Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Vuslata Sürgün Düşer Yüreğim
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="NuruAhsen" data-source="post: 26454" data-attributes="member: 857"><p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">SAHİP ÇIKAMAYAN AŞIKLARA... </span></em></span></span></strong></p><p></p><p> </p><p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Sevdama sürgün deymiş sinemi dağlar geçerim </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Aklım darmadağın, karmakarışık boğulsam da cengâverim (yiğit) </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Fikrimi, zikrimi katleden den hesap sormaktan sanırım acizim </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Vuslata hasret sürgün yüreğimi, kucaklar da giderim… </span></em></span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Ne cevherler gizliydi bende, ne ümitler kefil di </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Yedi düvele serenad gönderdim de, hitaben sitemli sözleri </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Şakaklarıma kadar hisseder oldum kederi, mihrab-ı üstüme giyer de, </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Vuslata hasret sürgün yüreğimi, susturup da giderim… </span></em></span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Ne saltanatın, ne şöhretin, ne paran hükmü vız gelir bana </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Bir veda etmeden gitmek talanlara, sensiz uzaklara </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Yelken açıp taşımak istiyorum gönlümü, kuytu limanlara </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Vuslata hasret düşer yüreğim, içime acımı gömer giderim… </span></em></span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Kamufle etmez beni gerçek yaşanmış dediklerim </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Bir himmet-i (gaye) nazara kalmadı, çaresiz ether-im (esir) </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Bundan böyle beni hiç kimselere sorma, nis-bi (kıyaslama) seferi-yim </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Sineme zincir vurup, gönlümü sarıp da vuslata sürgün giderim… </span></em></span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Ne berzahlar dan ( köprü) geçtim, çok acılara direndim </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Seni sahabet le (şiddetli sevgi) kalbime mühürlemiştim </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Senin derdin zıddı su-i zan dı (kötüye yorumlamak) bendim hep hedefin </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Gözyaşımı akıta akıta sürgün yüreğimle, vuslata hasret giderim… </span></em></span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Gelip geçici bir hevesle alçakça beni oyuna getirdin </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Sikaf (acı söz) sözlerle muhabbeti zedeledin </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Mezem met (gıybet) ederek sevgimi kirlettin, lekeledin </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Yalan aşkını satıp da, vuslata hasret sürgün giderim… </span></em></span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Bir tilavet, bir adavet, (işve naz) lakin. Beni saran şimdi hüzzam </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Da-de (gönül veren âşık) kör âşıktım da ezelden, sonu hüsran </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Sen bir husumet, bir hışımla hayatı zindan ettin, sana da olsun haram </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Günahı mı? Sevabı mı? Boynuma dolayıp da, vuslata hasret sürgün giderim… </span></em></span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Dil-i şeb-e (gece yarısı) beni yarı yolda koyan sersem </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">İçtima-i (Topluluk) içinde keder yularını boynuma saran </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Bir kinayeyle (dokunaklı söz) beni suçlayan </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Arkama bile bakmadan kapıyı çeker, vuslata hasret sürgün giderim… </span></em></span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Benim için bi-adil din sen, (eşi olmayan) beni nar’a atan sazan </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Hayatı medar-ı istifa de (paylaşmak) edelim derken; sen azaba davetiye çıkaran </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Dilimde vird-i zeb-an (tespih dua) ama; bana kıyameti sendin yaşatan </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Seni Mevla’ya havale edip de, vuslata hasret sürgün giderim… </span></em></span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Sen ailenin gözünde medar-ı iftiharla (övünen) gönüllerine taht kuran </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Bense, arsız-ar etmeyen dili zehirli bir dilber yılan </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Engin denizlerde gelin edasıyla süzülürken ben, teraziyle satın aldın soluğumu kesen </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Vuslata hasret sürgün yüreğimi alıp da, ummanlara kendimi salar giderim… </span></em></span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Azur, (kırık) figar, (yaralı) gönlüme verdin azar-ı (zarar) </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Decran-ı mı (neşe) kesti, bedbaht arzuhalin, oldun mu? Mazhar (nail olmak) </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Tebdil-i mekânda ferahlık var deyerek içime keder-ef (sıkıntı) koyar </span></em></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">Vuslata hasret sürgün yüreğimi alıp da, heder-i (ölüme giden) yoluna kurbanlık koyun gibi susar giderim… </span></em></span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px">VUSLATA SÜRGÜN DÜŞER YÜREĞİM</span></em></span></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="NuruAhsen, post: 26454, member: 857"] [LEFT][B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]SAHİP ÇIKAMAYAN AŞIKLARA... [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B][/LEFT] [LEFT][B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Sevdama sürgün deymiş sinemi dağlar geçerim [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Aklım darmadağın, karmakarışık boğulsam da cengâverim (yiğit) [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Fikrimi, zikrimi katleden den hesap sormaktan sanırım acizim [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Vuslata hasret sürgün yüreğimi, kucaklar da giderim… [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B][/LEFT] [LEFT][B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Ne cevherler gizliydi bende, ne ümitler kefil di [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Yedi düvele serenad gönderdim de, hitaben sitemli sözleri [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Şakaklarıma kadar hisseder oldum kederi, mihrab-ı üstüme giyer de, [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Vuslata hasret sürgün yüreğimi, susturup da giderim… [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B][/LEFT] [LEFT][B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Ne saltanatın, ne şöhretin, ne paran hükmü vız gelir bana [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Bir veda etmeden gitmek talanlara, sensiz uzaklara [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Yelken açıp taşımak istiyorum gönlümü, kuytu limanlara [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Vuslata hasret düşer yüreğim, içime acımı gömer giderim… [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B][/LEFT] [LEFT][B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Kamufle etmez beni gerçek yaşanmış dediklerim [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Bir himmet-i (gaye) nazara kalmadı, çaresiz ether-im (esir) [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Bundan böyle beni hiç kimselere sorma, nis-bi (kıyaslama) seferi-yim [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Sineme zincir vurup, gönlümü sarıp da vuslata sürgün giderim… [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B][/LEFT] [LEFT][B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Ne berzahlar dan ( köprü) geçtim, çok acılara direndim [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Seni sahabet le (şiddetli sevgi) kalbime mühürlemiştim [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Senin derdin zıddı su-i zan dı (kötüye yorumlamak) bendim hep hedefin [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Gözyaşımı akıta akıta sürgün yüreğimle, vuslata hasret giderim… [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B][/LEFT] [LEFT][B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Gelip geçici bir hevesle alçakça beni oyuna getirdin [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Sikaf (acı söz) sözlerle muhabbeti zedeledin [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Mezem met (gıybet) ederek sevgimi kirlettin, lekeledin [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Yalan aşkını satıp da, vuslata hasret sürgün giderim… [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B][/LEFT] [LEFT][B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Bir tilavet, bir adavet, (işve naz) lakin. Beni saran şimdi hüzzam [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Da-de (gönül veren âşık) kör âşıktım da ezelden, sonu hüsran [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Sen bir husumet, bir hışımla hayatı zindan ettin, sana da olsun haram [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Günahı mı? Sevabı mı? Boynuma dolayıp da, vuslata hasret sürgün giderim… [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B][/LEFT] [LEFT][B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Dil-i şeb-e (gece yarısı) beni yarı yolda koyan sersem [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]İçtima-i (Topluluk) içinde keder yularını boynuma saran [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Bir kinayeyle (dokunaklı söz) beni suçlayan [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Arkama bile bakmadan kapıyı çeker, vuslata hasret sürgün giderim… [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B][/LEFT] [LEFT][B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Benim için bi-adil din sen, (eşi olmayan) beni nar’a atan sazan [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Hayatı medar-ı istifa de (paylaşmak) edelim derken; sen azaba davetiye çıkaran [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Dilimde vird-i zeb-an (tespih dua) ama; bana kıyameti sendin yaşatan [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Seni Mevla’ya havale edip de, vuslata hasret sürgün giderim… [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B][/LEFT] [LEFT][B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Sen ailenin gözünde medar-ı iftiharla (övünen) gönüllerine taht kuran [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Bense, arsız-ar etmeyen dili zehirli bir dilber yılan [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Engin denizlerde gelin edasıyla süzülürken ben, teraziyle satın aldın soluğumu kesen [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Vuslata hasret sürgün yüreğimi alıp da, ummanlara kendimi salar giderim… [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B][/LEFT] [LEFT][B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Azur, (kırık) figar, (yaralı) gönlüme verdin azar-ı (zarar) [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Decran-ı mı (neşe) kesti, bedbaht arzuhalin, oldun mu? Mazhar (nail olmak) [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Tebdil-i mekânda ferahlık var deyerek içime keder-ef (sıkıntı) koyar [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]Vuslata hasret sürgün yüreğimi alıp da, heder-i (ölüme giden) yoluna kurbanlık koyun gibi susar giderim… [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B][/LEFT] [LEFT][B][FONT=Book Antiqua][COLOR=darkred][I][SIZE=3]VUSLATA SÜRGÜN DÜŞER YÜREĞİM[/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][/B][/LEFT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Vuslata Sürgün Düşer Yüreğim
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…