Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Titremene Lüzum Yok, Ben Kral Değilim...Hz. Muhammed S.A.V.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 121153" data-attributes="member: 27"><p style="text-align: center"> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: Red">Selâm olsun “kuru et yiyen kadının oğlu”na!</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray"></span></span></span> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray">“Mekke’nin fetih günüydü...Bir adam Resulullah’ın yanına yaklaştı. Korkudan, heyecandan titriyordu. Resulullah da gördü adamın bu halini ve dönüp seslendi: <span style="color: Black"><u>“ Titremene lüzum yok, ben kral değilim “ </u></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray">Ve ardından dedi ki; <u><span style="color: Black">“ Kureyşli kuru et yiyen bir kadının oğluyum ben.” </span></u></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray"><u><span style="color: Black"></span></u></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray">Bu hadisi her okuyuşumda sarsılırım. Düşünün...<u><span style="color: Black">Mekke’yi fetheden kuvvetlerin başındaki kişinin ve Peygamber’in önünde titremez de insan, kimin önünde titrer? “ </span></u></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray"><u><span style="color: Black"></span></u></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray"><u><span style="color: Black"></span></u></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray"><u><span style="color: Black"></span></u></span></span></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray">İktidarı olağanüstüleştirme “ insanlık tarihi kadar eski bir hikâyedir çünkü..Hatta geçmek bilmeyen bir hastalıktır.<span style="color: Black"> <u>Güçlülerin, militerlerin, kendine soy sop iktidarı ve havası yaratanların, en sıradan makamların sahiplerinin önünde korkar, ezilir, büzülür, titrer insan.. </u></span>Ya bugün? </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray"></span></span></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray">Popüler şöhret denen şeyden bir parça nasiplenmiş kişilerin bile yanına yanaştığında titremeye kapılıp ağzını açamayanları görürsünüz. <span style="color: Black"><u>Nedir Peygamber’i böyle davranmaya, böyle söylemeye iten? </u></span>İlk akla gelen hep tevazu kavramı olur bu durumlarda. Tevazu deyip geçmek doğru olur mu? Hayır! Yanlış olur. <span style="color: Black"><u>Hele tevazuyu alçakgönüllülük veya kendini küçültme olarak ele alıyorsanız, bu iyice yanlış olur. </u></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray"><span style="color: Black"><u></u></span></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray">Çünkü “ Titremene lüzum yok, ben kral değilim “ diyen Hz.Muhammed, unutulmamalıdır ki, Adem Aleyhisselam’dan beri Peygamber olduğunu, yani “ fark “ını hep dile getirmiştir. </span></span></span></p><p></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray">Âlemde “ kral olma “nın; saltanat kurup, saltanat sürmenin çarpıklığı dır burada altı çizilen, hiç kuşku yok! “ Kureyşli kuru et yiyen bir kadının oğluyum ben “ sözüne gelince...</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray"><span style="color: Black"><u>Nasıl da ürperticidir!</u></span> Elbette bu meselelerin acemisi ve ilahiyatçılara hem saygı duyup hem de kibirlerinden ürken biri olarak altından kalkamayacağım kadar ileri gitmek istemem. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray">Ama Peygamber’in bu sözünde tatlı bir dalga geçmeyle, derin bir “hakikat”in bir arada bulunuşunun beni çok etkilediğini söylemeliyim. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray">Belli ki, yanında tir tir titreyen adama şunu hissettirmek istemiştir. </span></span></span></p><p><span style="color: Black"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><u>Demek istemiştir ki...</u></span></span><span style="color: Black"><u><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Peygamberim, farkım bu..Başka farkım yok. Sen ve ben insanız.</span></span></u></span><u><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Beni sana üstün kılacak, ne soy sop, ne kavim ne de bir iktidar bağı olamaz. </span></span></u></span></p><p><span style="color: Black"><u><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></u></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray">Bu konuyu neden açtım, neden bu hadisi köşeme taşıdım? Anlatayım. Kutlu Doğum Haftası’ndayız. <span style="color: Black"><u>Fakat malum merkez medyanın şu köşelerinde her konuda yazarız, atarız tutarız da, bu konulardan köşe bucak kaçarız! </u></span>Ben bu tavrı hiç anlamam, anlayamıyorum. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray"><u><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Çağın bütün frekanslarına, bütün sorunlarına, bütün tatlarına açık biriyim.</span></span></u>Ama aynı zamanda bu coğrafyanın, bu tarihin, bu manevi iklimin insanıyım. Yazım, sözüm, fikrim ve duygularım nasıl o iklimden ve o iklimin meselelerinden uzak durabilir ki! </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray"></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray">İstedim ki, Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle okurlarıma Peygamber’in (pek öne çıkmamış) bir sözünü hatırlatayım. Belki bu noktadan başlayarak.. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray"></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray">İslam ve ırkçılık; İslam ve hiyerarşi; İslam ve iktidar; İslam ve eşitlik konularını bir daha düşünme şevki doğar içimizde! </span></span></span></p><p> </p><p></p><p><u><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Red">Haşmet BABAOĞLU</span></span></span></strong></u></p><p><u><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Red">Sabah, 22.4.2009</span></span></span></strong></u></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 121153, member: 27"] [CENTER] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=5][COLOR=Red]Selâm olsun “kuru et yiyen kadının oğlu”na![/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=DarkSlateGray] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [/CENTER] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=DarkSlateGray]“Mekke’nin fetih günüydü...Bir adam Resulullah’ın yanına yaklaştı. Korkudan, heyecandan titriyordu. Resulullah da gördü adamın bu halini ve dönüp seslendi: [COLOR=Black][U]“ Titremene lüzum yok, ben kral değilim “ [/U][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=DarkSlateGray]Ve ardından dedi ki; [U][COLOR=Black]“ Kureyşli kuru et yiyen bir kadının oğluyum ben.” [/COLOR][/U][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=DarkSlateGray]Bu hadisi her okuyuşumda sarsılırım. Düşünün...[U][COLOR=Black]Mekke’yi fetheden kuvvetlerin başındaki kişinin ve Peygamber’in önünde titremez de insan, kimin önünde titrer? “ [/COLOR][/U][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=DarkSlateGray][U][COLOR=Black] [/COLOR][/U][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=DarkSlateGray]İktidarı olağanüstüleştirme “ insanlık tarihi kadar eski bir hikâyedir çünkü..Hatta geçmek bilmeyen bir hastalıktır.[COLOR=Black] [U]Güçlülerin, militerlerin, kendine soy sop iktidarı ve havası yaratanların, en sıradan makamların sahiplerinin önünde korkar, ezilir, büzülür, titrer insan.. [/U][/COLOR]Ya bugün? [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=DarkSlateGray] [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=DarkSlateGray]Popüler şöhret denen şeyden bir parça nasiplenmiş kişilerin bile yanına yanaştığında titremeye kapılıp ağzını açamayanları görürsünüz. [COLOR=Black][U]Nedir Peygamber’i böyle davranmaya, böyle söylemeye iten? [/U][/COLOR]İlk akla gelen hep tevazu kavramı olur bu durumlarda. Tevazu deyip geçmek doğru olur mu? Hayır! Yanlış olur. [COLOR=Black][U]Hele tevazuyu alçakgönüllülük veya kendini küçültme olarak ele alıyorsanız, bu iyice yanlış olur. [/U][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=DarkSlateGray]Çünkü “ Titremene lüzum yok, ben kral değilim “ diyen Hz.Muhammed, unutulmamalıdır ki, Adem Aleyhisselam’dan beri Peygamber olduğunu, yani “ fark “ını hep dile getirmiştir. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=DarkSlateGray][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=DarkSlateGray]Âlemde “ kral olma “nın; saltanat kurup, saltanat sürmenin çarpıklığı dır burada altı çizilen, hiç kuşku yok! “ Kureyşli kuru et yiyen bir kadının oğluyum ben “ sözüne gelince...[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=DarkSlateGray] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=DarkSlateGray][COLOR=Black][U]Nasıl da ürperticidir![/U][/COLOR] Elbette bu meselelerin acemisi ve ilahiyatçılara hem saygı duyup hem de kibirlerinden ürken biri olarak altından kalkamayacağım kadar ileri gitmek istemem. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=DarkSlateGray]Ama Peygamber’in bu sözünde tatlı bir dalga geçmeyle, derin bir “hakikat”in bir arada bulunuşunun beni çok etkilediğini söylemeliyim. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=DarkSlateGray]Belli ki, yanında tir tir titreyen adama şunu hissettirmek istemiştir. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [COLOR=Black][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][U]Demek istemiştir ki...[/U][/SIZE][/FONT][COLOR=Black][U][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS]Peygamberim, farkım bu..Başka farkım yok. Sen ve ben insanız.[/FONT][/SIZE][/U][/COLOR][U][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Beni sana üstün kılacak, ne soy sop, ne kavim ne de bir iktidar bağı olamaz. [/SIZE][/FONT][/U][/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=DarkSlateGray]Bu konuyu neden açtım, neden bu hadisi köşeme taşıdım? Anlatayım. Kutlu Doğum Haftası’ndayız. [COLOR=Black][U]Fakat malum merkez medyanın şu köşelerinde her konuda yazarız, atarız tutarız da, bu konulardan köşe bucak kaçarız! [/U][/COLOR]Ben bu tavrı hiç anlamam, anlayamıyorum. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=DarkSlateGray][U][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Çağın bütün frekanslarına, bütün sorunlarına, bütün tatlarına açık biriyim.[/SIZE][/FONT][/U]Ama aynı zamanda bu coğrafyanın, bu tarihin, bu manevi iklimin insanıyım. Yazım, sözüm, fikrim ve duygularım nasıl o iklimden ve o iklimin meselelerinden uzak durabilir ki! [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=DarkSlateGray]İstedim ki, Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle okurlarıma Peygamber’in (pek öne çıkmamış) bir sözünü hatırlatayım. Belki bu noktadan başlayarak.. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=DarkSlateGray]İslam ve ırkçılık; İslam ve hiyerarşi; İslam ve iktidar; İslam ve eşitlik konularını bir daha düşünme şevki doğar içimizde! [/COLOR][/SIZE][/FONT] [U][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=Red]Haşmet BABAOĞLU[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/U] [U][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=Red]Sabah, 22.4.2009[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/U] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Titremene Lüzum Yok, Ben Kral Değilim...Hz. Muhammed S.A.V.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…