Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Umut sancisi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="bizar" data-source="post: 168044" data-attributes="member: 12884"><p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Haklısın sende ..herkes gibi haklısın..heybemin delikliğiyle düşürdüm sana getirdiğim incileri…</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Getiremedim bedelini ödediğin şeyleri yok yere..Kavaktan yapraktan pervazdan nazdan tuttuğun yaslarını görerek..ve yaslanarak duanın duvarına, senin de yaslandığını bilerek…</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Sende haklısın ..mavi deyip kap kara hicranlarla çaldığım deflerin, kulağına kurşun döktüğü sızıları görmezden geldim..Kös kös durdum umudun karşında..Bilerek ve isteyerek…</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Sanki dizlerimde uyuyordu kuş tüyü masallarım..Sanki kımıldasam uyanacaktı..belki de uçacaktılar…Zan gibi bir şey su-i zan gibi…</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Korkunun kavradığı..son satırlarımın arasına serpile serpile giren hayaletler ablukasında kaldım..haklısın sen de herkes gibi..herkesten farklı...</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ne oldu ki vaveylasını tuttum da ..ne oldu da ardından baka kaldığım dalgınlığıma ne oldu…Bir kere ıslandım ben adam gibi iliklerine kadar..Adam akıllı bir defa ıslandım..ve o ıslandığımla büyüdüm kucağında feleğin…</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Geçti bizden dediğinde zorlandım kabul etmek için belki..İnandığım gerçekte kaf dağı yok biliyor musun..Tek sıra sıralıyorum namdarları dümdar-ı aşkları tek sıra…Anlatıyorum ve ister inan ister inanma Leylalar hep benden yana..ben onlardan yanayım…</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bir ağaç söküyorum denizler mürekkebine nazır…Bütün kalemlerin anlatamadığı aciz kaldığı bir resim çiziyorum…</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Rengarenk..İçinde ben sen olmadığı..kimsenin yitmediği hiçbir ocağın sönmediği ve bitmediği..Biraz ferace..biraz örtü çokça sır belki…</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ne geliyor aklıma biliyor musun..Bir sahilden bir ufka ayrılıyorum..Alnımı koyacak bir parça toprakla…Artık arkada kalmak istemiyorum..Gidenlerin peşine takılıp yol ayrımında kim kimden ayrılacaksa kim kiminle kalacaksa kalsın..kaç gülümsemem var sonun da ağlamadığım..ve ya ağlamayacağım…</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bugün öyle oldu işte yanarız yakmayız dedim dosta…</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Dedi ki; hani aldanır aldatmayız gibi mi..</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Öyle, evet onun gibi…….</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Sonra bir haber geldi şiirin birinin ahından..</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Aşk dediğini müşfik bir ruhla tutmalısın dedim asu ya..</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Yakup mu Züleyha mı olmalı dedi hüzün bahçevanı edasıyla..</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Belki ne Yakup ne Züleyha..</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Belki hep Yusuf olmalıyız dedim..Belki hep Yusuf………………..</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Evet konakladığım gönlün enfası Yusuf olmalıyız belki…</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Tam yerinde can evinde…</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Salıncaklar kursan ne olur ki direkler dilekler arası..Yutkunmak kabulden azade bir eylemdir belki..hani sindiremiyorum gibi durmanın imikçesi..Belki Musa olmanın bir kor tutası eli olmalıdır insanda…</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bir defa kalbine indirdiğinde maverayı..masivayı da gasl eyleyip bezemelisindir..Manzaranın önünü süpürüp sevdirmelisindir..sesini duymasan da..olmasa da yanında ..Hani hiç mi hiç layık olmasa da..Hani sende olmasan da…</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Anlıyorsun ya nemli havalarda yağmurun geleceğini ağır his romatizmalarıyla..Hani anlıyorsun ya geçip geçeceğini geçmişliğinle her şeyi…her şeyin gelip geçtiği gibi…</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Yalnızlık oturmuşsa fikrinin cumbasına ve daha çok mecalsizleşmiş gelecek gelseleri en geleceğin mutlakasına bir inme gibi indirip sükuneti üful bir usultuyu dinlemeli çocuk düşlerinde..kıp kırmızı bir rüya ile ..kıp kırmızı ..bir bayram sabahı neşesiyle bir bahar neşvesiyle birlikte...</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Gidemediklerimde var gidemediklerin gibi..ve gelirler gidemediklerin gidip gelemeyenlerim gibi… Veya yerine bir başka hüsünle ap aydın bir günün ilk saatlerinde bir gül kurusu uçuşur kapının önünde…</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Belki bir şeylere sarmalı nazik nazeninleri…kaldırmak lazım sonsuzluk sergenine elyak bir arz ile arz ederek..Aklayıp paklayarak biraz üzerine biraz sızlayıp çokça titreyerek…</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">En dayanılır dayanmazlıklar sessizliktir diye düşünüyorum..Teselli elinde değil ki ellerin..Ellerim yine başkasına el ellerim işe yaradı bir yarada…yaramadılar..ellerimi iki kanat gibi açamıyorum Mostar hayalli bir köprüde kollarımı açtığım gibi.. Yapamıyorum…</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Boğazın serin sularına batıklığımla katamıyorum kendimi… Sur dibinde yatıramıyorum da…</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Küçük göllü gölgelerim için.. bazı iflah olur..şurası işe yarar dediğim oluyor bir çift gözü görünce gözlerimde…</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Biliyor musun zamanın sanılandan kısa zamanda değişikliklerle değişkenliklerle değiştiğini ve değişime hazır olanları değiştirdiğini bilirim…belki zamanla ben de değişirim ..değişmeliyim..değişmeyen yanlarım, cildini dikişlemiş sağlamlaştırmış rahleli bir sebavet..Yangınlar içinde bir taravet..Asr vakti gibi bir kemal nokta ..Akşam deminde bir kanaat.. Yatsı gibi nazır olabilirim belki ötelere berisiz…</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bir şeyler olamıyordum ya bir aralar..Yine o olamadıklarımı olamayıp yedi düvellik hatıra hatırına…</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Yok, olabilirim mesela……………………………………….</span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">m.safitürk </span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bizar, post: 168044, member: 12884"] [CENTER][COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Haklısın sende ..herkes gibi haklısın..heybemin delikliğiyle düşürdüm sana getirdiğim incileri…[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Getiremedim bedelini ödediğin şeyleri yok yere..Kavaktan yapraktan pervazdan nazdan tuttuğun yaslarını görerek..ve yaslanarak duanın duvarına, senin de yaslandığını bilerek…[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Sende haklısın ..mavi deyip kap kara hicranlarla çaldığım deflerin, kulağına kurşun döktüğü sızıları görmezden geldim..Kös kös durdum umudun karşında..Bilerek ve isteyerek…[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Sanki dizlerimde uyuyordu kuş tüyü masallarım..Sanki kımıldasam uyanacaktı..belki de uçacaktılar…Zan gibi bir şey su-i zan gibi…[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Korkunun kavradığı..son satırlarımın arasına serpile serpile giren hayaletler ablukasında kaldım..haklısın sen de herkes gibi..herkesten farklı...[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Ne oldu ki vaveylasını tuttum da ..ne oldu da ardından baka kaldığım dalgınlığıma ne oldu…Bir kere ıslandım ben adam gibi iliklerine kadar..Adam akıllı bir defa ıslandım..ve o ıslandığımla büyüdüm kucağında feleğin…[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Geçti bizden dediğinde zorlandım kabul etmek için belki..İnandığım gerçekte kaf dağı yok biliyor musun..Tek sıra sıralıyorum namdarları dümdar-ı aşkları tek sıra…Anlatıyorum ve ister inan ister inanma Leylalar hep benden yana..ben onlardan yanayım…[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Bir ağaç söküyorum denizler mürekkebine nazır…Bütün kalemlerin anlatamadığı aciz kaldığı bir resim çiziyorum…[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Rengarenk..İçinde ben sen olmadığı..kimsenin yitmediği hiçbir ocağın sönmediği ve bitmediği..Biraz ferace..biraz örtü çokça sır belki…[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Ne geliyor aklıma biliyor musun..Bir sahilden bir ufka ayrılıyorum..Alnımı koyacak bir parça toprakla…Artık arkada kalmak istemiyorum..Gidenlerin peşine takılıp yol ayrımında kim kimden ayrılacaksa kim kiminle kalacaksa kalsın..kaç gülümsemem var sonun da ağlamadığım..ve ya ağlamayacağım…[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Bugün öyle oldu işte yanarız yakmayız dedim dosta…[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Dedi ki; hani aldanır aldatmayız gibi mi..[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Öyle, evet onun gibi…….[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Sonra bir haber geldi şiirin birinin ahından..[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Aşk dediğini müşfik bir ruhla tutmalısın dedim asu ya..[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Yakup mu Züleyha mı olmalı dedi hüzün bahçevanı edasıyla..[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Belki ne Yakup ne Züleyha..[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Belki hep Yusuf olmalıyız dedim..Belki hep Yusuf………………..[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Evet konakladığım gönlün enfası Yusuf olmalıyız belki…[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Tam yerinde can evinde…[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Salıncaklar kursan ne olur ki direkler dilekler arası..Yutkunmak kabulden azade bir eylemdir belki..hani sindiremiyorum gibi durmanın imikçesi..Belki Musa olmanın bir kor tutası eli olmalıdır insanda…[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Bir defa kalbine indirdiğinde maverayı..masivayı da gasl eyleyip bezemelisindir..Manzaranın önünü süpürüp sevdirmelisindir..sesini duymasan da..olmasa da yanında ..Hani hiç mi hiç layık olmasa da..Hani sende olmasan da…[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Anlıyorsun ya nemli havalarda yağmurun geleceğini ağır his romatizmalarıyla..Hani anlıyorsun ya geçip geçeceğini geçmişliğinle her şeyi…her şeyin gelip geçtiği gibi…[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Yalnızlık oturmuşsa fikrinin cumbasına ve daha çok mecalsizleşmiş gelecek gelseleri en geleceğin mutlakasına bir inme gibi indirip sükuneti üful bir usultuyu dinlemeli çocuk düşlerinde..kıp kırmızı bir rüya ile ..kıp kırmızı ..bir bayram sabahı neşesiyle bir bahar neşvesiyle birlikte...[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Gidemediklerimde var gidemediklerin gibi..ve gelirler gidemediklerin gidip gelemeyenlerim gibi… Veya yerine bir başka hüsünle ap aydın bir günün ilk saatlerinde bir gül kurusu uçuşur kapının önünde…[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Belki bir şeylere sarmalı nazik nazeninleri…kaldırmak lazım sonsuzluk sergenine elyak bir arz ile arz ederek..Aklayıp paklayarak biraz üzerine biraz sızlayıp çokça titreyerek…[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]En dayanılır dayanmazlıklar sessizliktir diye düşünüyorum..Teselli elinde değil ki ellerin..Ellerim yine başkasına el ellerim işe yaradı bir yarada…yaramadılar..ellerimi iki kanat gibi açamıyorum Mostar hayalli bir köprüde kollarımı açtığım gibi.. Yapamıyorum…[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Boğazın serin sularına batıklığımla katamıyorum kendimi… Sur dibinde yatıramıyorum da…[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Küçük göllü gölgelerim için.. bazı iflah olur..şurası işe yarar dediğim oluyor bir çift gözü görünce gözlerimde…[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Biliyor musun zamanın sanılandan kısa zamanda değişikliklerle değişkenliklerle değiştiğini ve değişime hazır olanları değiştirdiğini bilirim…belki zamanla ben de değişirim ..değişmeliyim..değişmeyen yanlarım, cildini dikişlemiş sağlamlaştırmış rahleli bir sebavet..Yangınlar içinde bir taravet..Asr vakti gibi bir kemal nokta ..Akşam deminde bir kanaat.. Yatsı gibi nazır olabilirim belki ötelere berisiz…[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Bir şeyler olamıyordum ya bir aralar..Yine o olamadıklarımı olamayıp yedi düvellik hatıra hatırına…[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]Yok, olabilirim mesela……………………………………….[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Comic Sans MS]m.safitürk [/FONT][/COLOR][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Umut sancisi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…