üstadim hazretlerine yazmaktan kendimi alamadiğim mektubun bir sureti:(1948

ennur

Member
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Aziz ve sevgili Üstadım Efendim Hazretlerine...[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Nasılsınız? İnşaallah iyisinizdir. Derin hürmetlerimle el ve ayaklarınızdan öperim.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Komünistler, vatanımızın her tarafında yangınlar çıkarıp bizi her cihetten mahvetmeye çalıştıkları bir zamanda o ejderin bizi yutmaması için senelerden beri çalışan ve muvaffak olan siz Üstadımın hapiste kalmasına tahammül edemiyorum. Okunmasıyla komünistliği önleyen ve okuyucularına gayet büyük faydalar veren Risale-i Nur’un serbest olarak neşredilmemesi, dehşetli bir ıstırap veriyor. İnşaallah hükûmetimiz Risale-i Nur’un âlemşümul kıymetini anlayacak ve onu kanun-u esasî olarak kabul edecek ve bütün vatan ve millet, Risale-i Nur’un neşredilmesi ve hakikatlerine itaat edilmesi sayesinde refaha kavuşacaktır. İnşaallah bendeniz de o zaman Risale-i Nur’a hizmet için dua ve himmetinizle bütün kuvvetimle çalışacağım.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Evet Üstadım Hazretleri! Hiç şüphe yoktur ki sizi seven milyonlarca vatandaş, siz gibi bir vatan ve millet ve insanlık fedaîsi olan bir dâhinin hapiste olduğunu işitirlerse onlar da tahammül edemeyecekler...
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Sizin fevkalâde bir ilim ve harikulâde bir vukufiyetle telif ettiğiniz Risale-i Nur, vatan millet ve gençliğimizin rehberi olacaktır. Şimdiye kadar Risale-i Nur’u tanıyan yüz binlerce vatandaş, ondan öğrendikleri hakikatlerden ve gördükleri azim faydalardandır ki ondan ayrılmıyorlar. Risale-i Nur’un ve Üstadımızın kıymetini idrak eden bizleri hiçbir kuvvet sizden ve Risale-i Nur’dan ayırmaya muktedir değildir. Çünkü Risale-i Nur bize daima ahlâk, fazilet, edep, terbiye ve daima itaat dersi vermiştir. Bizi içkiden, kötü kadınlardan ve her türlü fenalıktan men etmiş ve üstün faziletlere sahip etmiştir. Onda siyasî entrikaları çevirten bir satır bile yoktur. Onda dini dünyaya ve maddî menfaatlere alet edici bir cümle bile bulunamaz. Eğer böyle ve bunlara benzer desiseler olsaydı yüz binlerce idrakli kimseler ondan istifade edemezlerdi. Hâlbuki onda çok büyük fayda görenler artmış ve gittikçe artacaktır inşaallah.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]İşte bu hakikatlerdendir ki Risale-i Nur’dan hiçbir kimse çekinmez. Risale-i Nur’u okuyan bir kimseye şöyle dense: “Risale-i Nur’u okursan atom bombasıyla yok edileceksin!” O münevverin içinde o şiddetli ve korkunç silâh, en küçük bir korku bile peyda edemez. [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]
zübeyir
[/FONT][/FONT]

akna

Well-known member
Cevap: üstadim hazretlerine yazmaktan kendimi alamadiğim mektubun bir suret

Allah razı olsun...
Rabbim bu yolda sebatkar olabilmeyi, nurlara layık olabilmeyi nasip etsin cümlemize inşAllah..

ennur

Member
Cevap: üstadim hazretlerine yazmaktan kendimi alamadiğim mektubun bir suret

Risale-i Nur’u okuyan bir kimseye şöyle dense: “Risale-i Nur’u okursan atom bombasıyla yok edileceksin!” O münevverin içinde o şiddetli ve korkunç silâh, en küçük bir korku bile peyda edemez... (evet en çok dikkatimi çeken kısım cenabı hak iyi bir nut talebesi olmayı nasip etsin inşaallahurrahman ) cenabı hak sizlerden de razı olsun inşaallah