Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Üstad neden siyaseti sevmedi, benimsemedi?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="teblið" data-source="post: 236399" data-attributes="member: 1011058"><p><strong><em>Allah (c.c) razı olsun hüseyni abim;Aynı düşüncede oluşumuz sevindirdi beni;ve güzel bir yorum;</em></strong></p><p></p><p><strong><em>Üstad hz'lerinin siyasetten uzak kalışı ve bu hususta tavsiyelerini okudukça siyaseti sevmeyen beni dahada uzaklaştırıyor bu alandan;Sebeblerini okudukça ve günümüz siyasetiyle karşılaşma yaptığımda ,şuurlu bir müslümanın dünyalık ideolojilerden şiddetle uzak kalmaları iman hakikatlerini korumak için gerekli ve vazgeçilmez bir davranış olacağı kanaatindeyim;</em></strong></p><p></p><p><strong><em>Hele ki bu hususta Kur'an'ı Kerime baş vurduğumuzda maide suresininverdiği mesaj iyice beni ürkütmekte </em></strong></p><p> </p><p><strong><em>İslamın sosyal hayata bakan yönlerini yanlış değerlendiren bazı kişiler, o yüce dinin bir kısım hüküm ve meselelerine sathi olarak baktıklarından hataya düşmekten kendilerini alamıyorlar. Açmış oldukları bu yanlış çığıra başkalarını da sürüklediklerinden hata genişliyor,</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>. "Kim Allah'ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse, işte onlar kafirlerin ta kendileridir"(l) Mealindeki ayet-i kerimeden çıkarılan hükümdür. </em></strong></p><p> </p><p></p><p></p><p><strong><em>şimdi ayet açık ve net ortada ..Allahın kanunlarının üstüne yeni bir kanun getirlmesi ne kadar doğru..ve biz müslümanlar olarak buna destek vermemiz iman hakikatlerine ters değilmidir </em></strong></p><p> </p><p></p><p><strong><em>hemen dönüp tekrar üstad hz'lerinin bu konuda ki fikirlerini okuduğumda da gene siyasetten uzak kalmayı tercih ediyorum tedbir açısından;</em></strong></p><p><strong><em>iman hakikatleri’ ne istismar edilebilir ne de küçümsenebilir. Nursî’ye göre iman hakikatleri ve bu hakikatlere hizmet dünyadaki her şeyin üzerindedir. Kendisi bu iman hakikatlerinin istismarına yol açabilecek her türlü faaliyetten titizlikle kaçınmıştır. Bu hakikatler -bilhassa siyasî akımlar ve güçler tarafından- hiçbir şeye alet edilemez ya da küçümsenemezler. Bu nedenle “Kur’an-ı Hakimin hizmeti, bize [Risale-i Nur talebelerine] kati bir surette siyaseti yasak etmiş.”</em></strong></p><p></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><strong><em>Acaba benmi okuduklarımı yanlış anlıyorum ne dersiniz ?</em></strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="teblið, post: 236399, member: 1011058"] [B][I]Allah (c.c) razı olsun hüseyni abim;Aynı düşüncede oluşumuz sevindirdi beni;ve güzel bir yorum;[/I][/B] [B][I]Üstad hz'lerinin siyasetten uzak kalışı ve bu hususta tavsiyelerini okudukça siyaseti sevmeyen beni dahada uzaklaştırıyor bu alandan;Sebeblerini okudukça ve günümüz siyasetiyle karşılaşma yaptığımda ,şuurlu bir müslümanın dünyalık ideolojilerden şiddetle uzak kalmaları iman hakikatlerini korumak için gerekli ve vazgeçilmez bir davranış olacağı kanaatindeyim;[/I][/B] [B][I]Hele ki bu hususta Kur'an'ı Kerime baş vurduğumuzda maide suresininverdiği mesaj iyice beni ürkütmekte [/I][/B] [B][I]İslamın sosyal hayata bakan yönlerini yanlış değerlendiren bazı kişiler, o yüce dinin bir kısım hüküm ve meselelerine sathi olarak baktıklarından hataya düşmekten kendilerini alamıyorlar. Açmış oldukları bu yanlış çığıra başkalarını da sürüklediklerinden hata genişliyor,[/I][/B] [B][/B] [B][I]. "Kim Allah'ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse, işte onlar kafirlerin ta kendileridir"(l) Mealindeki ayet-i kerimeden çıkarılan hükümdür. [/I][/B] [B][/B] [B][I]şimdi ayet açık ve net ortada ..Allahın kanunlarının üstüne yeni bir kanun getirlmesi ne kadar doğru..ve biz müslümanlar olarak buna destek vermemiz iman hakikatlerine ters değilmidir [/I][/B] [B][I]hemen dönüp tekrar üstad hz'lerinin bu konuda ki fikirlerini okuduğumda da gene siyasetten uzak kalmayı tercih ediyorum tedbir açısından;[/I][/B] [B][I]iman hakikatleri’ ne istismar edilebilir ne de küçümsenebilir. Nursî’ye göre iman hakikatleri ve bu hakikatlere hizmet dünyadaki her şeyin üzerindedir. Kendisi bu iman hakikatlerinin istismarına yol açabilecek her türlü faaliyetten titizlikle kaçınmıştır. Bu hakikatler -bilhassa siyasî akımlar ve güçler tarafından- hiçbir şeye alet edilemez ya da küçümsenemezler. Bu nedenle “Kur’an-ı Hakimin hizmeti, bize [Risale-i Nur talebelerine] kati bir surette siyaseti yasak etmiş.”[/I][/B] [FONT=Times New Roman][B][I]Acaba benmi okuduklarımı yanlış anlıyorum ne dersiniz ?[/I][/B][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Üstad neden siyaseti sevmedi, benimsemedi?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…