Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Bediüzzaman Said Nursi
Sorularla Bediüzzaman
Üstad neden sakal bırakmamış?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="diyarsiz" data-source="post: 54209" data-attributes="member: 3410"><p>selamun aleykum </p><p>tarihci kardesim az cok anladim solemek istediklerini .</p><p>hocamizin sakal birakmamis olmasini gorevini iyi yapamiyor yada iyi bir alim deil anlaminda dusunmemistim ama .</p><p>bildigim kadariyla hocamiz dervis gibi gezer ,surgun edilir , hapsedilir ama yinede yilmaz ilim ogretirdi.</p><p>yani sakalini kesmesi gibi bir zorunluluk oldugu bir durum yasadigi donemde oldugu gibi gozukmuyor ama en dogrusunu allah bilir belkide zorunlu olarak kestirdiler yada o donemde oyle gerekiyordu .</p><p>ama yinede bir zaman hz.omer bir kaleyi kolay oldugu halde fethedemedigi zaman sebebini arastirdigi zaman ordunun icinde 1 sunneti terkeden askerler oldugunu anlamis ve misvak hazirlatip askerlere dagitmisti ve nihayet zafer onun olmustu .</p><p>2.ci bir konuda Allah ciftleri ayirmayin !</p><p>ornek :</p><p>iman ile ameli </p><p>bas ile basortusunu </p><p>yuz ile sakali </p><p>vb..</p><p></p><p>Demem o ki kardes ogrenmeye baslarken islami kaynaklarda hocalarimdan karsima cikan said nursi hocamizin sakali birakmamasi ( sebebini o ve allah bilir ) bu hocamizin kendi sorunu bize dusen ondan ilim almak </p><p>ama gorduklerim talebelerinden cok az inin disinda sakalsiz oldugunu gorunce bu konuyu acmaya luzum duydum </p><p>ama yine yaniliyo olabilirim ama yinede ulkemizde sakalli sayisi cok fazla ve herde olmasina ragmen ilim ve islam sorumlularinin sakal birakmamasina bir anlam veremiyorum </p><p></p><p>selamlar saygilar </p><p>esselamun aleykum</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="diyarsiz, post: 54209, member: 3410"] selamun aleykum tarihci kardesim az cok anladim solemek istediklerini . hocamizin sakal birakmamis olmasini gorevini iyi yapamiyor yada iyi bir alim deil anlaminda dusunmemistim ama . bildigim kadariyla hocamiz dervis gibi gezer ,surgun edilir , hapsedilir ama yinede yilmaz ilim ogretirdi. yani sakalini kesmesi gibi bir zorunluluk oldugu bir durum yasadigi donemde oldugu gibi gozukmuyor ama en dogrusunu allah bilir belkide zorunlu olarak kestirdiler yada o donemde oyle gerekiyordu . ama yinede bir zaman hz.omer bir kaleyi kolay oldugu halde fethedemedigi zaman sebebini arastirdigi zaman ordunun icinde 1 sunneti terkeden askerler oldugunu anlamis ve misvak hazirlatip askerlere dagitmisti ve nihayet zafer onun olmustu . 2.ci bir konuda Allah ciftleri ayirmayin ! ornek : iman ile ameli bas ile basortusunu yuz ile sakali vb.. Demem o ki kardes ogrenmeye baslarken islami kaynaklarda hocalarimdan karsima cikan said nursi hocamizin sakali birakmamasi ( sebebini o ve allah bilir ) bu hocamizin kendi sorunu bize dusen ondan ilim almak ama gorduklerim talebelerinden cok az inin disinda sakalsiz oldugunu gorunce bu konuyu acmaya luzum duydum ama yine yaniliyo olabilirim ama yinede ulkemizde sakalli sayisi cok fazla ve herde olmasina ragmen ilim ve islam sorumlularinin sakal birakmamasina bir anlam veremiyorum selamlar saygilar esselamun aleykum [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Bediüzzaman Said Nursi
Sorularla Bediüzzaman
Üstad neden sakal bırakmamış?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…