Konuya cevap cer

evet hocam,hafizaniz kuvvetli maasallah:)

o konusmayi aynen aktaralm:

tarihçe-i hayat'ından (sene 1910-1911) 

======================================== 

batum yoluyla van'a giderken tiflis'e uğrar. tiflis'de, şeyh sanan tepesi'ne çıkar. dikkatle etrafı temaşa ederken yanına bir rus polisi gelir ve sorar: 

-niye böyle dikkat ediyorsun? 

bediüzzaman der: 

-medresemin plânını yapıyorum. 

o der: 

-nerelisin? 

bediüzzaman: 

-bitlisliyim. 

rus polisi: 

-bu tiflis'tir

bediüzzaman: 

-bitlis, tiflis birbirinin kardeşidir

rus polisi: 

- ne demek? 

bediüzzaman: 

-asya'da âlem-i islâm'da üç nur birbiri arkasında inkişafa başlıyor. sizde birbiri üstünde üç zulmet inkişafa başlayacaktır. şu perde-i müstebidane yırtılacak, takallüs edecek, ben de gelip burada medresemi yapacağım. 

rus polisi: 

-heyhat!.. şaşarım senin ümidine? 

bediüzzaman: 

-ben de şaşarım senin aklına! bu kışın devamına ihtimal verebilir misin? her kışın bir baharı, her gecenin bir neharı vardır

rus polisi: 

-islâm, parça parça olmuş? 

bediüzzaman: 

-tahsile gitmişler. işte hindistan, islâm'ın müstaid bir veledidir; ingiliz mekteb-i idadîsinde çalışıyor. mısır, islâm'ın zeki bir mahdumudur; ingiliz mekteb-i mülkiyesinden ders alıyor. kafkas ve türkistan, islâm'ın iki bahadır oğullarıdır; rus mekteb-i harbiyesinde talim ediyorlar. ilâ âhir... 

yahu, şu asilzade evlâd, şehadetnamelerini aldıktan sonra, herbiri bir kıt'a başına geçecek, muhteşem âdil pederleri olan islâmiyet'in bayrağını âfâk-ı kemalâtta temevvüç ettirmekle, kader-i ezelînin nazarında feleğin inadına, nev-i beşerdeki hikmet-i ezeliyenin sırrını ilân edecektir. 

Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)