Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Sorularla Risale-i Nur
Ustad Hazretlerine "seyit" dememiz günah mıdır?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Zuhr" data-source="post: 212205" data-attributes="member: 8625"><p><strong>Cevap: Ustad Hazretlerine "seyyid" dememiz günah mıdır?</strong></p><p></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">Değerli Kardeşimiz;</span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><strong>Evvela,</strong> bu hüküm şahsa bakar; yani birisi<strong> "seyit" </strong>olmadığı halde <strong>"seyidim"</strong> dese günahkar olur. Aynı şekilde seyit olduğu halde, değilim dese yine günaha girer. Ama hariçten birisi ya da birileri bazı emarelere dayanarak Üstad Hazretlerine seyit dese, bu hükmün kapsamına girmez. Zira burada bir inkar ya da yalan yok, sadece bazı emarelere istinaden bir hüsnüzanda bulunmak var.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><strong>İkincisi,</strong> günah olan; kişinin seyit olmadığı halde seyidim demesidir. Ya da seyit olduğunu kati olarak bildiği halde seyitliğini inkar etmesidir. Üstad Hazretleri ne seyitliğini inkar ediyor ne de kati ispat edemediği için seyidim diye eserlerinde ilan diyor. Böyle bir durumda günah söz konusu olmaz.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><strong>Üçüncüsü,</strong> Üstad Hazretlerinin seyitliğini kati olarak reddettiğine dair hiçbir cümle ve vesika yoktur. Üstad Hazretleri sadece başkalara kati ispat edecek elinde soy kütüğü olmadığı için,<strong> "Ben kendimi seyit bilemiyorum."</strong>(1) diye bu inceliğe işaret ediyor. Hem yakın talebelerine ise ispatsız şahsi kanaatini seyit olarak bildiriyor. Bunda herhangi bir tutarsızlık ve çelişki yoktur.</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px">(1) bk.</span></span><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"> Emirdağ Lahikası-I, (206. Mektup)</span></span></p><p> </p><p> </p><p></p><p></p><p><em><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">Selam ve dua ile...</span></span></em></p><p><em><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">Sorularla Risale Editör</span></span></em></p><p><em></em><em><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">17-Eylül-2010 - 11:17:33</span></span></em></p><p><em><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Zuhr, post: 212205, member: 8625"] [b]Cevap: Ustad Hazretlerine "seyyid" dememiz günah mıdır?[/b] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]Değerli Kardeşimiz;[/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Trebuchet MS][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Trebuchet MS][SIZE=3][B]Evvela,[/B] bu hüküm şahsa bakar; yani birisi[B] "seyit" [/B]olmadığı halde [B]"seyidim"[/B] dese günahkar olur. Aynı şekilde seyit olduğu halde, değilim dese yine günaha girer. Ama hariçten birisi ya da birileri bazı emarelere dayanarak Üstad Hazretlerine seyit dese, bu hükmün kapsamına girmez. Zira burada bir inkar ya da yalan yok, sadece bazı emarelere istinaden bir hüsnüzanda bulunmak var.[/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3][B]İkincisi,[/B] günah olan; kişinin seyit olmadığı halde seyidim demesidir. Ya da seyit olduğunu kati olarak bildiği halde seyitliğini inkar etmesidir. Üstad Hazretleri ne seyitliğini inkar ediyor ne de kati ispat edemediği için seyidim diye eserlerinde ilan diyor. Böyle bir durumda günah söz konusu olmaz.[/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3][B]Üçüncüsü,[/B] Üstad Hazretlerinin seyitliğini kati olarak reddettiğine dair hiçbir cümle ve vesika yoktur. Üstad Hazretleri sadece başkalara kati ispat edecek elinde soy kütüğü olmadığı için,[B] "Ben kendimi seyit bilemiyorum."[/B](1) diye bu inceliğe işaret ediyor. Hem yakın talebelerine ise ispatsız şahsi kanaatini seyit olarak bildiriyor. Bunda herhangi bir tutarsızlık ve çelişki yoktur.[/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=2](1) bk.[/SIZE][/FONT][FONT=Trebuchet MS][SIZE=2] Emirdağ Lahikası-I, (206. Mektup)[/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3][/SIZE][/FONT][I][FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]Selam ve dua ile... Sorularla Risale Editör[/SIZE][/FONT] [/I][I][FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]17-Eylül-2010 - 11:17:33 [/SIZE][/FONT][/I] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Sorularla Risale-i Nur
Ustad Hazretlerine "seyit" dememiz günah mıdır?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…