Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Alimler ve Evliyalar
TÜRKLER'in kanını getirdim YA RESULALLAH...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Merih" data-source="post: 14465" data-attributes="member: 2"><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #ff0000"><strong>TÜRKLERİN KANINI GETİRDİM YA RESULULLAH!.. </strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #ff0000"><strong>Muhammed İkbal...</strong></span></span><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong>"Hindistan'da doğup büyüyen, Müslümanların Pakistan'da bağımsız bir devlet kurmaları için çalışan ve dünya çapında isim yapan şair. "Allah için ve O'nun hizmetinde birleşen bir insanlık" hayal edip bunu gerçekleştirmek için didinen bir büyük insan... </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong>Pakistanlılar vefa borçlarını ödemek için O'nu "Pakistan'ın Babası" kabul ettiler, milli şairleri olarak ilan ettiler ve "Sir" ünvanını verdiler. </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong>Varını yoğunu, gecesini gündüzünü İslamiyet'in gelişmesine, müslümanların refahına adayan bu büyük insan bir gece rüyasında Peygamber Efendimizi görüyor. Peygamberimiz O'na, "Bana ne getirdin?" diye sorunca İkbal şaşırıyor. </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong>Öyle ya, adı Muhammed İkbal de olsa aciz bir kul İki Cihan Güneşi'ne ne götürebilir ki! Ama, soru tekrar ediliyor: </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong><span style="color: red">"- Bana ne getirdin?"</span> </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong>O günler, Türk Milleti'nin cepheden cepheye koştuğu günlerdir ve "Yedi düvele karşı" yedi, sekiz, dokuz... hatta on cephede birden savaşılmakta; yüz binlerce şehid verilmektedir. Balkan Savaşlarının ardından Birinci Dünya </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong>Savaşı, Çanakkale, hemen ardından da İstiklal Savaşı! </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong>Muhammed İkbal, işte o büyük buluşma sırasında bunu hatırlar ve Peygamber Efendimizin sorularına cevap verir: </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong>"- İslamiyet için, devletlerinin bekası için savaşırken şehid olan Türklerin kanını getirdim Ya Resulullah!.." </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong>Bu cevap Peygamber Efendimizin katında kabul görür ve Muhammed İkbal sevinir. </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong>İkbal'e göre, "Türk fidanı Avrupa yıldırımının tesiri altında yeşermiş ve meyve vermiştir." </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong>Muhammed İkbal, Türk Milleti İstiklal Savaşı'nı kazanıp yeni devlet düzenini kurduktan sonra ileri geri konuşanlara da şu cevabı veriyordu: </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong>"Güya Türkler İslam'ı reddetmiş! Hiç bir zaman bundan daha büyük bir yalan söylenmedi."</strong></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Merih, post: 14465, member: 2"] [FONT=Tahoma][COLOR=#ff0000][B]TÜRKLERİN KANINI GETİRDİM YA RESULULLAH!.. Muhammed İkbal...[/B][/COLOR][/FONT][FONT=Tahoma][/FONT][COLOR=black] [FONT=Tahoma][B]"Hindistan'da doğup büyüyen, Müslümanların Pakistan'da bağımsız bir devlet kurmaları için çalışan ve dünya çapında isim yapan şair. "Allah için ve O'nun hizmetinde birleşen bir insanlık" hayal edip bunu gerçekleştirmek için didinen bir büyük insan... Pakistanlılar vefa borçlarını ödemek için O'nu "Pakistan'ın Babası" kabul ettiler, milli şairleri olarak ilan ettiler ve "Sir" ünvanını verdiler. Varını yoğunu, gecesini gündüzünü İslamiyet'in gelişmesine, müslümanların refahına adayan bu büyük insan bir gece rüyasında Peygamber Efendimizi görüyor. Peygamberimiz O'na, "Bana ne getirdin?" diye sorunca İkbal şaşırıyor. Öyle ya, adı Muhammed İkbal de olsa aciz bir kul İki Cihan Güneşi'ne ne götürebilir ki! Ama, soru tekrar ediliyor: [COLOR=red]"- Bana ne getirdin?"[/COLOR] O günler, Türk Milleti'nin cepheden cepheye koştuğu günlerdir ve "Yedi düvele karşı" yedi, sekiz, dokuz... hatta on cephede birden savaşılmakta; yüz binlerce şehid verilmektedir. Balkan Savaşlarının ardından Birinci Dünya Savaşı, Çanakkale, hemen ardından da İstiklal Savaşı! Muhammed İkbal, işte o büyük buluşma sırasında bunu hatırlar ve Peygamber Efendimizin sorularına cevap verir: "- İslamiyet için, devletlerinin bekası için savaşırken şehid olan Türklerin kanını getirdim Ya Resulullah!.." Bu cevap Peygamber Efendimizin katında kabul görür ve Muhammed İkbal sevinir. İkbal'e göre, "Türk fidanı Avrupa yıldırımının tesiri altında yeşermiş ve meyve vermiştir." Muhammed İkbal, Türk Milleti İstiklal Savaşı'nı kazanıp yeni devlet düzenini kurduktan sonra ileri geri konuşanlara da şu cevabı veriyordu: "Güya Türkler İslam'ı reddetmiş! Hiç bir zaman bundan daha büyük bir yalan söylenmedi."[/B][/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Alimler ve Evliyalar
TÜRKLER'in kanını getirdim YA RESULALLAH...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…