Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Genel ve Güncel Haberler
yarın yılbaşı ve orucu hakkında
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="anarkh" data-source="post: 171119" data-attributes="member: 953"><p>(bana ancak geldi!!)</p><p></p><p>Zilhicenin son günü Muharrem ayının ilk günü orucu...</p><p></p><p>İbn Abbâs’tan (ra.) rivayet edildiğine göre Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle de buyurmuşlar:</p><p>“Kim Zilhicce’nin son günü (yani bu sene 16 Aralık Çarşamba günü) ve Muharrem’in ilk günü (yani 17 Aralık Perşembe günü) oruç tutarsa, geçen seneyi oruçla kapatmış, gelen seneyi de oruçla başlatmış olur ve çok aziz ve çok celil olan Allah böyle hareket etmesini onun elli yılına kefaret eyler.”</p><p>Benzer ifadeler için bk. Şerhu Süneni İbn Mâce, I, 124.</p><p></p><p>Değerli Kardeşlerim;</p><p>Acizane bir kardeşiniz olarak, bizler için büyük bir fırsat olan bu bilgiyi sizlerle paylaşarak istifadenize sunmak istedim. Sizlerden ricam mümkün olduğunca bu bilgiyi arkadaşlarınız ile paylaşmanızdır. Çünkü ; Efendimiz (s.a.v.) “Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir” (Tirmizî, İlm, 14. ) buyurmaktadırlar.Bu sayede sevaplarımız Allah’ın izni ile kat kat artacaktır.</p><p></p><p>Dua ile…Allah’a emanet olunuz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="anarkh, post: 171119, member: 953"] (bana ancak geldi!!) Zilhicenin son günü Muharrem ayının ilk günü orucu... İbn Abbâs’tan (ra.) rivayet edildiğine göre Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle de buyurmuşlar: “Kim Zilhicce’nin son günü (yani bu sene 16 Aralık Çarşamba günü) ve Muharrem’in ilk günü (yani 17 Aralık Perşembe günü) oruç tutarsa, geçen seneyi oruçla kapatmış, gelen seneyi de oruçla başlatmış olur ve çok aziz ve çok celil olan Allah böyle hareket etmesini onun elli yılına kefaret eyler.” Benzer ifadeler için bk. Şerhu Süneni İbn Mâce, I, 124. Değerli Kardeşlerim; Acizane bir kardeşiniz olarak, bizler için büyük bir fırsat olan bu bilgiyi sizlerle paylaşarak istifadenize sunmak istedim. Sizlerden ricam mümkün olduğunca bu bilgiyi arkadaşlarınız ile paylaşmanızdır. Çünkü ; Efendimiz (s.a.v.) “Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir” (Tirmizî, İlm, 14. ) buyurmaktadırlar.Bu sayede sevaplarımız Allah’ın izni ile kat kat artacaktır. Dua ile…Allah’a emanet olunuz. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Genel ve Güncel Haberler
yarın yılbaşı ve orucu hakkında
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…