Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Yaratılanı Sevelim, Yaratandan Ötürü
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="uður1" data-source="post: 263788" data-attributes="member: 1016557"><p><strong>Rabbim, Yalnız Seni Seviyorum!</strong></p><p></p><p>Rabbim, Yalnız Seni Seviyorum! <table style='width: 100%'><tr><td> Cenâb-ı Hak buyuruyor:<br /> <strong>“(Rasûlüm! ) De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir.” </strong><span style="font-size: 9px">(Âl-i İmrân, 31)</span><br /> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td> Rasûlullah (sav) buyurdular:<br /> <em>“Allahım! Senden seni sevmeyi, seni sevenleri sevmeyi ve seni sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allahım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha ileri kıl!” </em><span style="font-size: 9px">(Tirmizi, Daavat 73, Tefsirü’l-Kur’an 39)</span><br /> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td> Sevgilerin en değerlisi olan Allah sevgisi başta olmak üzere, gönülde yer verilmesi gereken diğer sevgiler dile getirilmiştir. Cenâb-ı Hakk’ı sevmek ve O’nun sevgisini kazanmak, bir insan için en büyük saâdettir. Böyle bir saâdete erişen kimse ömür sermayesini tam mânasıyla değerlendirmiş, dünya imtihanını başarıyla kazanmış olur.<br /> Fâhr-i Kâinât Efendimiz (sav) de, bir hadîs-i şerîflerinde şöyle buyurmuşlardır:<br /> “Allâh Teâlâ bir kulu sevdiğinde Cebrâil’i çağırır ve:<br /> “–Ben falan kulumu seviyorum, sen de sev!” buyurur.<br /> Cebrâil de onu sever ve semâ ehline nidâ eder:<br /> “–Allâh, falanı seviyor, siz de seviniz!”<br /> Semâ ehli de onu severler. Sonra onun sevgisi yeryüzündekilere de verilir, herkes ona muhabbet gösterir.” <span style="font-size: 9px">(Buhârî, Bed’u’l-Halk, 6)</span><br /> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td> <strong><em>H</em></strong><strong><em>er Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)</em></strong><br /> <strong>el-Mucîb</strong><strong>: </strong>Kendine yalvaranların isteklerini veren, kullarının dilek ve dualarına karşılık veren, icabet eden demektir.<br /> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td> <strong><em>Kısa Günün Kârı</em></strong><br /> Allah sevgisine ulaştıracak amelleri seven kimse, derin bir hazla yapacağı ibadetler sayesinde Cenâb-ı Mevlâ’nın sevgisini elde eder.<br /> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td> <strong><em>Lügatçe</em></strong><br /> <strong>saâdet: </strong>Mutluluk. <br /> <strong>nidâ:</strong> Seslenmek, çağırmak, haykırmak, bağırmak. Ses vermek.<br /> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td> <br /> </td></tr></table></blockquote><p></p>
[QUOTE="uður1, post: 263788, member: 1016557"] [b]Rabbim, Yalnız Seni Seviyorum![/b] Rabbim, Yalnız Seni Seviyorum! [TABLE="align: center"] [TR] [TD] Cenâb-ı Hak buyuruyor: [B]“(Rasûlüm! ) De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir.” [/B][SIZE=1](Âl-i İmrân, 31)[/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD] Rasûlullah (sav) buyurdular: [I]“Allahım! Senden seni sevmeyi, seni sevenleri sevmeyi ve seni sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allahım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha ileri kıl!” [/I][SIZE=1](Tirmizi, Daavat 73, Tefsirü’l-Kur’an 39)[/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD] Sevgilerin en değerlisi olan Allah sevgisi başta olmak üzere, gönülde yer verilmesi gereken diğer sevgiler dile getirilmiştir. Cenâb-ı Hakk’ı sevmek ve O’nun sevgisini kazanmak, bir insan için en büyük saâdettir. Böyle bir saâdete erişen kimse ömür sermayesini tam mânasıyla değerlendirmiş, dünya imtihanını başarıyla kazanmış olur. Fâhr-i Kâinât Efendimiz (sav) de, bir hadîs-i şerîflerinde şöyle buyurmuşlardır: “Allâh Teâlâ bir kulu sevdiğinde Cebrâil’i çağırır ve: “–Ben falan kulumu seviyorum, sen de sev!” buyurur. Cebrâil de onu sever ve semâ ehline nidâ eder: “–Allâh, falanı seviyor, siz de seviniz!” Semâ ehli de onu severler. Sonra onun sevgisi yeryüzündekilere de verilir, herkes ona muhabbet gösterir.” [SIZE=1](Buhârî, Bed’u’l-Halk, 6)[/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD] [B][I]H[/I][/B][B][I]er Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)[/I][/B] [B]el-Mucîb[/B][B]: [/B]Kendine yalvaranların isteklerini veren, kullarının dilek ve dualarına karşılık veren, icabet eden demektir. [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD] [B][I]Kısa Günün Kârı[/I][/B] Allah sevgisine ulaştıracak amelleri seven kimse, derin bir hazla yapacağı ibadetler sayesinde Cenâb-ı Mevlâ’nın sevgisini elde eder. [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD] [B][I]Lügatçe[/I][/B] [B]saâdet: [/B]Mutluluk. [B]nidâ:[/B] Seslenmek, çağırmak, haykırmak, bağırmak. Ses vermek. [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Yaratılanı Sevelim, Yaratandan Ötürü
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…