Tesettürsüz Kapalılar

Livza

Well-known member
Siz hiç bir hayra vesile oldunuz mu? Bir arkadaşınızı tutup kolundan "hadi be oğlum gidelim kılalım şu namazı veya şu yaşlı teyzenin torbalarını hadi evine taşımaya yardım edelim mi?" gibi şeyler

Peki ya şerre ? Birinin gıybet etmesine mesela? Yada bir arkadaşınıza haram bir birlikteliğine neden olmuşluğunuz var

Bunlar gibi şeyler düşünürken şu hadis

Bu hadis ya çok bilinmiyor, yada (Haşa) umursanmıyor. Neden böyle dedin derseniz 'Sözde Tesettür' konusunu açmak istiyorum. Biliyorum zorunuza gidecek bu diyeceklerim ama emin olun Allah rızası için,sizin iyiliğiniz için.

Bir muhafazakar(!) moda dergisinde demiş ki ; 'Önemli olan modayı tesettüre uydurmak'. Hadi ordan haspam! Zaten o sözde muhazafakar moda dergileri 'Tepki almadan en çok ne kadar açılabiliriz' diye mi kuruldu onu da hiç anlamıyorum.

Şimdi gelelim Tesettürlü müyüz? Değil miyiz? Tesettür; örtünmek, gizlenmek, dikkat çekmeden Allah rızası için kapanmakla, acaba o şalı bonesiz bol bol takıp, saçları sözde istemeden(!) göstermek, streç pantolonu giyip, üstüne kısa bir şey giyip, vucud hatlarını ortaya çıkartıp, makyajından kaçınmayıp , hatta badana seviyesine getirtip, rengarenk, trafik lambası gibi gezip, normalde çekemeyeceği ilgiyi o şekilde çekip, erkek arkadaşıyla, erkek kuzeniyle kol kola gezip, bir cafede kahkaha ata ata

toplayıp,sosyal medyada boy boy fotoğraflar paylaşıp, haramı helali gözetmeyip, bir de dini kendine göre yorumlayıp 'ama benim kalbim temiz en

kandırıyorsan bir kez daha mı düşünsek

Böyleysen eğer Allah hidayet versin önce bana sonra size, ama şimdi asıl tehlikeli

Bak kardeşim! Şimdi sen tesettürlü olduğunu iddaa edip, insanlara bunu empoze edip, aslında tesettürle alakan yok ya, karşıt görüş de olan biri "Ya bu tesettürlüler var ya hepsi böyle, kapalılar ama içi seni, dışı beni yaka, alayı

yapmasına sebep olursan kimler senin yüzünden bu lafa maruz kalıyor hiç düşündün mü? Hz. Hatice de, hz. Fatma da, hz. Aişe de ve daha bir sürü mübarek insanın gıybetinin edilmesine vesile oldun. Yazının başındaki hadisi hatırlıyalım mı tekrar "Sebep olan yapan gibidir!" Peki gıybetin kul hakkı olduğunu mu unuttuk

Sen o tarz tesettürlüyüm diye gezerken, bu gıybetin yapılmasına sebep olduğun için o gıybeti yapmış gibi olduğun için bunun hesabını nasıl vereceksin hanım kardeşim? Gıybetin ateşin odunu nasıl yiyip bitirdiği gibi, bütün salih amellerini yer bitirir olduğunu mu unuttuk?

Bunları söyledikten sonra erkeklerin göz kapaklarının tesettür olduğunu yine hatırlatmak lazım. Çünkü biliyorum bunu okuyan hanım kardeşlerim, ablalarıma erkeklerin hepsi çok mu düzgün sanki'

Bu yüzden bende, erkek kardeşlerim ve Abilerimin de kendi tesettürlerimizi

Unutmamalıyız ki aynı gıybetten biz de

Rabbim onun razı olduğu, O'nun rızasını kazanan kullardan eylesin hepimizi. İnşaAllah en yakın zamanda hatalarımızın farkına varıp, en hızlı şekilde tövbe edip, hatalarımızı düzelten kullardan olalım.

Kaynak : Risale Ajans