Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Hatim Programları
Tilâvet Secdesi Nedir?..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="FaKiR" data-source="post: 94243" data-attributes="member: 10"><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: olive">•Tilâvet Secdesi Nedir?</span> </span></span></strong></em></p><p><em><strong></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red">•Kur'an'daki bir secde âyetini okuyan veya dinleyen müslümanın yapması vacib olan secdedir.Bunlardan herhangi biri, üzerine vacib olan secdeyi yapmazsa günahkar olur...</span> </span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: black">•Resulullah (s.a.v) buyuruyor: Ademoğlu secde âyeti okur ve secde ederse şeytan ağlayarak ayrılır ve: "Yazık bana, insanoğlu secdeyle emredildi ve secde etti, mukabilinde ona cennet var. Ben de secdeyle emrolundum ama ben itiraz ettim, benim için de ateş var '' der... ''</span> </span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: olive">•Tilâvet Secdesi Niçin Vacibtir? </span></span></span></strong></em></p><p><em><strong></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: red"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">•Kur'an-ı Kerîm'de şöyle buyurulur: "Onlar kendilerine Kur'an okununca secde de etmezler.." (İnşikâk,21).. Bir kimse ancak vacib olan işi yapmamaktan ötürü kötülenir.. Diğer yandan bu secde namazda yapılan secde olup, namaz secdesi gibi vacib hükmüne tabi olur... </span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: red"></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: red"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">•Resulullah (s.a.v) buyuruyor: "Kur'an'ı okuyan ve dinleyene secde etmek vacibtir" </span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: red"></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: red"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">•Tilavet secdesi yapmak, Hanefilere göre vacip, diğer üç mezhebe göre ise sünnettir..</span></span></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"> </span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: olive">•Tilâvet Secdesi Ne Zaman Vacib Olur? </span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"></span></span><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: black">•Secde âyetini okumak. Okuyanın kulakları duymasa bile secde gerekli olur.. </span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: black">•Okunan secde âyetini işitmek veya dinlemek.. İşitmek kasıtsız, dinlemek ise kasıtlı olur.. </span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: black">•Bir imama uymuş olmak, İmama uyan kimse imamın okuduğu secde âyetini duymasa bile tilâvet secdesi yapar.. </span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: black">•Okuyan duyma özürlü olsa dahi, okuma ile üzerine vacip olur.. </span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red">•Müslüman olan bir cünüp veya sarhoş da okuyacağı veya işiteceği bir secde âyetinden dolayı secde ile yükümlü olur.. Temizlik ve ayık halinde bu secdeyi yapmaları gerekir.. </span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: red"></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: red"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">•Kendisine secde âyetinin okunduğu haber verilen uyuyan kimseye de tilâvet secdesi vacib olur.. </span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: red"></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: red"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">•Secde âyetini hoparlörden dinlemek, okuyucudan dinlemek gibidir.. </span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: red"></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: red"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">•Radyo ve televizyondan dinlenen secde âyeti de hoparlörden dinlemeye benzer.. Çünkü sesin tel aracılığı ile ulaşması ile ses dalgaları aracılığı ile telsiz olarak anında ulaşması arasında bir fark bulunmamaktadır..</span></span> </span></strong></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="FaKiR, post: 94243, member: 10"] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=olive]•Tilâvet Secdesi Nedir?[/COLOR] [/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=red]•Kur'an'daki bir secde âyetini okuyan veya dinleyen müslümanın yapması vacib olan secdedir.Bunlardan herhangi biri, üzerine vacib olan secdeyi yapmazsa günahkar olur...[/COLOR] [COLOR=black]•Resulullah (s.a.v) buyuruyor: Ademoğlu secde âyeti okur ve secde ederse şeytan ağlayarak ayrılır ve: "Yazık bana, insanoğlu secdeyle emredildi ve secde etti, mukabilinde ona cennet var. Ben de secdeyle emrolundum ama ben itiraz ettim, benim için de ateş var '' der... ''[/COLOR] [COLOR=olive]•Tilâvet Secdesi Niçin Vacibtir? [/COLOR][/FONT][/SIZE] [COLOR=olive][/COLOR] [COLOR=red][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]•Kur'an-ı Kerîm'de şöyle buyurulur: "Onlar kendilerine Kur'an okununca secde de etmezler.." (İnşikâk,21).. Bir kimse ancak vacib olan işi yapmamaktan ötürü kötülenir.. Diğer yandan bu secde namazda yapılan secde olup, namaz secdesi gibi vacib hükmüne tabi olur... [/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=red] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]•Resulullah (s.a.v) buyuruyor: "Kur'an'ı okuyan ve dinleyene secde etmek vacibtir" [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]•Tilavet secdesi yapmak, Hanefilere göre vacip, diğer üç mezhebe göre ise sünnettir..[/SIZE][/FONT][/COLOR][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4] [COLOR=olive]•Tilâvet Secdesi Ne Zaman Vacib Olur? [/COLOR] [/SIZE][/FONT][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]•Secde âyetini okumak. Okuyanın kulakları duymasa bile secde gerekli olur.. •Okunan secde âyetini işitmek veya dinlemek.. İşitmek kasıtsız, dinlemek ise kasıtlı olur.. •Bir imama uymuş olmak, İmama uyan kimse imamın okuduğu secde âyetini duymasa bile tilâvet secdesi yapar.. •Okuyan duyma özürlü olsa dahi, okuma ile üzerine vacip olur.. [/COLOR] [COLOR=red]•Müslüman olan bir cünüp veya sarhoş da okuyacağı veya işiteceği bir secde âyetinden dolayı secde ile yükümlü olur.. Temizlik ve ayık halinde bu secdeyi yapmaları gerekir.. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [COLOR=red] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]•Kendisine secde âyetinin okunduğu haber verilen uyuyan kimseye de tilâvet secdesi vacib olur.. [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]•Secde âyetini hoparlörden dinlemek, okuyucudan dinlemek gibidir.. [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]•Radyo ve televizyondan dinlenen secde âyeti de hoparlörden dinlemeye benzer.. Çünkü sesin tel aracılığı ile ulaşması ile ses dalgaları aracılığı ile telsiz olarak anında ulaşması arasında bir fark bulunmamaktadır..[/SIZE][/FONT] [/COLOR][/B][/I] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Hatim Programları
Tilâvet Secdesi Nedir?..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…