Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Yaratılanı Sevelim, Yaratandan Ötürü
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="uður1" data-source="post: 262601" data-attributes="member: 1016557"><p><strong>Bana Dedemi Anlat</strong></p><p></p><p>Bana Dedemi Anlat <table style='width: 100%'><tr><td> Cenâb-ı Hak buyuruyor:<br /> <strong>“Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayasızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.” </strong><span style="font-size: 9px">(Nahl, 90)</span><br /> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td> Rasûlullah (sav) buyurdular:<br /> <br /> <em>“Kendinize beddua etmeyiniz; çocuklarınıza beddua etmeyiniz; mallarınıza da beddua etmeyiniz. Dileklerin kabul edildiği zamana denk gelir de Allah bedduanızı kabul ediverir.” </em><span style="font-size: 9px">(Müslim, Zühd 74. Ebû Dâvûd, Vitir 27)</span><br /> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td> Hazreti Ali (ra), oğlu Hasan (ra)'ın "Bana dedemi anlat" demesi üzerine Rasûlullah (sav) ilgili şu gözlemlerini nakletmiştir:<br /> “-Güler yüzlü, güzel huylu, nazik kalpli. Hiçbir zaman kaba ve sert olmamış. Ağzından hiçbir zaman müstehcen, çirkin bir kelime çıkmamış. Başkalarını tenkit ve takbihten kaçınmış. Sevmediği bir hareket veya durum karşısında bir şey söylemek zorunda kalırsa, onu yapanı kınamadan, incitmeden, kalbini kırmadan vazgeçirmeye çalışmış.”<br /> “-Böyle durumlarda hatayı yapanı şahsen suçlamak yerine "Bazıları şöyle yapar, böyle eder" şeklindeki dolaylı ifadelerle hareketin yanlışlığını belirtip, kimseyi küçük düşürmeden, şahsiyetini rencide etmeden düzeltmeye gayret etmiş.”<span style="font-size: 9px">(Ahmet Taşgetiren Altınoluk Dergisi 1992-Subat, Sayı:072, Sayfa:003)</span><br /> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td> <strong><em>Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)</em></strong><br /> <strong>eş-Şekûr</strong><strong>: </strong>Kendi rızası için yapılan işleri daha ziyadesiyle karşılayan, az bir ibadetin karşılığında büyük mükâfatlar veren, kullarının ecrini kat kat artıran, demektir.<br /> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td> <strong><em>Kısa Günün Kârı</em></strong><br /> Peygamber (sav) Efendimiz’in en güzel örneklerini hayatımızın her alanında uygulayalım.<br /> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td> <strong><em>Lügatçe</em></strong><br /> <strong>hayasız: </strong>Utanmaz.<br /> <strong>rencide: </strong>İncinmiş.<br /> </td></tr></table></blockquote><p></p>
[QUOTE="uður1, post: 262601, member: 1016557"] [b]Bana Dedemi Anlat[/b] Bana Dedemi Anlat [TABLE="align: center"] [TR] [TD] Cenâb-ı Hak buyuruyor: [B]“Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayasızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.” [/B][SIZE=1](Nahl, 90)[/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD] Rasûlullah (sav) buyurdular: [I]“Kendinize beddua etmeyiniz; çocuklarınıza beddua etmeyiniz; mallarınıza da beddua etmeyiniz. Dileklerin kabul edildiği zamana denk gelir de Allah bedduanızı kabul ediverir.” [/I][SIZE=1](Müslim, Zühd 74. Ebû Dâvûd, Vitir 27)[/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD] Hazreti Ali (ra), oğlu Hasan (ra)'ın "Bana dedemi anlat" demesi üzerine Rasûlullah (sav) ilgili şu gözlemlerini nakletmiştir: “-Güler yüzlü, güzel huylu, nazik kalpli. Hiçbir zaman kaba ve sert olmamış. Ağzından hiçbir zaman müstehcen, çirkin bir kelime çıkmamış. Başkalarını tenkit ve takbihten kaçınmış. Sevmediği bir hareket veya durum karşısında bir şey söylemek zorunda kalırsa, onu yapanı kınamadan, incitmeden, kalbini kırmadan vazgeçirmeye çalışmış.” “-Böyle durumlarda hatayı yapanı şahsen suçlamak yerine "Bazıları şöyle yapar, böyle eder" şeklindeki dolaylı ifadelerle hareketin yanlışlığını belirtip, kimseyi küçük düşürmeden, şahsiyetini rencide etmeden düzeltmeye gayret etmiş.”[SIZE=1](Ahmet Taşgetiren Altınoluk Dergisi 1992-Subat, Sayı:072, Sayfa:003)[/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD] [B][I]Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)[/I][/B] [B]eş-Şekûr[/B][B]: [/B]Kendi rızası için yapılan işleri daha ziyadesiyle karşılayan, az bir ibadetin karşılığında büyük mükâfatlar veren, kullarının ecrini kat kat artıran, demektir. [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD] [B][I]Kısa Günün Kârı[/I][/B] Peygamber (sav) Efendimiz’in en güzel örneklerini hayatımızın her alanında uygulayalım. [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD] [B][I]Lügatçe[/I][/B] [B]hayasız: [/B]Utanmaz. [B]rencide: [/B]İncinmiş. [/TD] [/TR] [/TABLE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Yaratılanı Sevelim, Yaratandan Ötürü
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…