Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Türküler-Sizin İçin Seçtiklerim
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="molla_zehra" data-source="post: 57047" data-attributes="member: 30"><p><strong>DILé MI SEWDA</strong></p><p></p><p><a href="http://uploaded.to/?id=mvmaom" target="_blank">DOWNLOAD</a></p><p></p><p>Dılé dılé mı sewda </p><p>Mıne budelay xo re vengda </p><p>Venge mı şî Olî Dîwan </p><p>Xızır mıdé dı laj û zu zama </p><p></p><p>Sewt mala dangadé qedîya </p><p>Kınkoré mal û gawan </p><p>Domonu tawîgî gurêt </p><p>Bıra derera bî hîra </p><p>Xewera şaye ama mırê </p><p>Vake çıx ama çıxê hetê ma </p><p>Sewo budela tora berdî </p><p>Dı laj û zu zama </p><p></p><p>Mı tomır kerd ve xo dest </p><p>Çıx sero kowto sema </p><p>Sewda mı şî Olî Diwan </p><p>Tıjî sılam da gıle kowara </p><p>Ezo dîre gam bıne hîra </p><p>Vake çıko kokım budela </p><p>Mı va mıra berdî </p><p>Di laj û zu zama </p><p></p><p>YÜREĞİMİN SEVDASI</p><p>(Yüreğim, yüreğimin sevdası </p><p>Budala ben, kendi kendime çağırdım </p><p>Sesim Ali Divanı'na gitti </p><p>Dedim: "Hızır ver bana iki oğlumu, bir damadımı." </p><p></p><p>Meret ağılda kalmamış </p><p>Davarın yemi </p><p>Çocuklar kızakları aldılar </p><p>Açıldılar dereye doğru </p><p>Kara haber bana geldi </p><p>Dediler: "Çığ gelmiş, bizim tarafların çığı </p><p>Onun için, budala, senden götürdü </p><p>İki oğul, bir damat." </p><p></p><p>Curamı aldım elime </p><p>Çığın üstünde semaya girdim </p><p>Sevdam gitti Ali Divanı'na </p><p>Güneş dağların üstünden selam verdi </p><p>İki üç adım açıldım ben </p><p>Dedi: "Nedir yaşlı budala,söyle." </p><p>Dedim: "Benden götürdü </p><p>iki oğul bir damat </p><p></p><p>*Şarkı, Dersim'de geçen bir olayı masalsı simgelerle anlatan uzun bir öyküye dayanır. Oğullarını çığ altında kaybeden bir babanın ağzından anlatılan ve bölgenin yerel inanışlarına ait öğeleri de içeren şarkı, sözleri itibarıyla 'dünyevî' özellikler taşırken, müzikal yapı açısından deyiş/semah geleneğinin yanı sıra 'halay' formuna da yakın durmaktadır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="molla_zehra, post: 57047, member: 30"] [b]DILé MI SEWDA[/b] [url=http://uploaded.to/?id=mvmaom]DOWNLOAD[/url] Dılé dılé mı sewda Mıne budelay xo re vengda Venge mı şî Olî Dîwan Xızır mıdé dı laj û zu zama Sewt mala dangadé qedîya Kınkoré mal û gawan Domonu tawîgî gurêt Bıra derera bî hîra Xewera şaye ama mırê Vake çıx ama çıxê hetê ma Sewo budela tora berdî Dı laj û zu zama Mı tomır kerd ve xo dest Çıx sero kowto sema Sewda mı şî Olî Diwan Tıjî sılam da gıle kowara Ezo dîre gam bıne hîra Vake çıko kokım budela Mı va mıra berdî Di laj û zu zama YÜREĞİMİN SEVDASI (Yüreğim, yüreğimin sevdası Budala ben, kendi kendime çağırdım Sesim Ali Divanı'na gitti Dedim: "Hızır ver bana iki oğlumu, bir damadımı." Meret ağılda kalmamış Davarın yemi Çocuklar kızakları aldılar Açıldılar dereye doğru Kara haber bana geldi Dediler: "Çığ gelmiş, bizim tarafların çığı Onun için, budala, senden götürdü İki oğul, bir damat." Curamı aldım elime Çığın üstünde semaya girdim Sevdam gitti Ali Divanı'na Güneş dağların üstünden selam verdi İki üç adım açıldım ben Dedi: "Nedir yaşlı budala,söyle." Dedim: "Benden götürdü iki oğul bir damat *Şarkı, Dersim'de geçen bir olayı masalsı simgelerle anlatan uzun bir öyküye dayanır. Oğullarını çığ altında kaybeden bir babanın ağzından anlatılan ve bölgenin yerel inanışlarına ait öğeleri de içeren şarkı, sözleri itibarıyla 'dünyevî' özellikler taşırken, müzikal yapı açısından deyiş/semah geleneğinin yanı sıra 'halay' formuna da yakın durmaktadır. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Türküler-Sizin İçin Seçtiklerim
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…