Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Tükürün zalimlerin hayâsız yüzlerine!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Muvahhid1" data-source="post: 436498" data-attributes="member: 1003203"><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Verdana'">Hem madem bir zalim ve vicdansız bir adam, birisini yere atıp ayağıyla onun başını kat’î ezecek bir surette davransa, o yerdeki adam eğer o vahşî zalimin ayağını öpse, o zillet vasıtasıyla kalbi başından evvel ezilir, ruhu cesedinden evvel ölür. Hem başı gider, hem izzet ve haysiyeti mahvolur.</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Verdana'">Hem o canavar, vicdansız zalime karşı zaaf göstermekle, kendisini ezdirmeye teşcî eder. Eğer ayağı altındaki mazlum adam, o zalimin yüzüne tükürse, kalbini ve ruhunu kurtarır, cesedi bir şehid-i mazlum olur. <span style="color: #FF0000"><strong>Evet, tükürün zalimlerin hayâsız yüzlerine!</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #FF0000"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #FF0000"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #FF0000"><strong></strong></span></span></span><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Verdana'">Bir zaman İngiliz devleti, İstanbul Boğazının toplarını tahrip ve İstanbul’u istilâ ettiği hengâmda, o devletin en büyük daire-i diniyesi olan Anglikan Kilisesinin Başpapazı tarafından Meşihat-ı İslâmiyeden dinî altı sual soruldu. Ben de o zaman Dârü’l-Hikmeti’l-İslâmiyenin âzâsıydım. Bana dediler: “Bir cevap ver. Onlar, altı suallerine altı yüz kelimeyle cevap istiyorlar.”</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Verdana'">Ben dedim: “<strong>Altı yüz kelimeyle değil, altı kelimeyle de değil, hattâ bir kelimeyle dahi değil, belki bir tükürükle cevap veriyorum</strong>. Çünkü, <span style="color: #0000FF"><strong>o devlet, işte görüyorsunuz, ayağını boğazımıza bastığı dakikada, onun papazı, mağrurâne üstümüzde sual sormasına karşı, yüzüne tükürmek lâzım geliyor. </strong></span><span style="color: #FF0000"><strong>Tükürün o ehl-i zulmün o merhametsiz yüzüne!” demiştim.</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #FF0000"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #FF0000"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #FF0000"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Verdana'">(Mektubat, Yirmi Dokuzuncu Mektup, Altıncı Risale olan Altıncı Kısım)</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Verdana'"><em><strong>Bediüzzaman Said Nursî</strong></em></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Muvahhid1, post: 436498, member: 1003203"] [COLOR=#000000][FONT=Verdana]Hem madem bir zalim ve vicdansız bir adam, birisini yere atıp ayağıyla onun başını kat’î ezecek bir surette davransa, o yerdeki adam eğer o vahşî zalimin ayağını öpse, o zillet vasıtasıyla kalbi başından evvel ezilir, ruhu cesedinden evvel ölür. Hem başı gider, hem izzet ve haysiyeti mahvolur. [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana]Hem o canavar, vicdansız zalime karşı zaaf göstermekle, kendisini ezdirmeye teşcî eder. Eğer ayağı altındaki mazlum adam, o zalimin yüzüne tükürse, kalbini ve ruhunu kurtarır, cesedi bir şehid-i mazlum olur. [COLOR=#FF0000][B]Evet, tükürün zalimlerin hayâsız yüzlerine! [/B][/COLOR][/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana]Bir zaman İngiliz devleti, İstanbul Boğazının toplarını tahrip ve İstanbul’u istilâ ettiği hengâmda, o devletin en büyük daire-i diniyesi olan Anglikan Kilisesinin Başpapazı tarafından Meşihat-ı İslâmiyeden dinî altı sual soruldu. Ben de o zaman Dârü’l-Hikmeti’l-İslâmiyenin âzâsıydım. Bana dediler: “Bir cevap ver. Onlar, altı suallerine altı yüz kelimeyle cevap istiyorlar.” [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana]Ben dedim: “[B]Altı yüz kelimeyle değil, altı kelimeyle de değil, hattâ bir kelimeyle dahi değil, belki bir tükürükle cevap veriyorum[/B]. Çünkü, [COLOR=#0000FF][B]o devlet, işte görüyorsunuz, ayağını boğazımıza bastığı dakikada, onun papazı, mağrurâne üstümüzde sual sormasına karşı, yüzüne tükürmek lâzım geliyor. [/B][/COLOR][COLOR=#FF0000][B]Tükürün o ehl-i zulmün o merhametsiz yüzüne!” demiştim. [/B][/COLOR] (Mektubat, Yirmi Dokuzuncu Mektup, Altıncı Risale olan Altıncı Kısım) [/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Verdana][I][B]Bediüzzaman Said Nursî[/B][/I][/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Tükürün zalimlerin hayâsız yüzlerine!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…