Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
ÜSTAD ' larin Kalemlerinden
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="SiiRReaL" data-source="post: 37848" data-attributes="member: 1652"><p><strong>Memleketimi Seviyorum</strong></p><p></p><p>Memleketimi Seviyorum </p><p> </p><p> </p><p></p><p>Memleketimi seviyorum: </p><p>Çınarlarında kolan vurdum, hapishanelerinde yattım. </p><p>Hiçbir şey gidermez iç sıkıntımı </p><p>memleketimin şarkıları ve tutunu gibi. </p><p></p><p>Memleketim: </p><p>Bedreddin, Sinan, Yunus Emre ve Sakarya, </p><p>kurşun kubbeler ve fabrika bacaları </p><p>benim o kendi kendimden bile gizleyerek </p><p>sarkık bitikleri altından gülen halkımın eseridir. </p><p></p><p>Memleketim </p><p>Memleketim ne kadar geniş: </p><p>dolaşmakla bitmez tükenmez gibi geliyor insana. </p><p>Edirne, İzmir, Ulukışla, Makas, Trabzon, Erzurum. </p><p>Erzurum yaylasını yalnız türkülerinden tanıyorum </p><p>ve güneye </p><p>pamuk işleyenlere gitmek için </p><p>Toroslardan bir kere olsun geçemedim diye </p><p>utanıyorum. </p><p></p><p>Memleketim: </p><p>develer, tren, Fora arabaları ve hasta eşekler, </p><p>kavak, söğüt ve kırmızı toprak. </p><p></p><p>Memleketim. </p><p>Çam ormanlarını, en tatlı suları ve dağ başı göllerini seven alabalık </p><p>ve onun yarım kiloluğu </p><p>pulsuz gümüş derisinde kızıltılarla </p><p>Bolu'nun Abana golünde yüzer. </p><p></p><p>Memleketim: </p><p>Ankara ovasında keçiler: </p><p>kumral, ipekli, uzun kürklerin parıldaması. </p><p>Yağlı, ağır fındığı Giresun'un </p><p>Al yanakları mis gibi kokan Amasya Elması, </p><p>zeytin, incir, kavun ve renk salkım salkım üzümler </p><p>ve sonra kara saban </p><p>ve sonra kara sığır: </p><p>ve sonra: ileri, güzel, iyi </p><p>her şeyi </p><p>hayran bir çocuk sevinci ile kabule hazır </p><p>çalışkan, namuslu, yiğit insanlarım </p><p>yari aç, yari tok </p><p>yari esir... </p><p>.</p><p> </p><p>Nazım Hikmet Ran</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="SiiRReaL, post: 37848, member: 1652"] [b]Memleketimi Seviyorum[/b] Memleketimi Seviyorum Memleketimi seviyorum: Çınarlarında kolan vurdum, hapishanelerinde yattım. Hiçbir şey gidermez iç sıkıntımı memleketimin şarkıları ve tutunu gibi. Memleketim: Bedreddin, Sinan, Yunus Emre ve Sakarya, kurşun kubbeler ve fabrika bacaları benim o kendi kendimden bile gizleyerek sarkık bitikleri altından gülen halkımın eseridir. Memleketim Memleketim ne kadar geniş: dolaşmakla bitmez tükenmez gibi geliyor insana. Edirne, İzmir, Ulukışla, Makas, Trabzon, Erzurum. Erzurum yaylasını yalnız türkülerinden tanıyorum ve güneye pamuk işleyenlere gitmek için Toroslardan bir kere olsun geçemedim diye utanıyorum. Memleketim: develer, tren, Fora arabaları ve hasta eşekler, kavak, söğüt ve kırmızı toprak. Memleketim. Çam ormanlarını, en tatlı suları ve dağ başı göllerini seven alabalık ve onun yarım kiloluğu pulsuz gümüş derisinde kızıltılarla Bolu'nun Abana golünde yüzer. Memleketim: Ankara ovasında keçiler: kumral, ipekli, uzun kürklerin parıldaması. Yağlı, ağır fındığı Giresun'un Al yanakları mis gibi kokan Amasya Elması, zeytin, incir, kavun ve renk salkım salkım üzümler ve sonra kara saban ve sonra kara sığır: ve sonra: ileri, güzel, iyi her şeyi hayran bir çocuk sevinci ile kabule hazır çalışkan, namuslu, yiğit insanlarım yari aç, yari tok yari esir... . Nazım Hikmet Ran [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
ÜSTAD ' larin Kalemlerinden
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…