Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
üstad hazretlerinin bayram tebrikleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="uður1" data-source="post: 272143" data-attributes="member: 1016557"><p> <table style='width: 100%'><tr><td>Günün Tarihi: Kurban Bayramı Arefesi<br /> "Bugün Sabah Namazında Teşrik Tekbirleri Başladı."<br /> </td></tr><tr><td>Ümmeti İçin Kurban Kesen Peygamber!</td></tr><tr><td> <table style='width: 100%'><tr><td> <table style='width: 100%'><tr><td> Cenâb-ı Hak buyuruyor:<br /> <strong>“Biz, her ümmete (Kurban kesmeye uygun) hayvan cinsinden kendilerine rızık olarak verdiklerimiz üzerine Allah'ın adını ansınlar diye kurban kesmeyi gerekli kıldık.” </strong><span style="font-size: 9px">(Hac, 34)</span><br /> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td> Rasûlullah (sav) buyurdular:<br /> <em>“Ramazan ve Kurban bayramı gecelerini, sevabını Allah’tan umarak ibadetle ihya edenlerin kalbi, bütün kalplerin öldüğü günde ölmeyecektir.” </em><span style="font-size: 9px">(İbn-i Mâce, Sıyâm, 68)</span><br /> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td> Peygamber Efendimiz, Zilhicce ayının onuncu günü bayram namazını kıldırdıktan sonra müslümanlara kurban kesmelerini emretti. Peygamber Efendimiz, Medîne’de on yıl kaldı ve her sene kurban kesti.<br /> Allah Rasûlü kurbanı çift keser, birisini kurban kesemeyen ümmeti için, diğerini de hem kendisi hem de ev halkı için keserdi.<br /> Haneş (ra) der ki:<br /> “Hz. Ali’yi, iki koç kurban ederken gördüm:<br /> -Niçin böyle yapıyorsun? dedim.<br /> -Rasûlullâh (sav) vefatından sonra kendisi için de kurban kesmemi bana vasiyet buyurmuştu. İşte ben O’nun vasiyetini yerine getirmek üzere kesiyorum! Bundan sonra da kesmeye devâm edeceğim! dedi. <span style="font-size: 9px">(Ebû Dâvûd, Edâhî, 1-2/2790; Ahmed, I, 107)</span><br /> <strong>Teşrik Tekbiri</strong><br /> Kurban Bayramı’nın Arefe günü sabah namazından bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar, 23 vakitte, yalnız başına veya cemaatle kılınan farz namazlarının arkasından birer defa:<br /> “Allahu ekber Allahu ekber, La İlahe illallahu va’llahu ekber, Allahu ekber ve lillahi’l Hamd”<br /> Diyerek tekbir getirmek, erkek-kadın, imam-cemaat, mükim-misafir her müslümana vaciptir. Buna teşrik tekbiri denir.<br /> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td> <strong><em>Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)</em></strong><br /> <strong>et-Tevvâb</strong><strong>: </strong>Kendisine yönelen kullarının günahlarını affeden, tövbelerini kabul eden demektir.<br /> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td> <strong><em>Kısa Günün Kârı</em></strong><br /> Maddi durumu olmayan ümmeti için kurban kesen Peygamberimiz’in ahlakıyla ahlaklanmayı Cenâb-ı Hak cümlemize nasip etsin. Çevremizde Kurban kesmeye gücü olmayanlara Kurbanlarımızdan ikramda bulunalım.</td></tr><tr><td></td></tr><tr><td> <strong><em>Lügatçe</em></strong><br /> <strong>ihya: </strong>Yeniden canlandırma.<br /> <br /> </td></tr><tr><td></td></tr></table></td></tr></table></td></tr></table></blockquote><p></p>
[QUOTE="uður1, post: 272143, member: 1016557"] [TABLE="align: center"] [TR] [TD="bgcolor: #FFFFFF"]Günün Tarihi: Kurban Bayramı Arefesi "Bugün Sabah Namazında Teşrik Tekbirleri Başladı." [/TD] [/TR] [TR] [TD="bgcolor: #FFFFFF"]Ümmeti İçin Kurban Kesen Peygamber![/TD] [/TR] [TR] [TD="colspan: 2"] [TABLE] [TR] [TD="width: 580, bgcolor: #FFFFFF, align: center"] [TABLE="align: center"] [TR] [TD] Cenâb-ı Hak buyuruyor: [B]“Biz, her ümmete (Kurban kesmeye uygun) hayvan cinsinden kendilerine rızık olarak verdiklerimiz üzerine Allah'ın adını ansınlar diye kurban kesmeyi gerekli kıldık.” [/B][SIZE=1](Hac, 34)[/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD] Rasûlullah (sav) buyurdular: [I]“Ramazan ve Kurban bayramı gecelerini, sevabını Allah’tan umarak ibadetle ihya edenlerin kalbi, bütün kalplerin öldüğü günde ölmeyecektir.” [/I][SIZE=1](İbn-i Mâce, Sıyâm, 68)[/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD] Peygamber Efendimiz, Zilhicce ayının onuncu günü bayram namazını kıldırdıktan sonra müslümanlara kurban kesmelerini emretti. Peygamber Efendimiz, Medîne’de on yıl kaldı ve her sene kurban kesti. Allah Rasûlü kurbanı çift keser, birisini kurban kesemeyen ümmeti için, diğerini de hem kendisi hem de ev halkı için keserdi. Haneş (ra) der ki: “Hz. Ali’yi, iki koç kurban ederken gördüm: -Niçin böyle yapıyorsun? dedim. -Rasûlullâh (sav) vefatından sonra kendisi için de kurban kesmemi bana vasiyet buyurmuştu. İşte ben O’nun vasiyetini yerine getirmek üzere kesiyorum! Bundan sonra da kesmeye devâm edeceğim! dedi. [SIZE=1](Ebû Dâvûd, Edâhî, 1-2/2790; Ahmed, I, 107)[/SIZE] [B]Teşrik Tekbiri[/B] Kurban Bayramı’nın Arefe günü sabah namazından bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar, 23 vakitte, yalnız başına veya cemaatle kılınan farz namazlarının arkasından birer defa: “Allahu ekber Allahu ekber, La İlahe illallahu va’llahu ekber, Allahu ekber ve lillahi’l Hamd” Diyerek tekbir getirmek, erkek-kadın, imam-cemaat, mükim-misafir her müslümana vaciptir. Buna teşrik tekbiri denir. [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD] [B][I]Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)[/I][/B] [B]et-Tevvâb[/B][B]: [/B]Kendisine yönelen kullarının günahlarını affeden, tövbelerini kabul eden demektir. [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD] [B][I]Kısa Günün Kârı[/I][/B] Maddi durumu olmayan ümmeti için kurban kesen Peygamberimiz’in ahlakıyla ahlaklanmayı Cenâb-ı Hak cümlemize nasip etsin. Çevremizde Kurban kesmeye gücü olmayanlara Kurbanlarımızdan ikramda bulunalım.[/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD] [B][I]Lügatçe[/I][/B] [B]ihya: [/B]Yeniden canlandırma. [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
üstad hazretlerinin bayram tebrikleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…