Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Genel ve Güncel Haberler
Unutkanlık yapan protein bulundu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="nimet06" data-source="post: 150009" data-attributes="member: 4950"><p>al benden de o kadar Bardak can .ben de yaşlanmayı beklemedim.Eşim almaya gelmezse kaybolur muyum? acaba yok canım o kadar da değil de.en çok yakındığım unutkanlığım yüzünden ayaklarım çok yoruluyor.ne alaka diyorsunuz .şöyleki: sofra hazırlarken mesela mutfağa gidip te ne alacağımı bulmam için 4-5 kez gidip geliyorum.ayaklar yoruluyor tabii.unutkanlık ve hafızayı güçlendirmek için şunlar iyiymiş.</p><p> </p><p><strong>Ben karanfili denedim.biraz işe yaradı.Yorgunluğa birebir.tavsiye ederim Bardak can.</strong></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #330033"><span style="color: blue"><strong>Hafıza gücünü artırmak için, vitamin almak, dengeli beslenmek, temiz havada egzersiz yapmanın yanı sıra bitkilerin şifalarından da yararlanmak mümkün</strong>. </span></span></span></p><p><span style="color: #330033"><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: blue">*<strong> Kırmızı biber:</strong> İçerdiği bolca C vitamini sayesinde, uyarıcı etki göstermektedir. Özellikle acı olanı tercih edilmelidir. Dimağı kuvvetlendirici olmasının yanı sıra, soğuk algılındığında meydana gelen ağrıların giderilmesi için de iyi bir kaynaktır.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #330033"><span style="color: blue"><strong>*Ceviz:</strong> Her gün bol miktarda ceviz yenilmesi, hafızayı canlı tutmaktadır. Görüntü olarak da beyni andıran bir özellik taşıması, dikkat çekicidir. Konsantrasyon güçlüğü için etkilidir. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #330033"><span style="color: blue"><strong>*Üzüm:</strong> Özellikle kurutulmuş üzüm dimağı kuvvetlendirir. Sınav dönemlerinde öğrenciler için bulunmaz bir besin kaynağıdır. Unutkanlık için her gün yenilmelidir.</span></span></span></p><p><span style="color: #330033"><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: blue">*<strong>Soğan:</strong> Sarımsak gibi, kan dolaşımını sağlayıcı ve kanı temizleyici etkiye sahiptir. Damarda tıkanıklık yapan maddelerin fonksiyonlarına engel olur. Beyinsel faaliyetleri artırır. Zihin yorgunluğuna iyi gelen soğan, adeta C vitamini deposu. Mikroplara karşı vücut direncini güçlendirirken, damar sertliği, grip, astım ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı vücudu koruyor. Böbreklerde taş ve kumların düşürülmesinde de önemli rol oynuyor.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #330033"><span style="color: blue"><strong>*Buğday:</strong> Buğday unu; konsantrasyon bozuklukları ve ilgisizlik gibi durumlarda, dikkat eksikliğinde öğrencilerin yardımcısı olarak düşünülebilir. İçerdiği E vitamini sayesinde de hücrelerin yenilenmesinde rol oynar ve birçok minarelleri de içermektedir (B1, Ca, Mg, F, K, Fe, Zn, fosfatlar, vb.).</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #330033"><span style="color: blue"><strong>BİBERİYE ZİHİN AÇIYOR</strong> </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #330033"><span style="color: blue"><strong>*Biberiye:</strong> Dolaşım sistemini düzenleyici ve zihin açıcı etkisi bulunuyor.</span></span></span></p><p><span style="color: #330033"><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: blue">*<strong>Karanfil:</strong> Çay gibi demlenip tatlandırılarak içildiğinde hafızayı kuvvetlendiriyor, zihni açıcı ve unutkanlığı geçirici etli gösteriyor. Bu çay, kalp çarpıntısına iyi geliyor. Ayrıca, dişleri kuvvetlendirici etkisi de var.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #330033"><span style="color: blue"><strong>*Ahududu:</strong> Bahçelerde yetiştirilebilen bir bitkidir. İnsana zindelik verir. İyi bir zihinsel</span></span></span></p><p><span style="color: #330033"><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: blue">yorgunluğu giderici özelliğe sahiptir.</span></span></span></p><p><span style="color: #330033"><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: blue">*<strong>Kereviz:</strong> Unutkanlığı ve sinir yorgunluğunu giderir, idrar sökücü özelliği var. B vitamini, demir ve kireç içeren kereviz, böbrek taş ve kumlarının düşürülmesine yardım eder, kan ve süt yapar, karaciğeri temizler. Şeker, yüksek tansiyon ve romatizma da da faydalıdır.</span> </span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nimet06, post: 150009, member: 4950"] al benden de o kadar Bardak can .ben de yaşlanmayı beklemedim.Eşim almaya gelmezse kaybolur muyum? acaba yok canım o kadar da değil de.en çok yakındığım unutkanlığım yüzünden ayaklarım çok yoruluyor.ne alaka diyorsunuz .şöyleki: sofra hazırlarken mesela mutfağa gidip te ne alacağımı bulmam için 4-5 kez gidip geliyorum.ayaklar yoruluyor tabii.unutkanlık ve hafızayı güçlendirmek için şunlar iyiymiş. [B]Ben karanfili denedim.biraz işe yaradı.Yorgunluğa birebir.tavsiye ederim Bardak can.[/B] [FONT=verdana][COLOR=#330033][COLOR=blue][B]Hafıza gücünü artırmak için, vitamin almak, dengeli beslenmek, temiz havada egzersiz yapmanın yanı sıra bitkilerin şifalarından da yararlanmak mümkün[/B]. [/COLOR][/COLOR][/FONT] [COLOR=#330033][FONT=verdana][COLOR=blue]*[B] Kırmızı biber:[/B] İçerdiği bolca C vitamini sayesinde, uyarıcı etki göstermektedir. Özellikle acı olanı tercih edilmelidir. Dimağı kuvvetlendirici olmasının yanı sıra, soğuk algılındığında meydana gelen ağrıların giderilmesi için de iyi bir kaynaktır.[/COLOR][/FONT][/COLOR] [FONT=verdana][COLOR=#330033][COLOR=blue][B]*Ceviz:[/B] Her gün bol miktarda ceviz yenilmesi, hafızayı canlı tutmaktadır. Görüntü olarak da beyni andıran bir özellik taşıması, dikkat çekicidir. Konsantrasyon güçlüğü için etkilidir. [/COLOR][/COLOR][/FONT] [FONT=verdana][COLOR=#330033][COLOR=blue][B]*Üzüm:[/B] Özellikle kurutulmuş üzüm dimağı kuvvetlendirir. Sınav dönemlerinde öğrenciler için bulunmaz bir besin kaynağıdır. Unutkanlık için her gün yenilmelidir.[/COLOR][/COLOR][/FONT] [COLOR=#330033][FONT=verdana][COLOR=blue]*[B]Soğan:[/B] Sarımsak gibi, kan dolaşımını sağlayıcı ve kanı temizleyici etkiye sahiptir. Damarda tıkanıklık yapan maddelerin fonksiyonlarına engel olur. Beyinsel faaliyetleri artırır. Zihin yorgunluğuna iyi gelen soğan, adeta C vitamini deposu. Mikroplara karşı vücut direncini güçlendirirken, damar sertliği, grip, astım ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı vücudu koruyor. Böbreklerde taş ve kumların düşürülmesinde de önemli rol oynuyor.[/COLOR][/FONT][/COLOR] [FONT=verdana][COLOR=#330033][COLOR=blue][B]*Buğday:[/B] Buğday unu; konsantrasyon bozuklukları ve ilgisizlik gibi durumlarda, dikkat eksikliğinde öğrencilerin yardımcısı olarak düşünülebilir. İçerdiği E vitamini sayesinde de hücrelerin yenilenmesinde rol oynar ve birçok minarelleri de içermektedir (B1, Ca, Mg, F, K, Fe, Zn, fosfatlar, vb.).[/COLOR][/COLOR][/FONT] [FONT=verdana][COLOR=#330033][COLOR=blue][B]BİBERİYE ZİHİN AÇIYOR[/B] [/COLOR][/COLOR][/FONT] [FONT=verdana][COLOR=#330033][COLOR=blue][B]*Biberiye:[/B] Dolaşım sistemini düzenleyici ve zihin açıcı etkisi bulunuyor.[/COLOR][/COLOR][/FONT] [COLOR=#330033][FONT=verdana][COLOR=blue]*[B]Karanfil:[/B] Çay gibi demlenip tatlandırılarak içildiğinde hafızayı kuvvetlendiriyor, zihni açıcı ve unutkanlığı geçirici etli gösteriyor. Bu çay, kalp çarpıntısına iyi geliyor. Ayrıca, dişleri kuvvetlendirici etkisi de var.[/COLOR][/FONT][/COLOR] [FONT=verdana][COLOR=#330033][COLOR=blue][B]*Ahududu:[/B] Bahçelerde yetiştirilebilen bir bitkidir. İnsana zindelik verir. İyi bir zihinsel[/COLOR][/COLOR][/FONT] [COLOR=#330033][FONT=verdana][COLOR=blue]yorgunluğu giderici özelliğe sahiptir.[/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#330033][FONT=verdana][COLOR=blue]*[B]Kereviz:[/B] Unutkanlığı ve sinir yorgunluğunu giderir, idrar sökücü özelliği var. B vitamini, demir ve kireç içeren kereviz, böbrek taş ve kumlarının düşürülmesine yardım eder, kan ve süt yapar, karaciğeri temizler. Şeker, yüksek tansiyon ve romatizma da da faydalıdır.[/COLOR] [/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Genel ve Güncel Haberler
Unutkanlık yapan protein bulundu
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…