Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
üstaddan harika br cevap mutlaka okuyun...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Enver1" data-source="post: 209458" data-attributes="member: 1007898"><p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Sual: Zaman ahir zamandır, gittikçe fenalaşacak.</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Cevap: Neden dünya herkese terakkî dünyası olsun da, </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">yalnız bizim için tedennî dünyası olsun? </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Öyle mi? </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">İşte ben de sizinle konuşmayacağım, </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">şu tarafa dönüyorum, </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">müstakbeldeki insanlarla konuşacağım:</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ey üç yüz seneden sonraki yüksek asrın arkasında gizlenmiş </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">ve sakitane Nurun sözünü dinleyen </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">ve bir nazar-ı hafî-i gaybî ile </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">bizi temaşa eden </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Said'ler, Hamza'lar, Ömer'ler, Osman'lar, Tahir'ler, Yûsuf'lar, Ahmed'ler, vesaireler!.. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Sizlere hitap ediyorum. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Başlarınızı kaldırınız, </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">"Sadakte" deyiniz. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ve böyle demek sizlere borç olsun. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong>Şu muasırlarım, varsın beni dinlemesinler. </strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Tarih denilen mazi derelerinden sizin yüksek istikbalinize uzanan </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">telsiz telgrafla sizin ile konuşuyorum. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red">Ne yapayım, acele ettim, kışta geldim; </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red">sizler cennetâsâ bir baharda geleceksiniz. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Şimdi ekilen nur tohumları, </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">zemininizde çiçek açacaktır.</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Biz, hizmetimizin ücreti olarak sizden şunu bekliyoruz ki: </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Mazi kıt'asına geçmek için geldiğiniz vakit, </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">mezarımıza uğrayınız; </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">o bahar hediyelerinden birkaç tanesini </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">medresemin mezar taşı denilen </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">ve kemiklerimizi misafir eden </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">ve Horhor toprağının kapıcısı olan kalenin başına takınız. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Kapıcıya tenbih edeceğiz; </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">bizi çağırınız. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Mezarımızdan <strong><u>"Henien Lekum"</u></strong> sadasını işiteceksiniz...</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Şu zamanın memesinden bizimle süt emmeyen </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">ve gözleri arkada maziye bakan </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">ve tasavvuratları kendileri gibi hakîkatsiz ve ayrılmış olan </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">bu çocuklar, </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">varsınlar Şu kitabın hakaikını hayal tevehhüm etsinler. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Zîra, ben biliyorum ki; </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Şu kitabın mesaili, hakîkat olarak sizde tahakkuk edecektir. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ey muhataplarım! </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ben çok bağırıyorum. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Zîra, asr-ı salis-i aşrın, </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">yani on üçüncü asrın minaresinin başında durmuşum,</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">sûreten medenî </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">ve dinde lakayd </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">ve fikren mazinin en derin derelerinde olanları </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">camie davet ediyorum. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">İşte ey iki hayatın rûhu hükmünde olan İslamiyeti bırakan </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">iki ayaklı mezar-ı müteharrik bedbahtlar! </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Gelen neslin kapısında durmayınız. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Mezar sizi bekliyor; </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Enver1, post: 209458, member: 1007898"] [CENTER][COLOR=#000000][FONT=Comic Sans MS]Sual: Zaman ahir zamandır, gittikçe fenalaşacak. Cevap: Neden dünya herkese terakkî dünyası olsun da, yalnız bizim için tedennî dünyası olsun? Öyle mi? İşte ben de sizinle konuşmayacağım, şu tarafa dönüyorum, müstakbeldeki insanlarla konuşacağım: Ey üç yüz seneden sonraki yüksek asrın arkasında gizlenmiş ve sakitane Nurun sözünü dinleyen ve bir nazar-ı hafî-i gaybî ile bizi temaşa eden Said'ler, Hamza'lar, Ömer'ler, Osman'lar, Tahir'ler, Yûsuf'lar, Ahmed'ler, vesaireler!.. Sizlere hitap ediyorum. Başlarınızı kaldırınız, "Sadakte" deyiniz. Ve böyle demek sizlere borç olsun. [B]Şu muasırlarım, varsın beni dinlemesinler. [/B] Tarih denilen mazi derelerinden sizin yüksek istikbalinize uzanan telsiz telgrafla sizin ile konuşuyorum. [COLOR=red]Ne yapayım, acele ettim, kışta geldim; sizler cennetâsâ bir baharda geleceksiniz. [/COLOR] Şimdi ekilen nur tohumları, zemininizde çiçek açacaktır. Biz, hizmetimizin ücreti olarak sizden şunu bekliyoruz ki: Mazi kıt'asına geçmek için geldiğiniz vakit, mezarımıza uğrayınız; o bahar hediyelerinden birkaç tanesini medresemin mezar taşı denilen ve kemiklerimizi misafir eden ve Horhor toprağının kapıcısı olan kalenin başına takınız. Kapıcıya tenbih edeceğiz; bizi çağırınız. Mezarımızdan [B][U]"Henien Lekum"[/U][/B] sadasını işiteceksiniz... Şu zamanın memesinden bizimle süt emmeyen ve gözleri arkada maziye bakan ve tasavvuratları kendileri gibi hakîkatsiz ve ayrılmış olan bu çocuklar, varsınlar Şu kitabın hakaikını hayal tevehhüm etsinler. Zîra, ben biliyorum ki; Şu kitabın mesaili, hakîkat olarak sizde tahakkuk edecektir. Ey muhataplarım! Ben çok bağırıyorum. Zîra, asr-ı salis-i aşrın, yani on üçüncü asrın minaresinin başında durmuşum, sûreten medenî ve dinde lakayd ve fikren mazinin en derin derelerinde olanları camie davet ediyorum. İşte ey iki hayatın rûhu hükmünde olan İslamiyeti bırakan iki ayaklı mezar-ı müteharrik bedbahtlar! Gelen neslin kapısında durmayınız. Mezar sizi bekliyor; [/FONT][/COLOR][/CENTER][COLOR=#000000][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Comic Sans MS][/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
üstaddan harika br cevap mutlaka okuyun...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…