Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur Talebeleri
*Üstad'la (RA) Rüyada Tanışan Talebeleri *
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="OrhanCAN" data-source="post: 193453" data-attributes="member: 1004338"><p><span style="font-size: 12px"><strong><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000000">MAHMUT ALLAHVERDİ</span><span style="color: blue"> Son Şahitler 4.Cild s. 193</span></span></strong></span></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000">"İmanı kurtarmak zamanıdır"</span></span></span></strong></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000">"Bir gece rüya âleminde bir şahıs yanıma geldi. 'Seni bir zat çağırıyor' dedi. </span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000">Kalktım, beraberinde gittik. İki katlı bir binanın önüne geldik. Kapıdan içeriye giriş yeri çok tehlikeli, sanki bir uçurum gibi... </span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000">Oradan korkarak içeriye girdik. Geniş bir oda, tam ortasında haşmetli bir kişinin ayakta durduğunu gördüm. Beni getiren adam, 'Getirdim efendim' dedi. O da bana işaret ederek, 'Gel' dedi. Tek olarak yanına gittim. </span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><strong>Beni tam karşısına aldı. Bana beyaz bir gömlek giydirdi ve , 'Bu zaman imanı kurtarmak zamanı, <span style="font-size: 18px"><span style="color: blue">vaaz ve nasihat etme zamanıdır'</span></span> dedi.</strong> </span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000">Tekrar o adam geldi, beni aldı, bu defa da bir başka kapıdan çıkardı. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000">Kapıdan çıkınca çok geniş, uzun bir vadi içersinde insanlar gördüm. Onlara yanaştım. </span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><strong>Tabii bu zaman imanı kurtarmak zamanı diye bildiklerimi konuştum, uyandım ki rüya imiş. Kendimi acaip bir hal içinde gördüm. Tarikata olan muhabbet ve aşkım yok olmuş, bütün muhabbet ve aşkım Üstada ve Risale-i Nur'a inkılâp etmişti.</strong> </span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000">O tarihten itibaren gece gündüz Risale-i Nur'u okumakla meşgul oldum.</span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000">"Üstadı gidip görmek lâzımdır diye düşündüm. Emirdağ'a gittim. </span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000">Mehmet Çalışkan Ağabeyin yanına uğradım. Üstadın Isparta'ya gittiğini söylediler. Oradan Isparta'ya hareket ettim. Isparta'da görüşmek nasip oldu. <u><strong>'Niye zahmet edip gelmişsiniz, Risale-i Nur'u okuyan benimle görüşmüş gibidir' </strong></u>diyerek benim derhal dönmemi istedi. Hemen hareket ettim, memleketime döndüm.</span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: blue"><strong>"İşte rüyada bana gömleği giydiren zatın, Üstad olduğunu o zaman anladım.</strong></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="OrhanCAN, post: 193453, member: 1004338"] [SIZE=3][B][FONT=Arial][COLOR=#000000]MAHMUT ALLAHVERDİ[/COLOR][COLOR=blue] Son Şahitler 4.Cild s. 193[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE] [B][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#000000]"İmanı kurtarmak zamanıdır"[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#000000]"Bir gece rüya âleminde bir şahıs yanıma geldi. 'Seni bir zat çağırıyor' dedi. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#000000]Kalktım, beraberinde gittik. İki katlı bir binanın önüne geldik. Kapıdan içeriye giriş yeri çok tehlikeli, sanki bir uçurum gibi... [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#000000]Oradan korkarak içeriye girdik. Geniş bir oda, tam ortasında haşmetli bir kişinin ayakta durduğunu gördüm. Beni getiren adam, 'Getirdim efendim' dedi. O da bana işaret ederek, 'Gel' dedi. Tek olarak yanına gittim. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#000000][B]Beni tam karşısına aldı. Bana beyaz bir gömlek giydirdi ve , 'Bu zaman imanı kurtarmak zamanı, [SIZE=5][COLOR=blue]vaaz ve nasihat etme zamanıdır'[/COLOR][/SIZE] dedi.[/B] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#000000]Tekrar o adam geldi, beni aldı, bu defa da bir başka kapıdan çıkardı. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#000000][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#000000]Kapıdan çıkınca çok geniş, uzun bir vadi içersinde insanlar gördüm. Onlara yanaştım. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#000000][B]Tabii bu zaman imanı kurtarmak zamanı diye bildiklerimi konuştum, uyandım ki rüya imiş. Kendimi acaip bir hal içinde gördüm. Tarikata olan muhabbet ve aşkım yok olmuş, bütün muhabbet ve aşkım Üstada ve Risale-i Nur'a inkılâp etmişti.[/B] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#000000]O tarihten itibaren gece gündüz Risale-i Nur'u okumakla meşgul oldum.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#000000]"Üstadı gidip görmek lâzımdır diye düşündüm. Emirdağ'a gittim. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#000000]Mehmet Çalışkan Ağabeyin yanına uğradım. Üstadın Isparta'ya gittiğini söylediler. Oradan Isparta'ya hareket ettim. Isparta'da görüşmek nasip oldu. [U][B]'Niye zahmet edip gelmişsiniz, Risale-i Nur'u okuyan benimle görüşmüş gibidir' [/B][/U]diyerek benim derhal dönmemi istedi. Hemen hareket ettim, memleketime döndüm.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=blue][B]"İşte rüyada bana gömleği giydiren zatın, Üstad olduğunu o zaman anladım.[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur Talebeleri
*Üstad'la (RA) Rüyada Tanışan Talebeleri *
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…