Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Yaratılanı Sevelim, Yaratandan Ötürü
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="uður1" data-source="post: 264150" data-attributes="member: 1016557"><p><strong>En Kıymetli Hazine</strong></p><p></p><p>En Kıymetli Hazine <table style='width: 100%'><tr><td> Cenâb-ı Hak buyuruyor:<br /> <strong>“Ey îmân edenler! Sabredin, sebat gösterin, hazırlıklı ve uyanık olun. Allâh’tan korkun ki başarıya erişesiniz.” </strong><span style="font-size: 9px">(Âl-i İmrân, 200)</span></td></tr><tr><td></td></tr><tr><td> Rasûlullah (sav) buyurdular:<br /> <em>“Sabır üçtür: Musîbetlere karşı sabır, kullukta sabır ve günah işlememekte sabır…” </em><span style="font-size: 9px">(Süyûtî, II, 42; Deylemî, II, 416)</span></td></tr><tr><td></td></tr><tr><td> Allâh Rasûlü’nün sabır âbidesi olduğunu gösteren misallerden birini de Müdrik el-Ezdî şöyle anlatmaktadır:<br /> “Babamla birlikte (câhiliye) haccı yapıyordum. Mina’ya gelip konaklayınca bir toplulukla karşılaştım. Babama:<br /> “–Bu cemaat ne için toplanmış?” diye sordum. Babam:<br /> “–Kavminin dinini terk etmiş olan şu kişi için.” dedi. İşâret ettiği tarafa bakınca Rasûl-i Ekrem Efendimiz’i gördüm:<br /> <em>“–Ey insanlar! Lâ ilâhe illallâh deyiniz de kurtulunuz!” </em>diye sesleniyordu.<br /> İnsanlardan kimi O’nun yüzüne tükürüyor, kimi başına toprak saçıyor, kimi de O’na sövüp sayıyordu. Öğleye kadar bu hâl devâm etti. O sırada, yakası açılmış bir kız, içinde su bulunan bir kap ve elinde bir mendil olduğu hâlde geldi. Ağlıyordu. Fahr-i Kâinât Efendimiz kabı alıp sudan içti, elini yüzünü yıkadı. Başını kaldırıp:<br /> <em>“–Yavrucuğum, yakanı başörtünle ört! Baban hakkında, tuzağa düşürülüp öldürülecek ve zillete uğrayacak diye korkma!” </em>buyurdu.<br /> Bunun kim olduğunu sorduk, “Kızı Zeyneb!” dediler.” <span style="font-size: 9px">(Heysemî, VI, 21)</span></td></tr><tr><td></td></tr><tr><td> <strong><em>Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)</em></strong><br /> <strong>el-Vedûd</strong><strong>: </strong>Dilediği kulunu çok seven, aşkı ile yanan kullarını seven, salih kullarını sevip onları rahmet ve rızasına ulaştıran ve sevilmeye en çok lâyık olan demektir.</td></tr><tr><td></td></tr><tr><td> <strong><em>Kısa Günün Kârı</em></strong><br /> Sözün özü, sabır insanın derûnundaki kıymetli bir hazinedir. Belâ ve musîbetler karşısında en sağlam kalkandır. Allâh Teâlâ’nın râzı olduğu ve büyük mükâfatlar va’dettiği ulvî bir haslettir.</td></tr><tr><td></td></tr><tr><td> <strong><em>Lügatçe</em></strong><br /> <strong>sebat: </strong>Direnme, direniş.<strong><br /> musîbet: </strong>Ansızın gelen felaket, sıkıntı veren şey.</td></tr></table></blockquote><p></p>
[QUOTE="uður1, post: 264150, member: 1016557"] [b]En Kıymetli Hazine[/b] En Kıymetli Hazine [TABLE="align: center"] [TR] [TD] Cenâb-ı Hak buyuruyor: [B]“Ey îmân edenler! Sabredin, sebat gösterin, hazırlıklı ve uyanık olun. Allâh’tan korkun ki başarıya erişesiniz.” [/B][SIZE=1](Âl-i İmrân, 200)[/SIZE][/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD] Rasûlullah (sav) buyurdular: [I]“Sabır üçtür: Musîbetlere karşı sabır, kullukta sabır ve günah işlememekte sabır…” [/I][SIZE=1](Süyûtî, II, 42; Deylemî, II, 416)[/SIZE][/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD] Allâh Rasûlü’nün sabır âbidesi olduğunu gösteren misallerden birini de Müdrik el-Ezdî şöyle anlatmaktadır: “Babamla birlikte (câhiliye) haccı yapıyordum. Mina’ya gelip konaklayınca bir toplulukla karşılaştım. Babama: “–Bu cemaat ne için toplanmış?” diye sordum. Babam: “–Kavminin dinini terk etmiş olan şu kişi için.” dedi. İşâret ettiği tarafa bakınca Rasûl-i Ekrem Efendimiz’i gördüm: [I]“–Ey insanlar! Lâ ilâhe illallâh deyiniz de kurtulunuz!” [/I]diye sesleniyordu. İnsanlardan kimi O’nun yüzüne tükürüyor, kimi başına toprak saçıyor, kimi de O’na sövüp sayıyordu. Öğleye kadar bu hâl devâm etti. O sırada, yakası açılmış bir kız, içinde su bulunan bir kap ve elinde bir mendil olduğu hâlde geldi. Ağlıyordu. Fahr-i Kâinât Efendimiz kabı alıp sudan içti, elini yüzünü yıkadı. Başını kaldırıp: [I]“–Yavrucuğum, yakanı başörtünle ört! Baban hakkında, tuzağa düşürülüp öldürülecek ve zillete uğrayacak diye korkma!” [/I]buyurdu. Bunun kim olduğunu sorduk, “Kızı Zeyneb!” dediler.” [SIZE=1](Heysemî, VI, 21)[/SIZE][/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD] [B][I]Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)[/I][/B] [B]el-Vedûd[/B][B]: [/B]Dilediği kulunu çok seven, aşkı ile yanan kullarını seven, salih kullarını sevip onları rahmet ve rızasına ulaştıran ve sevilmeye en çok lâyık olan demektir.[/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD] [B][I]Kısa Günün Kârı[/I][/B] Sözün özü, sabır insanın derûnundaki kıymetli bir hazinedir. Belâ ve musîbetler karşısında en sağlam kalkandır. Allâh Teâlâ’nın râzı olduğu ve büyük mükâfatlar va’dettiği ulvî bir haslettir.[/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD] [B][I]Lügatçe[/I][/B] [B]sebat: [/B]Direnme, direniş.[B] musîbet: [/B]Ansızın gelen felaket, sıkıntı veren şey.[/TD] [/TR] [/TABLE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Yaratılanı Sevelim, Yaratandan Ötürü
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…