Normal
Bu dünya imtihan dünyasıdır. Bir ayette “O (Allah )ki hanginiz daha güzel amel işliyor diye imtihan için ölümü ve hayatı yaratmıştır.” (Mülk 67/2) Başka bir ayeti kerimede de, “Her nefis ölümü tadacaktır. Bir deneme olarak sizi hayırla da, şerle de imtihan ederiz ve siz, ancak bize döndürüleceksiniz.” (Enbiya 21/35) buyrulmaktadır.ALLAH (CC) bize bu ve benzeri ayetlerde bizim dünya hayatımızın bir imtihandan ibaret olduğunu defaatle bildirmekte...efendimiz bir hadisi şeriflerinde mü'minin herhali hayırdır buyuruyor ona bir nimet isabet ettiğinde şükreder bir musibet geldiğinde sabreder buyurarak bize bu iki halde nasıl davranmamız gerektiğini öğütlüyor.ve yine bakara sureyicelilesinde yüce ALLAH yemin olsunki,sizi biraz korku biraz açlık,mallardan canlardan eksiltmek suretiyle imtihan ederiz buyuruyor ve akabinde sabredenleri müjdele buyuruyor.yine sabır ve namazla kendisinden yardım dilenilmesini istiyor.insan neticeyibilemediği gibi neticeyi yaradana saygısınıda muhafaza açısından acaba dememeli böyle olsa gibi bir beklentiye girmemeli herşeyin en iyisini bilen yüce ALLAH 'A güvenip ne geklmişse sabr ve şükürle karşılamalı kendi vazifesine bakmalı diye düşünüyorum .selam ve dua ile.......
Bu dünya imtihan dünyasıdır. Bir ayette “O (Allah )ki hanginiz daha güzel amel işliyor diye imtihan için ölümü ve hayatı yaratmıştır.” (Mülk 67/2) Başka bir ayeti kerimede de, “Her nefis ölümü tadacaktır. Bir deneme olarak sizi hayırla da, şerle de imtihan ederiz ve siz, ancak bize döndürüleceksiniz.” (Enbiya 21/35) buyrulmaktadır.
ALLAH (CC) bize bu ve benzeri ayetlerde bizim dünya hayatımızın bir imtihandan ibaret olduğunu defaatle bildirmekte...efendimiz bir hadisi şeriflerinde mü'minin herhali hayırdır buyuruyor ona bir nimet isabet ettiğinde şükreder bir musibet geldiğinde sabreder buyurarak bize bu iki halde nasıl davranmamız gerektiğini öğütlüyor.ve yine bakara sureyicelilesinde yüce ALLAH yemin olsunki,sizi biraz korku biraz açlık,mallardan canlardan eksiltmek suretiyle imtihan ederiz buyuruyor ve akabinde sabredenleri müjdele buyuruyor.yine sabır ve namazla kendisinden yardım dilenilmesini istiyor.
insan neticeyibilemediği gibi neticeyi yaradana saygısınıda muhafaza açısından acaba dememeli böyle olsa gibi bir beklentiye girmemeli herşeyin en iyisini bilen yüce ALLAH 'A güvenip ne geklmişse sabr ve şükürle karşılamalı kendi vazifesine bakmalı diye düşünüyorum .
selam ve dua ile.......