Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
VEDA HUTBESİ
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="TaLHa" data-source="post: 55822" data-attributes="member: 1"><p>Bu bir makaleye benziyor ... Veda hutbesinden alıntılar yapılmıs... Ben sadece eksik yapılan bir alıntıyıda söleyeyim ..</p><p>Veda hutbesinde resulu zişan a.s.v efendimiz size iki emenat bırakıyorum onlara sımsıkı sarıldığınız vakit doğruluktan ayrılmazsınız diyerek iki emanetin sünneti ve kuran olduğunu beyan ediyor... Bu nokta benim için cok önemlidir ... Ehli sünnet kaynaklarında iki emanet böle gecmekde ancak şiilere göre o iki emanet birisi ehlibeyt diğeri kuran yukarıda ise sadece kuranın olduğunu vurgulamakda... </p><p> </p><p> Resulu zişan a.s.v. ve islam alimlerinin sözlerini sıradan bir beşer sözü olarak görmek cok buyuk bir hatadır bu nedenle onların sözlerine cok dikkat etmeli ve her kelimesini muhafaza ederek mutaala etmeliyiz... Nasılki tuğladan örülü bir duvardan bir tuğayı veya bir kac tuğlayı cıkarır ise duvar olma niteliğini yitirir ölede kelime butunluğu olan bir konusmada bir kelime cok seyi değiştirebilir....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="TaLHa, post: 55822, member: 1"] Bu bir makaleye benziyor ... Veda hutbesinden alıntılar yapılmıs... Ben sadece eksik yapılan bir alıntıyıda söleyeyim .. Veda hutbesinde resulu zişan a.s.v efendimiz size iki emenat bırakıyorum onlara sımsıkı sarıldığınız vakit doğruluktan ayrılmazsınız diyerek iki emanetin sünneti ve kuran olduğunu beyan ediyor... Bu nokta benim için cok önemlidir ... Ehli sünnet kaynaklarında iki emanet böle gecmekde ancak şiilere göre o iki emanet birisi ehlibeyt diğeri kuran yukarıda ise sadece kuranın olduğunu vurgulamakda... Resulu zişan a.s.v. ve islam alimlerinin sözlerini sıradan bir beşer sözü olarak görmek cok buyuk bir hatadır bu nedenle onların sözlerine cok dikkat etmeli ve her kelimesini muhafaza ederek mutaala etmeliyiz... Nasılki tuğladan örülü bir duvardan bir tuğayı veya bir kac tuğlayı cıkarır ise duvar olma niteliğini yitirir ölede kelime butunluğu olan bir konusmada bir kelime cok seyi değiştirebilir.... [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
VEDA HUTBESİ
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…