Trabzonlu baba çocuklarına padişah isimleri verdi

nuriye

Well-known member
Trabzon'un Araklı ilçesinde yaşayan Mehmet Ayar, 5 oğlundan 4'üne Osmanlı padişahlarının isimlerini, 1 oğluna da adına kahramanlık destanları yazılan Battal Gazi'nin ismini vererek, adeta tarihi yaşatıyor. Belediyede sözleşmeli işçi olarak çalışan 51 yaşındaki Ayar, gençlik yıllarında çok sayıda tarih kitabı okuduğunu, özellikle Fatih Sultan Mehmet'e hayranlık duyduğunu belirtti. İlk oğluna Fatih Sultan Mehmet adını veren baba, diğer dört oğluna da Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman, Battal Gazi ve Osman Gazi adını verdiğini ifade etti. Ayar şunları söyledi: "Çevremdekiler beni 'padişahların babası' diye tanıyor. Bir yere gittiğimde 'Padişahların babası geldi' diyorlar. Geriye bakar ve nereden geldiğimizi öğrenirsek daha güzel yerlere varacağımızı düşünüyorum. Çocuklarımın okuyup büyük işler yapan kişiler olmasını istiyorum. Bunun için de elimdeki imkânları çocuklarıma sunmaya çalışıyorum.'' Ayar, altıncı çocuğu da istediklerini belirterek, "Kızım olursa adını Hürrem Sultan veya Gülbahar Hatun, oğlum olursa da Yıldırım Beyazıt koyacağım.'' dedi. Trabzon,:047:
http://www.zaman.com.tr/ara.do?author=

Tarihci

Marmara Tarih
İşte tarih bilinci :) padişahların babasını tebrik ediyorum..

bir isim koymakla olur mu demeyin.. çok güzel olur.. bir çocuk büyüdüğünde adının neden fatih sultan mehmed olduğunu soracaktır kendi kendine.. adının sahibini merak edecektir.. kimmiş bu adam ne yapmışki bu kadar önemli olmuşta bana onun adını vermişler diyecektir. ve araştırmasına sebeb olacaktır bu isim.. araştırınca da kim olduğunu neler yaptığını neden önemli olduğunu öğrenecektir, bilinçlenecektir. O da kendisinden sonraki kuşağa aktaracaktır.