Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Yaratılanı Sevelim, Yaratandan Ötürü
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="uður1" data-source="post: 264793" data-attributes="member: 1016557"><p><strong>Cevap: Haşir Bahsindeki Teşbih ve Temsiller</strong></p><p></p><p>Annelerde yüksek bir kahramanlık var</p><p> 09 Ekim 2011 / 00:01</p><p> Günün Risale-i Nur dersi</p><p> </p><p> <em><strong>Bismillahirrahmanirrahim</strong></em></p><p> Bir valide veledini tehlikeden kurtarmak için hiçbir ücret istemeden ruhunu feda etmesi ve hakikî bir ihlâs ile vazife-i fıtriyesi itibarıyla kendini evlâdına kurban etmesi gösteriyor ki, hanımlarda gayet yüksek bir kahramanlık var. Bu kahramanlığın inkişafı ile hem hayat-ı dünyeviyesini, hem hayat-ı ebediyesini onunla kurtarabilir. Fakat bazı fena cereyanlarla, o kuvvetli ve kıymettar seciye inkişaf etmez. Veyahut sû-i istimal edilir. Yüzer nümunelerinden bir küçük nümunesi şudur:</p><p> O şefkatli valide, çocuğunun hayat-ı dünyeviyede tehlikeye girmemesi, istifade ve fayda görmesi için her fedakârlığı nazara alır, onu öyle terbiye eder. “Oğlum paşa olsun” diye bütün malını verir, hafız mektebinden alır, Avrupa’ya gönderir. Fakat o çocuğun hayat-ı ebediyesi tehlikeye girdiğini düşünmüyor. Ve dünya hapsinden kurtarmaya çalışıyor; Cehennem hapsine düşmemesini nazara almıyor. Fıtrî şefkatin tam zıddı olarak, o mâsum çocuğunu, âhirette şefaatçi olmak lâzım gelirken dâvâcı ediyor. O çocuk, “Niçin benim imanımı takviye etmeden bu helâketime sebebiyet verdin?” diye şekvâ edecek. Dünyada da, terbiye-i İslâmiyeyi tam almadığı için, validesinin harika şefkatinin hakkına karşı lâyıkıyla mukabele edemez, belki de çok kusur eder.</p><p> Eğer hakikî şefkat sû-i istimal edilmeyerek, biçare veledini haps-i ebedî olan Cehennemden ve idam-ı ebedî olan dalâlet içinde ölmekten kurtarmaya o şefkat sırrıyla çalışsa, o veledin bütün ettiği hasenâtının bir misli, validesinin defter-i a’mâline geçeceğinden, validesinin vefatından sonra her vakit hasenatlarıyla ruhuna nurlar yetiştirdiği gibi, âhirette de, değil dâvâcı olmak, bütün ruh u canıyla şefaatçi olup ebedî hayatta ona mübarek bir evlât olur. <em>(Lem'alar, Yirmi Dördüncü Lem'a)</em></p><p> <em><strong>Bediüzzaman Said Nursi</strong></em></p><p> <u><strong>SÖZLÜK:</strong></u></p><p><u><strong> </strong></u>âhiret : öldükten sonra yaşanacak olan sonsuz hayat</p><p> Avrupa : </p><p> beyan etmek : açıklamak</p><p> biçare : çaresiz, zavallı</p><p> cereyan : akım</p><p> dalâlet : hak yoldan sapkınlık, inkârcılık</p><p> defter-i a’mâl : amel defteri</p><p> ebedî : sonsuz</p><p> esaslı : köklü</p><p> evlât : çocuk</p><p> fena : kötü, çirkin</p><p> fıtrî şefkat : doğal, yaratılıştan gelen şefkat, merhamet</p><p> hafız mektebi : Kur’ân-ı Kerimi ezberlemek için gidilen okul</p><p> haps-i ebedî : sonsuz bir hapis</p><p> hasenât : iyilikler, sevaplar</p><p> hayat-ı dünyeviye : dünya hayatı</p><p> hayat-ı ebediye : sonsuz hayat, âhiret hayatı</p><p> helâket : mahvolma</p><p> idam-ı ebedî : dirilmemek üzere sonsuz yok oluş</p><p> ihlâs : içtenlik, samimiyet; ibadet ve davranışlarda sadece Allah’ın rızasını gözetme</p><p> inkişaf : açığa çıkma</p><p> istifade : faydalanma</p><p> itibarıyla : özelliğiyle, bakımından</p><p> kasem etmek : yemin etmek</p><p> kat’î : kesin</p><p> kıymettar : değerli</p><p> mâsum : günahsız</p><p> merhum : Allah’ın rahmetine kavuşmuş, vefat etmiş</p><p> misli : benzeri</p><p> muallim : öğretmen</p><p> mukabele etmek : karşılık vermek</p><p> mübarek : hayırlı</p><p> münasebet : ilişki, bağlantı</p><p> nazara almak : göze almak</p><p> nümune : örnek</p><p> ruh-u canıyla : ruhu ve canıyla</p><p> sebebiyet vermek : sebep olmak</p><p> seciye : karakter, üstün özellik</p><p> sû-i istimal : kötüye kullanma</p><p> şefaatçi : af için aracılık eden</p><p> şefkat : içten ve karşılık beklemeden duyulan merhamet, sevgi</p><p> şekvâ etmek : şikâyet etmek</p><p> takviye : kuvvetlendirme, güçlendirme</p><p> terbiye etmek : yetiştirmek, büyütmek</p><p> terbiye-i İslâmiye : İslâm terbiyesi</p><p> tesirli : etkili</p><p> üstad : öğretmen, hoca</p><p> valide : anne</p><p> vazife-i fıtriye : yaratılıştan gelen görev</p><p> veled : çocuk</p><p></p><p>Başörtüsü yasağı tarihe gömülmeli</p><p></p><p> 09 Ekim 2011 / 16:15</p><p> 28 Şubat postmodern darbesi ürünü olan 8 yıllık kesintisiz eğitimin bir an önce değiştirilmesi gerektiği belirtildi</p><p> </p><p> Kesintisiz yasağa devam!</p><p> Her hafta yaptıkları eylemler ile Türkiye’de yaşanan başörtüsü problemlerine dikkat çeken sivil tolum kuruluşları, Sakarya, Kocaeli ve Akyazı’da dün yine meydanlardaydı. Eğitimin tüm kademelerinde yaşanan başörtüsü problemlerine dikkat çekilen eylemlerde; 28 Şubat postmodern darbesi ürünü olan 8 yıllık kesintisiz eğitimin bir an önce değiştirilmesi gerektiği belirtildi.</p><p> “ÖZGÜRLÜK ANAYASA’YA GİRMELİ”</p><p> Bu hafta 317. eylemini gerçekleştiren Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu (SAGİR) basın açıklamasını Ribat Eğitim Vakfı Sakarya Şubesi’nden Bahaeddin Kuruoğlu okudu. Kuruoğlu, Kocaeli, Hacettepe, ODTÜ, Ankara, Erciyes ve Dicle gibi üniversitelerde olmayan yasağı uygulamakta direten öğretim üyelerine ve yöneticilerin varlığının devam ettiğini vurguladı.</p><p> Kuruoğlu, adı geçen üniversitelerde öğretim üyelerinin ve yöneticilerin öğrencilere karşı hakaretamiz sözler sarfettiği ve öğrencilerin sınav notu ile tehdit edildiğini vurguladı. Kuruoğlu, başörtülü kardeşlerine sahip çıkarak, “Başörtüsü davasının sonuna kadar arkasındayız ve bu yasaklar, tarihin tozlu raflarına kalkıncaya kadar da mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha gür bir ses ve kararlı bir şekilde belirtmek istiyoruz” şeklinde konuştu.</p><p> Kuruoğlu, açıklamasında kılık-kıyafet özgürlüğünün Anayasa ile güvence altına alınması gerektiği de belirtti.</p><p> “İLKÖĞRETİM VE ÜNİVERSİTEDE YASAKÇI ZİHNİYET VAR”</p><p> Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu bu hafta 244. basın açıklamasını gerçekleştirdi. Basın açıklamasında Osmaniye’de ilköğretim öğrencilerinin kapı dışarı edildiği, Akdeniz Üniversitesi’nde ve Dicle Üniversitesi’nde başörtülü kız öğrencilerin derslere alınmadığı dile getirildi. Ayrıca Çukurova Üniversitesi’nde Yeşim Mendi adlı öğretim görevlisinin başörtülü öğrencileri açıkça tehdit ederek derse almayacağını söylediği, Gaziantep ve İstanbul Sultangazi’de ilköğretim öğrencilerinin okula alınmadığı ve ailelerin güvenlik güçleri ile okul yönetimince tehdit edildiği dile getirildi.</p><p> “8 YILLIK KESİNTİSİZ EĞİTİMDEN VAZGEÇİLMELİ!”</p><p> Bu hafta 338. basın açıklamasını yapan Kocaeli İnsan Hakları ve Dayanışma Derneği basın açıklamasında 28 Şubat postmodern darbesi ürünü 8 yıllık kesintisiz eğitime dikkat çekti. Basın açıklamasını dernek üyesi Behlül Metin okudu. Metin 8 yıllık kesintisiz eğitimin çağdışı ve bilim dışı olduğuna dikkat çekerken, yüzde 50 oy ile iktidara gelen AK Parti yönetiminin bu yasakçı uygulamadan bir an önce kurtulmasını istedi.</p><p> Metin, açıklamasında 8 yıllık kesintisiz eğitimin yerine getirilmesi gereken sistemi de açıkladı. Metin, “Yapılması gereken şey, hiçbir bilimsel mantığı bulunmayan bu çağdışı eğitim sistemine son verip, en kısa sürede 5+3 gibi veya, 1+4+4 gibi bilimsel, çağdaş, pedagojiye uygun eğitim sistemine geçilmesidir” dedi.</p><p> Yeni Akit</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="uður1, post: 264793, member: 1016557"] [b]Cevap: Haşir Bahsindeki Teşbih ve Temsiller[/b] Annelerde yüksek bir kahramanlık var 09 Ekim 2011 / 00:01 Günün Risale-i Nur dersi [I][B]Bismillahirrahmanirrahim[/B][/I] Bir valide veledini tehlikeden kurtarmak için hiçbir ücret istemeden ruhunu feda etmesi ve hakikî bir ihlâs ile vazife-i fıtriyesi itibarıyla kendini evlâdına kurban etmesi gösteriyor ki, hanımlarda gayet yüksek bir kahramanlık var. Bu kahramanlığın inkişafı ile hem hayat-ı dünyeviyesini, hem hayat-ı ebediyesini onunla kurtarabilir. Fakat bazı fena cereyanlarla, o kuvvetli ve kıymettar seciye inkişaf etmez. Veyahut sû-i istimal edilir. Yüzer nümunelerinden bir küçük nümunesi şudur: O şefkatli valide, çocuğunun hayat-ı dünyeviyede tehlikeye girmemesi, istifade ve fayda görmesi için her fedakârlığı nazara alır, onu öyle terbiye eder. “Oğlum paşa olsun” diye bütün malını verir, hafız mektebinden alır, Avrupa’ya gönderir. Fakat o çocuğun hayat-ı ebediyesi tehlikeye girdiğini düşünmüyor. Ve dünya hapsinden kurtarmaya çalışıyor; Cehennem hapsine düşmemesini nazara almıyor. Fıtrî şefkatin tam zıddı olarak, o mâsum çocuğunu, âhirette şefaatçi olmak lâzım gelirken dâvâcı ediyor. O çocuk, “Niçin benim imanımı takviye etmeden bu helâketime sebebiyet verdin?” diye şekvâ edecek. Dünyada da, terbiye-i İslâmiyeyi tam almadığı için, validesinin harika şefkatinin hakkına karşı lâyıkıyla mukabele edemez, belki de çok kusur eder. Eğer hakikî şefkat sû-i istimal edilmeyerek, biçare veledini haps-i ebedî olan Cehennemden ve idam-ı ebedî olan dalâlet içinde ölmekten kurtarmaya o şefkat sırrıyla çalışsa, o veledin bütün ettiği hasenâtının bir misli, validesinin defter-i a’mâline geçeceğinden, validesinin vefatından sonra her vakit hasenatlarıyla ruhuna nurlar yetiştirdiği gibi, âhirette de, değil dâvâcı olmak, bütün ruh u canıyla şefaatçi olup ebedî hayatta ona mübarek bir evlât olur. [I](Lem'alar, Yirmi Dördüncü Lem'a)[/I] [I][B]Bediüzzaman Said Nursi[/B][/I] [U][B]SÖZLÜK: [/B][/U]âhiret : öldükten sonra yaşanacak olan sonsuz hayat Avrupa : beyan etmek : açıklamak biçare : çaresiz, zavallı cereyan : akım dalâlet : hak yoldan sapkınlık, inkârcılık defter-i a’mâl : amel defteri ebedî : sonsuz esaslı : köklü evlât : çocuk fena : kötü, çirkin fıtrî şefkat : doğal, yaratılıştan gelen şefkat, merhamet hafız mektebi : Kur’ân-ı Kerimi ezberlemek için gidilen okul haps-i ebedî : sonsuz bir hapis hasenât : iyilikler, sevaplar hayat-ı dünyeviye : dünya hayatı hayat-ı ebediye : sonsuz hayat, âhiret hayatı helâket : mahvolma idam-ı ebedî : dirilmemek üzere sonsuz yok oluş ihlâs : içtenlik, samimiyet; ibadet ve davranışlarda sadece Allah’ın rızasını gözetme inkişaf : açığa çıkma istifade : faydalanma itibarıyla : özelliğiyle, bakımından kasem etmek : yemin etmek kat’î : kesin kıymettar : değerli mâsum : günahsız merhum : Allah’ın rahmetine kavuşmuş, vefat etmiş misli : benzeri muallim : öğretmen mukabele etmek : karşılık vermek mübarek : hayırlı münasebet : ilişki, bağlantı nazara almak : göze almak nümune : örnek ruh-u canıyla : ruhu ve canıyla sebebiyet vermek : sebep olmak seciye : karakter, üstün özellik sû-i istimal : kötüye kullanma şefaatçi : af için aracılık eden şefkat : içten ve karşılık beklemeden duyulan merhamet, sevgi şekvâ etmek : şikâyet etmek takviye : kuvvetlendirme, güçlendirme terbiye etmek : yetiştirmek, büyütmek terbiye-i İslâmiye : İslâm terbiyesi tesirli : etkili üstad : öğretmen, hoca valide : anne vazife-i fıtriye : yaratılıştan gelen görev veled : çocuk Başörtüsü yasağı tarihe gömülmeli 09 Ekim 2011 / 16:15 28 Şubat postmodern darbesi ürünü olan 8 yıllık kesintisiz eğitimin bir an önce değiştirilmesi gerektiği belirtildi Kesintisiz yasağa devam! Her hafta yaptıkları eylemler ile Türkiye’de yaşanan başörtüsü problemlerine dikkat çeken sivil tolum kuruluşları, Sakarya, Kocaeli ve Akyazı’da dün yine meydanlardaydı. Eğitimin tüm kademelerinde yaşanan başörtüsü problemlerine dikkat çekilen eylemlerde; 28 Şubat postmodern darbesi ürünü olan 8 yıllık kesintisiz eğitimin bir an önce değiştirilmesi gerektiği belirtildi. “ÖZGÜRLÜK ANAYASA’YA GİRMELİ” Bu hafta 317. eylemini gerçekleştiren Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu (SAGİR) basın açıklamasını Ribat Eğitim Vakfı Sakarya Şubesi’nden Bahaeddin Kuruoğlu okudu. Kuruoğlu, Kocaeli, Hacettepe, ODTÜ, Ankara, Erciyes ve Dicle gibi üniversitelerde olmayan yasağı uygulamakta direten öğretim üyelerine ve yöneticilerin varlığının devam ettiğini vurguladı. Kuruoğlu, adı geçen üniversitelerde öğretim üyelerinin ve yöneticilerin öğrencilere karşı hakaretamiz sözler sarfettiği ve öğrencilerin sınav notu ile tehdit edildiğini vurguladı. Kuruoğlu, başörtülü kardeşlerine sahip çıkarak, “Başörtüsü davasının sonuna kadar arkasındayız ve bu yasaklar, tarihin tozlu raflarına kalkıncaya kadar da mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha gür bir ses ve kararlı bir şekilde belirtmek istiyoruz” şeklinde konuştu. Kuruoğlu, açıklamasında kılık-kıyafet özgürlüğünün Anayasa ile güvence altına alınması gerektiği de belirtti. “İLKÖĞRETİM VE ÜNİVERSİTEDE YASAKÇI ZİHNİYET VAR” Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu bu hafta 244. basın açıklamasını gerçekleştirdi. Basın açıklamasında Osmaniye’de ilköğretim öğrencilerinin kapı dışarı edildiği, Akdeniz Üniversitesi’nde ve Dicle Üniversitesi’nde başörtülü kız öğrencilerin derslere alınmadığı dile getirildi. Ayrıca Çukurova Üniversitesi’nde Yeşim Mendi adlı öğretim görevlisinin başörtülü öğrencileri açıkça tehdit ederek derse almayacağını söylediği, Gaziantep ve İstanbul Sultangazi’de ilköğretim öğrencilerinin okula alınmadığı ve ailelerin güvenlik güçleri ile okul yönetimince tehdit edildiği dile getirildi. “8 YILLIK KESİNTİSİZ EĞİTİMDEN VAZGEÇİLMELİ!” Bu hafta 338. basın açıklamasını yapan Kocaeli İnsan Hakları ve Dayanışma Derneği basın açıklamasında 28 Şubat postmodern darbesi ürünü 8 yıllık kesintisiz eğitime dikkat çekti. Basın açıklamasını dernek üyesi Behlül Metin okudu. Metin 8 yıllık kesintisiz eğitimin çağdışı ve bilim dışı olduğuna dikkat çekerken, yüzde 50 oy ile iktidara gelen AK Parti yönetiminin bu yasakçı uygulamadan bir an önce kurtulmasını istedi. Metin, açıklamasında 8 yıllık kesintisiz eğitimin yerine getirilmesi gereken sistemi de açıkladı. Metin, “Yapılması gereken şey, hiçbir bilimsel mantığı bulunmayan bu çağdışı eğitim sistemine son verip, en kısa sürede 5+3 gibi veya, 1+4+4 gibi bilimsel, çağdaş, pedagojiye uygun eğitim sistemine geçilmesidir” dedi. Yeni Akit [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Yaratılanı Sevelim, Yaratandan Ötürü
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…