Video - İmkanlar içinde boğulan çocuklarımızı neden Allah'a salamıyoruz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Livza

Well-known member

İmkanlar içinde boğulan çocuklarımızı neden Allah'a salamıyoruz
(izlemek ve yorum yazmak icin tiklayiniz)

İmkanlar içinde boğulan çocuklarımızı neden Allah'a salamıyoruz (6 dakika 01 Saniye)
Uploaded on 30-03-2013 at 11:31 by Livza
Sohbetler ve Vaazlar - YouTube

Bugünkü nesiller Allah'ın dinini ashabı kiramdan daha kapsamlı ve geniş bir şekilde bildikleri hâlde, yedi yaşında sekiz yaşında hafız oldukları hâlde, on yaşına gelmeden Ebu Hureyre'nin kırk yaşında öğrendiği ilmihâl bilgilerini öğrendikleri hâlde, cennet/cehennemle ilgili felsefe yapacak kadar ilim sahibi oldukları hâlde evinden camiye bile gitmeye neden fırsat bulamıyor? Çünkü elli altmış kiloluk vücuduna tonlarca zincirle yük bağlanmış. Hür değil! Bir genç kız, bir genç delikanlı hür olmadıktan sonra yüreği Allah'a kanatlanıp gidemez onun. Kanatlanmak hürriyet işidir. Güvercinin kanatları var, gagası var, ayakları var, görünüşte sapasağlam güvercin ama kanatlarının kaldıracağı kapasiteden daha fazla yük taşıyor. Ayakları bağlı.

Kardeşler,
Bir örnek olarak kendi hatıramı anlatmak istiyorum. Bir gün bir çiçek çok hoşuma gitti. Satıcısına "Bu büyür mü?" dedim. "Bu mevsimlik çiçektir, bir hafta sonra üç katı olur." dedi. "Bunu hemen bana ver." dedim. Fiyatını bile pazarlık etmeden aldım, eve götürdüm. Bir hafta, üç hafta geçti, çiçek büyümedi. Aynı çiçek. Sinirlendim bir pazar zamanı tekrar gittim. "Sen bunu, çiçeği bana büyüyecek diye verdin. Hiç büyümedi." dedim. "Ağabey, sen bunun saksısını değiştirmişsin." dedi. "Değiştirdim tabi, bakıyorum çiçeğe." dedim. "Ben sana bunu bir avuç saksıda verdim. Sen bunu koca iki kiloluk saksıya koymuşsun, gübre koymuşsun, toprak doldurmuşsun. Zavallı çiçek kökleriyle uğraşıyor sana çiçek veremiyor ki. Ben bunu küçücük bir saksıya koydum, kökleri gidecek yer bulamayınca ışık tarafına doğru büyüyordu. Sen bozmuşsun bunun düzenini." dedi. "Ben buna hizmet ettim. Gübre koydum, hususi toprak." dedim. "Onun için büyümüyor tabi." dedi.

Bunu ben bir kenara not ettim. Şu çiş bezi bile ütülenen çocukları neden Allah'a salamadık bunu bundan anladım ben. Kaka yaptıkları bezleri bile ütüleniyor çocukların artık. Ayaklarına Ağrı Dağı kadar yük bağladık çocukların. Hafız da etsen hafızlık kanat, fıkıh bilgisi kanat. Her şey var çocukta. Hafız, âlim... Küçük yaşta, ashabı kiram Mekke fethedildikten sonra bile umreye gidemediler. Umre göremediler. Bizim çocuklarımız büluğ çağına gelmeden umre yapıyorlar, hac yapıyorlar ama ayaklarında okulu, çeyizi, akrabası, düğünleri, nişanları... Her biri bir dağ kadar yük var çocuklarımızın ayaklarında. Hür değil çocuk. Hür değil. Ha vize vermediği için bir devlet, Mekke'ye Medine'ye gidememişsin ha sen hasta olduğun için gidememişsin. İki türlü de sen hür değilsin.

Yani bir neslin Allah'a doğru kanatlanması Şeriat'ı, İslam'ı, dini yaşaması Rabb'i için can verecek hâle gelmesi sadece Yahudi'nin ve dünya siyonizminin baskısı, işkencesiyle olmuyor. Analar, Müslüman analar, Müslüman babalar da çocuklarını dünyaya köle edip ayaklarına dünyayı ta bebeklik günlerinden itibaren, dünya putunu ayaklarına bağladıkları için bir türlü bir gece teheccütte "Sana geliyorum Rabb'im." diyemezler. Diyemezsin ki, bunu nasıl diyeceksin. Edebiyatını yaparsın. Kadir gecesi dua törenleri yaparsın sen. Tespih namazını bile bir imama ücret vererek kıldırmak zorundasın sen. Çünkü on beş defa aynı şeyi bir makine ile saymadan söyleyecek kadar boş kafa yok ki. Bin tane hesap... Alışmış, bilgisayardan başka bir şeyle de saymayı da bilmiyor. Namazda bilgisayarla da tespih saymak caiz değil. Bir imama "Sen önde ne yaparsan yap, biz seni görmüyoruz, on beş defa söyleyeceksen söyle, biz de arkandayız." diyor. Caizdir, değildir, bakamazsın. Tespih namazı sevap, bunu biliyor, "Bir yakalayayım şu sevabı." diyor ama yirmi dakika on beş defa şurada, on beş defa rükûda on defa şurada "Subhanellah" diyecek kadar sayı sayacak kadar kafa kalmamış ki...

...

Bu sohbetin tamamını alttaki linke tıklayarak izleyebilir yada bilgisayarınıza indirebilirsiniz...
http://hayatrehberi.sosyaldoku.com/180-hur-yurekli-gencler/

http://www.sosyaldoku.com
http://www.fetvameclisi.com

Etiketler: https://risaleforum.net/media.php?do=tag&tid=

İmkanlar içinde boğulan çocuklarımızı neden Allah'a salamıyoruz
(izlemek ve yorum yazmak icin tiklayiniz)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...