Konuya cevap cer

"Bu söylenenler onlara karşı kin duymanızı elbette sağlamalı" ve "Bunların hiç mi iyi yaptıkları birşey yok sözüne ise maalesef yok" cümlelerine hiç bir anlam veremedim. Peygamberimiz bile "Kalbini yarıp baktın mı?" derken biz nasıl böyle kesin yargıara varabiliyoruz anlamıyorum. Bu yorumlarla dersanelerde, yurtdışındaki okullarda görev yapan ihlaslı öğretmenlerin hakkına girmezmiyiz mi? Allah bile samimi bir şekilde yapılan bütün tövbeleri kabul ederken bizim bu kinimiz, insanları yanlışından dolayı yargılamamız niye? Bizim hayatımız boyunca hiç mi yanlışımız olmuyor? Allah'ın El Gaffar ismi  günahları örtmek için değil mi? Üstteki mesajın bize, islama, risalelere ya da üstada ne gibi faydası var? Cemaatler birlik olmak yerine birbirinin yanlışını bulmak için fırsat koluuyor sanki. Ben sizin kadar risaleye vakıf değilim ama bunarı üstadın hiç bir düsturuna sığdıramıyorum. Yani benim hayalimdeki üstadın onay vereceği düşünceler olamaz bunlar. Sadeleştirme konusunda haklısınız. Her ne kadar sadeleştirilmi kitaplar ile risaleye bağlanan insanları görsemde üstad sadeleştirmeyin dedikten sonra sadeleştirmemek lazımdı. Ama bu bile kin duymaya sebep olmamalı, insanları yanlışlarından dolayı yargılama bizim görevimiz değil mahşer gününde Allah iyiden iyiye herkesi hesaba çekecek zaten. Son olaylara gelince Allah her şeyin en iyisini bilir. İki tarafta kendisini haklı buluyor. Allah hakimlerin hakimidir. En doğrusunu bizden daha iyi bilir. Neyse en iyisi uzun zamandır uzak kaldığımız gündemden uzak kalmaya devam etmek...Allah tüm müslümanların hak yolda gitmesini nasip eylesin... Selam ve dua ile...

Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)