Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
yağmur
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="kasif1" data-source="post: 228026" data-attributes="member: 1008778"><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Var edenin adıyla insanlığa inen nur</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Bir gece yansıyınca kente Sibir dağından</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Toprağı kirlerinden arındırır bir yağmur</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Kutlu bir zaferdir bu ebabil dudağından</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Rahmet vadilerinden boşanır ab-ı hayat</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">En müstesna doğuşa hamiledir kainat</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Yıllardır bozbulanık suları yudumladım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Bir pelikan hüznüyle yürüdüm kumsalları</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Yağmur, seni bekleyen bir taş da ben olsaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Hasretin alev alev içime bir an düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Değişti hayal köşküm gözümde viran düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Sonsuzluk çiçeklerle donandı yüreğimde</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Yağmalanmış ruhuma yeni bir devran düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">İhtiyar cübbesinden kan süzülür nebinin</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Gökyüzü dalgalanır ipekten kanatlarla</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Mehtabını düşlerken o mühür sahibinin</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Sarsılır ebu kubeyz kovulmuş feryatlarla</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Evlerin anasına dikilirken yeşil bayrak</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Yeryüzü avaredir yapayalnız ve kurak</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Zaman ayaklarımda tükendi adım adım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Eyula bir ağ gibi ördü rüyalarımı</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Çölde seni özleyen bir kuş da ben olsaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Yağmur gülşenimize sensiz baldıran düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Düşmanlık içimizde dostluklar yaban düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Yenilgi ilmek ilmek düğümlendi tarihe</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Her sayfaya talihsiz binlerce kurban düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Bir güzide mektuptur çağların ötesinden</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Ulaşır intizarın yaldızlı sabahına</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Yayılır o en büyük muştu pazartesinden</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Beyazlık dokunmuştur gecenin siyahına</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Susuzluktan dudağı çatlayan gönüllerin</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Sükutu yar sevinci dualar kadar derin</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Çaresiz bir takvimden yalnızlığa gün saydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Bir cezir yaşadım ki yaşanmamış mazide</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Dokunduğun küçük bir nakışta ben olsaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Sensiz kaldırımlara nice güzel can düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Yarılan göğsümüzden umutlar bir can düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Yağmur kaybettin bütün hazinesini ceddin</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">En son avucumuzdan ince ve mercan düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Melekler sağnak sağnak gülümser maveradan</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Gümüş ibrik taşıyan zümrüt gagalı kuşlar</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Mutluluk nameleri işitirler hiradan</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Bir devrin korkusuyla halkalanır yokuşlar</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Bir bebeğin secdeye uzanırken elleri</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Paramparça ateşler şahının hayalleri.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Keşke bir gölge kadar yakınında dursaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">O mücella çehreni izleseydim ebedi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Sana sırıl sıklam bir bakışta ben olsaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Sarardı yeşil yaprak dal koptu fidan düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Baykuşa çifte yalı bülbüle zindan düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Katil sinekler deldi hicabın perdesini</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">İstiklal boşluğunda arılar nadan düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Dolaşan ben olsaydım sahabenin damarında</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Tablosunu yapardım yıkılan her kulenin</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Ebedi aşka giden esrarlı yollarında</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Senden bir kıvılcımın süreyya bir şulenin</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Tarasaydım bengisu fışkıran kakülünü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">On asırlık ocağın savururdum külünü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Bazen kendine aşık deli bir fırtınaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Fırtınalar önünde bazen bir kuru yaprak</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Uğrunda koparılan bir baş ta ben olsaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Sensizlik depremiyle hancı düştü han düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Mazluma sürgün evi zalime cihan düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Sana meftun ve hayran sana ram olanlara</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Bir bela tünelinde ağır bir imtihan düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Badiye yaylasında koklasaydım izini</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Kefenimi biçseydi ebvada esen rüzgar</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Seninle yıkasaydım acılar dehlizini</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Ne kaderi suçlamak kalırdı ne intihar</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Üstüne pırıp pırıl damladığın bir kaya</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Bir hurma çekirdeği tercihimdir dünyaya</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Suskunluğa dönüştü sokaklarda feryadım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Tereddüt oymak oymak kemirdi gururumu</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Bahiradan süzülen bir yaş da ben olsaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Haritanın en beyaz noktasına kan düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Kırıldı adaletin kılıcı kalkan düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Mahkumlar yargılıyor hakimler mahkum şimdi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Hakların temeline sanki bir volkan düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Firakınla kavrulur çölde kum taneleri</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Ahuların içinde sevdan ak kor gibidir</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Erdemin bereketin doldurur haneleri</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Sensiz hayat toprağın sırtında ur gibidir</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Şemsiyesi altında yürürsün bulutların</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Sessiz yükü zehirdir en güzel imbakların</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Devlerin esrarını aynalara sorsaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Çözülürdü zihnimde buzlamış düşünceler</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Okşadığın bir parça kumaş da ben olsaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Sensiz tutunduğumuz dallardan yılan düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">İlkin karardı yollar sonra sonra heyelan düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Güvenilen dağlara kar yağdı birer birer</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Sensizlik diyarından püsküllü yalan düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Yağmur duysam içimin göklerinden sesini</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Yağarsın taşlar bile yemyeşil filizlenir</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Yıldırımlar parçalar çirkefin gövdesini</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Sel gider de zulmetin çöplüğü temizlenir</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Yağmur bir gün kurtulup çağın kundaklarından</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Alsam ölümsüzlüğü billur dudaklarından</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Madeni arzuların ardında seyre daldım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Küflü bir manzaranın çürüyen güllerini</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Senin için görülen bir düş de ben olsaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Şehirler kabus dolu köylere duman düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Tersine döndü her şey sanki asuman düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Kırık bir kayık kaldı elimizde hayali</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Hazindir ki dertleri aşmaya umman düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Ayrılığın bağrında büyüyen bir yaradır</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Seni hissetmeyen kalp kapısız zindan olur</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Sensiz doğrular eğri beyaz bile karadır</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Sesini duymayanlar girdabında boğulur</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Ana rahminde ölür sensizlikten bir cenin</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Şaşkınlığa açılır gözleri görmeyenin</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">S</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">aatlerin ardında hep kendimi aradım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Bir melal zincirine takıldı parmaklarım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Yeryüzünde seni bir görmüş de ben olsaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Sensiz ufuklarıma yalancı bir tan düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Sensiz kıtalar boyu uzayan vatan düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Bir kölelik ruhuna mahkum olunca gönül</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Yüzyıllar boyu dorukta bekleyen sultan düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Ay gibisin güneşler parlıyor gözlerinde</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Senin tutkunla mecnun geziyor güneş ve ay</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Her damla bir yıldızı süslüyor göklerinde</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Sümeyrayı arıyor her damlara bir saray</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Tahumlar ve iklimler senindir mevsim senin</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Bekanın fırçasında solmayan resim senin</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Yağmur bir gün elimi ellerinde bulsaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Güzellik şahikası gülümserdi yüzüme</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Senin visalinle bir gülmüş de ben olsaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Tavanı çöktü aşkın duvarlar üryan düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Toplumun gündemine koyu bir isyan düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">İniltiler geliyor doğudan ve batıdan</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Sensizlikten bozulan dengeye ziyan düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Islaklığı sanadır ahımın efganımın</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">İçimde hicranınla tutuşuyor nağmeler</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Sendendir eskimeyen cevheri efkarımın</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Nazarın ok misali karanlıkları deler</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Bu değirmen seninle dönüyor ahenk senin</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Renkleri birbirinden ayıran mihenk senin</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Bir hüzün ülkesine gömülüp kaldı adım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Kapanıyor yüzüme aralanan kapılar</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Sana hicret eden bir kureyş de ben olsaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Yağmur, sayrılığıma seninle derman düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Beynimin merkezine ölümsüz ferman düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Silindi hayalimden bütün efsunu ömrün</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Bir dönüm noktasında aklıma rahman düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Nefesinle yeniden çizilecek desenler</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Çehreler yepyeni bir değişim geçirecek</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Aydınlığa nurunla kavuşacak mahzenler</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Anneler çocuklara hep seni içirecek</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Yağmur, seninle biter susuzluğu evrenin</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Sana mümindir sema, sana muhtaçtır zemin</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Damar damar seninle hep seninle dolsaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Batılı yıkmak için kuşandığın kılıcın</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Kabzasında bir dirhem gümüş de ben olsaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Kardeşler arasına hey hat suizan düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Zedelendi sağduyu körleşen izan düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Şarkısıyla yaşadık yıllar yılı baharın</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Bahçemize sensizlik hazan düştü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Yağmur seni bekleyen bir taş da ben olsaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Çöl de seni özleyen bir kuş da ben olsaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Dokunduğun küçük bir nakış da ben olsaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Sana sırılsıklam bir bakış da ben olsaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Uğrunda koparılan bir baş da ben olsaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Bahiradan süzülen bir yaş da ben olsaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Okşadığın bir parça kumaş da ben olsaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Senin için görülen bir düş de ben olsaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Yer yüzünde seni bir görmüş de ben olsaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Senin visalinle bir gülmüş de ben olsaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Sana hicret eden bir kureyş de ben olsaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Damar damar seninle hep seninle dolsaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Batılı yıkmak için kuşandığın kılıcın</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta">Kabzasında bir dirhem gümüş de ben olsaydım</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: magenta"></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kasif1, post: 228026, member: 1008778"] [SIZE=4][COLOR=magenta]Var edenin adıyla insanlığa inen nur Bir gece yansıyınca kente Sibir dağından Toprağı kirlerinden arındırır bir yağmur Kutlu bir zaferdir bu ebabil dudağından Rahmet vadilerinden boşanır ab-ı hayat En müstesna doğuşa hamiledir kainat Yıllardır bozbulanık suları yudumladım Bir pelikan hüznüyle yürüdüm kumsalları Yağmur, seni bekleyen bir taş da ben olsaydım Hasretin alev alev içime bir an düştü Değişti hayal köşküm gözümde viran düştü Sonsuzluk çiçeklerle donandı yüreğimde Yağmalanmış ruhuma yeni bir devran düştü İhtiyar cübbesinden kan süzülür nebinin Gökyüzü dalgalanır ipekten kanatlarla Mehtabını düşlerken o mühür sahibinin Sarsılır ebu kubeyz kovulmuş feryatlarla Evlerin anasına dikilirken yeşil bayrak Yeryüzü avaredir yapayalnız ve kurak Zaman ayaklarımda tükendi adım adım Eyula bir ağ gibi ördü rüyalarımı Çölde seni özleyen bir kuş da ben olsaydım Yağmur gülşenimize sensiz baldıran düştü Düşmanlık içimizde dostluklar yaban düştü Yenilgi ilmek ilmek düğümlendi tarihe Her sayfaya talihsiz binlerce kurban düştü Bir güzide mektuptur çağların ötesinden Ulaşır intizarın yaldızlı sabahına Yayılır o en büyük muştu pazartesinden Beyazlık dokunmuştur gecenin siyahına Susuzluktan dudağı çatlayan gönüllerin Sükutu yar sevinci dualar kadar derin Çaresiz bir takvimden yalnızlığa gün saydım Bir cezir yaşadım ki yaşanmamış mazide Dokunduğun küçük bir nakışta ben olsaydım Sensiz kaldırımlara nice güzel can düştü Yarılan göğsümüzden umutlar bir can düştü Yağmur kaybettin bütün hazinesini ceddin En son avucumuzdan ince ve mercan düştü Melekler sağnak sağnak gülümser maveradan Gümüş ibrik taşıyan zümrüt gagalı kuşlar Mutluluk nameleri işitirler hiradan Bir devrin korkusuyla halkalanır yokuşlar Bir bebeğin secdeye uzanırken elleri Paramparça ateşler şahının hayalleri. Keşke bir gölge kadar yakınında dursaydım O mücella çehreni izleseydim ebedi Sana sırıl sıklam bir bakışta ben olsaydım Sarardı yeşil yaprak dal koptu fidan düştü Baykuşa çifte yalı bülbüle zindan düştü Katil sinekler deldi hicabın perdesini İstiklal boşluğunda arılar nadan düştü Dolaşan ben olsaydım sahabenin damarında Tablosunu yapardım yıkılan her kulenin Ebedi aşka giden esrarlı yollarında Senden bir kıvılcımın süreyya bir şulenin Tarasaydım bengisu fışkıran kakülünü On asırlık ocağın savururdum külünü Bazen kendine aşık deli bir fırtınaydım Fırtınalar önünde bazen bir kuru yaprak Uğrunda koparılan bir baş ta ben olsaydım Sensizlik depremiyle hancı düştü han düştü Mazluma sürgün evi zalime cihan düştü Sana meftun ve hayran sana ram olanlara Bir bela tünelinde ağır bir imtihan düştü Badiye yaylasında koklasaydım izini Kefenimi biçseydi ebvada esen rüzgar Seninle yıkasaydım acılar dehlizini Ne kaderi suçlamak kalırdı ne intihar Üstüne pırıp pırıl damladığın bir kaya Bir hurma çekirdeği tercihimdir dünyaya Suskunluğa dönüştü sokaklarda feryadım Tereddüt oymak oymak kemirdi gururumu Bahiradan süzülen bir yaş da ben olsaydım Haritanın en beyaz noktasına kan düştü Kırıldı adaletin kılıcı kalkan düştü Mahkumlar yargılıyor hakimler mahkum şimdi Hakların temeline sanki bir volkan düştü Firakınla kavrulur çölde kum taneleri Ahuların içinde sevdan ak kor gibidir Erdemin bereketin doldurur haneleri Sensiz hayat toprağın sırtında ur gibidir Şemsiyesi altında yürürsün bulutların Sessiz yükü zehirdir en güzel imbakların Devlerin esrarını aynalara sorsaydım Çözülürdü zihnimde buzlamış düşünceler Okşadığın bir parça kumaş da ben olsaydım Sensiz tutunduğumuz dallardan yılan düştü İlkin karardı yollar sonra sonra heyelan düştü Güvenilen dağlara kar yağdı birer birer Sensizlik diyarından püsküllü yalan düştü Yağmur duysam içimin göklerinden sesini Yağarsın taşlar bile yemyeşil filizlenir Yıldırımlar parçalar çirkefin gövdesini Sel gider de zulmetin çöplüğü temizlenir Yağmur bir gün kurtulup çağın kundaklarından Alsam ölümsüzlüğü billur dudaklarından Madeni arzuların ardında seyre daldım Küflü bir manzaranın çürüyen güllerini Senin için görülen bir düş de ben olsaydım Şehirler kabus dolu köylere duman düştü Tersine döndü her şey sanki asuman düştü Kırık bir kayık kaldı elimizde hayali Hazindir ki dertleri aşmaya umman düştü Ayrılığın bağrında büyüyen bir yaradır Seni hissetmeyen kalp kapısız zindan olur Sensiz doğrular eğri beyaz bile karadır Sesini duymayanlar girdabında boğulur Ana rahminde ölür sensizlikten bir cenin Şaşkınlığa açılır gözleri görmeyenin S aatlerin ardında hep kendimi aradım Bir melal zincirine takıldı parmaklarım Yeryüzünde seni bir görmüş de ben olsaydım Sensiz ufuklarıma yalancı bir tan düştü Sensiz kıtalar boyu uzayan vatan düştü Bir kölelik ruhuna mahkum olunca gönül Yüzyıllar boyu dorukta bekleyen sultan düştü Ay gibisin güneşler parlıyor gözlerinde Senin tutkunla mecnun geziyor güneş ve ay Her damla bir yıldızı süslüyor göklerinde Sümeyrayı arıyor her damlara bir saray Tahumlar ve iklimler senindir mevsim senin Bekanın fırçasında solmayan resim senin Yağmur bir gün elimi ellerinde bulsaydım Güzellik şahikası gülümserdi yüzüme Senin visalinle bir gülmüş de ben olsaydım Tavanı çöktü aşkın duvarlar üryan düştü Toplumun gündemine koyu bir isyan düştü İniltiler geliyor doğudan ve batıdan Sensizlikten bozulan dengeye ziyan düştü Islaklığı sanadır ahımın efganımın İçimde hicranınla tutuşuyor nağmeler Sendendir eskimeyen cevheri efkarımın Nazarın ok misali karanlıkları deler Bu değirmen seninle dönüyor ahenk senin Renkleri birbirinden ayıran mihenk senin Bir hüzün ülkesine gömülüp kaldı adım Kapanıyor yüzüme aralanan kapılar Sana hicret eden bir kureyş de ben olsaydım Yağmur, sayrılığıma seninle derman düştü Beynimin merkezine ölümsüz ferman düştü Silindi hayalimden bütün efsunu ömrün Bir dönüm noktasında aklıma rahman düştü Nefesinle yeniden çizilecek desenler Çehreler yepyeni bir değişim geçirecek Aydınlığa nurunla kavuşacak mahzenler Anneler çocuklara hep seni içirecek Yağmur, seninle biter susuzluğu evrenin Sana mümindir sema, sana muhtaçtır zemin Damar damar seninle hep seninle dolsaydım Batılı yıkmak için kuşandığın kılıcın Kabzasında bir dirhem gümüş de ben olsaydım Kardeşler arasına hey hat suizan düştü Zedelendi sağduyu körleşen izan düştü Şarkısıyla yaşadık yıllar yılı baharın Bahçemize sensizlik hazan düştü Yağmur seni bekleyen bir taş da ben olsaydım Çöl de seni özleyen bir kuş da ben olsaydım Dokunduğun küçük bir nakış da ben olsaydım Sana sırılsıklam bir bakış da ben olsaydım Uğrunda koparılan bir baş da ben olsaydım Bahiradan süzülen bir yaş da ben olsaydım Okşadığın bir parça kumaş da ben olsaydım Senin için görülen bir düş de ben olsaydım Yer yüzünde seni bir görmüş de ben olsaydım Senin visalinle bir gülmüş de ben olsaydım Sana hicret eden bir kureyş de ben olsaydım Damar damar seninle hep seninle dolsaydım Batılı yıkmak için kuşandığın kılıcın Kabzasında bir dirhem gümüş de ben olsaydım [/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
yağmur
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…