Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur Talebeleri
Zübeyir Gündüzalp
Yirmi dört saat dâvâsını düşünen adam : Zübeyir Gündüzalp
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Ali Said" data-source="post: 243704" data-attributes="member: 8283"><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Selâhaddin Şafak anlatıyor: </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Zübeyir Ağabey, daima Risâle-i Nur’a dikkat çekerek onun bitmez tükenmez bir hazine olduğunu dile getirirdi. Bu eserlerin mutlaka değişik tabakalara tanıtılması gerektiğini söyler, iyi istifade etmenin yollarını araştırmamızı isterdi. <span style="color: #FF0000">“Aç insan nasıl yemeğe koşuyorsa, sizler de Risâle-i Nur’lara öyle koşacaksınız” </span>derdi. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">1970 yılının Şubat’ında gazete çıkmaya başladı. Ben yine Tahir Ağabeyin yanında Sabahattin Aksakal ve İsmail Yazıcı ile birlikteydim. Sabahattin Ağabey, o zaman gazetenin yazı işleri müdürü olmuştu. Bir süre sonra M. Nezihi Polat rahmetli olunca, Kutlular Ağabey benden, birkaç kere gazeteye gelmemi, orada kendileriyle birlikte çalışmamı istedi. Ben de bu işe kendimin karar veremeyeceğimi, Zübeyir Ağabeyin izni olursa gelebileceğimi söyledim. Zira o yıllarda ben tamamen hizmetle uğraşmak, “vakıf” olarak kalmak istiyordum. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Bir gün Nurtaşı’ndaki dershanede bulunuyordum. Kardeşlerden biri, “Selâhaddin Kardeş, Zübeyir Ağabey üst katta seni istiyor” dedi. Ben üst kata çıktım. Zübeyir Ağabey, yanında Mehmet Fırıncı Ağabey de vardı, bana hitaben, “Kardeşim Selâhaddin! Kutlular ve Fırıncı Ağabeyler, senin gazeteye gitmeni ve orada istihdam olmanı istiyorlar. Ne dersin?” dedi. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Ben de, “Siz ne derseniz, nasıl isterseniz ben elimden geldiği kadar en iyi şekilde o işi yapmaya çalışırım ağabey” dedim. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">O zaman bana döndü ve “Kardeşim, gazetede büyük bir hizmet var. Sen de bu işi yapabilirsin. Bizim orada kendi adamımız yok. Sen şimdi git, kaydını gazetecilik yüksek okuluna yaptır ve gazetede de çalışmaya başla. Bu ağabeylerimize yardımcı ol. Allah yardımcın olsun” dedi. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Ben o zaman lise mezunu olarak bir önceki sene üniversite sınavına girmiş, fakat herhangi bir üniversiteye kayıt olmamıştım. Bu görüşmeden sonra gazetecilik yüksek okuluna kayıt yaptırıp gazetede çalışmaya başladım. Bu tamamen Zübeyir Ağabeyin isteği ve talimatıyla oldu. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">1.8.1970’de bizim gazetecilik maceramız başlamış oldu. Bu arada daha önce de İttihat ve Yeni Asya’yı camilerde birçok ağabeyle birlikte sattığımız da olmuştur. Hatta hiç unutmam o zaman gazete de, “Zottirik Adasında Kral Benim!” diye bir yazı dizisi çıkmıştı. Mehmet Fırıncı Ağabey ile birlikte, Fatih’ten Beşiktaş’a kadar afiş yapıştırmıştık. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">*** </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Zübeyir Gündüzalp deyince, hâzâ Kur’ân, hâzâ dâvâ, hâzâ Risâle-i Nur ve Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri aklıma geliyor. Her zaman, her an, sadece dâvâsını ve hizmetini düşünen bir insan. Sadece Risâle-i Nur ve hizmet için yaşayan dâvâ adamı. Hayatta tek hedefi, hakaik-ı imaniye ve Kur’âniye’ye hizmet etmekti. Başka bir düşüncesi yoktu. Bana Zübeyir Ağabey şunu öğretti: </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">“Ben, risâlelere herkesten ziyade muhtacım. Ben, ümmet-i Muhammed’i sahil-i selâmete çıkaran geminin hademesiyim. Minnetimi sadece Allah’a duyarım. Hayatımı sadece Allah rızası için Kur’ân’a ve Risâle-i Nur’a feda ederim...” </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Bana derdi ki: </span></span></span></p><p><span style="color: #FF0000"><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">“Herkes derdini size anlatacak. Ama siz derdinizi sadece Allah’a anlatacaksınız.” </span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Ben o zaman yaşça küçük olduğum halde, hizmetlerin içinde bulunmam hasebiyle Zübeyir Ağabeyden çok fazla teşvik, teselli ve iltifat aldım. Zira Tahirî Ağabeyin yanında kalıyordum, zaman zaman da Bekir Ağabeyin yanına giderek—Fırıncı, Birinci, Kutlular ve Abdulvahit Ağabeyler Bekir Ağabeyin yazıhanesinde beraber kalıyorlardı—oradaki yazı işine yardım ediyordum. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">O yıllarda hizmet demek Zübeyir Ağabey demekti. Her konuda disiplinli ve dirayetli idi. Bir mesele olunca Tahirî, Sungur ve Bayram Ağabeyler gibi Üstadın talebelerini toplar ve tek ses, tek vücut olarak camianın görüşünü dile getirirdi. İttihadı en güzel şekilde temin ederdi... </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Risâle-i Nur ve Üstaddan hiç taviz vermezdi. Zübeyir Ağabeyin bu tutumu ve tavrı sonucu o zaman Risâle-i Nur Talebeleri, cemiyete yön veren, kamuoyu oluşturan bir gruptu. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Zübeyir Ağabeyin en büyük özelliği, herkesin bardağını kabiliyetine göre doldururdu. Onun ihtiyacı olanı ona ders verirdi. En güzel tarzda dâvâsını anlatırdı. Hizmet söz konusu olduğunda, hastalık dahil hiçbir şey onu durduramazdı. Nerede bir hizmet varsa orada olurdu. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">*** </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">O yıllarda MSP hareketi başlamıştı. AP’de senatör ve milletvekili olan ağabeyler bu hareketle ilgili müracaat ettikleri zaman, müthiş kızarak şöyle dediğini hatırlıyorum: </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">“Kardeşim, ben sizleri Ankara’da, ‘mebus dershanesinde’ hizmetlerle alâkadar biliyordum. Siz parti kurma işiyle mi meşguldünüz?” </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Hatta o zaman Kutlular Ağabey aktarmıştı. Erbakan’ın, parti kurma meselesinde, şeyhi hakkındaki sadakatini duyunca Zübeyir Ağabey yerinde duramamış ve şunları söylemiş: </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">“Allah senden razı olsun, Hacı Tevfik! Bana Üstadıma sadakat dersi öğrettin. O, bir şeyh efendiye bu kadar sadakat gösteriyorsa, bizim ondan çok daha fazla bu asrın en büyük Müceddidine sadakat göstermemiz gerekmez mi? Bu konuda çok büyük ders aldım!” </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Bana göre Nur Talebesi olmak isteyene Zübeyir Ağabey en büyük örnektir. O, 24 saat dâvâsını, hizmetini düşünen, yaşayan ve anlatan gerçek bir Nur Talebesi idi. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">En büyük üzüntüm, böyle bir ağabeyden daha güzel, daha iyi istifade edemememdir. Zira o Üstadımızın gerçek bir veziri idi. Zübeyir Ağabeyin bize verdiği üç nasihatle sözlerimi bitirmek isterim: </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">1. <span style="color: #FF0000">İhtiyata dikkat et.</span> İhtiyatlı konuş. Kırmızı kaplı kitapların içindekileri oku. Başka şeyleri değil. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">2. <span style="color: #FF0000">Konuştuklarına dikkat et.</span> Bir insanın yüzüne söyleyemeyeceğin hiçbir şeyi arkasından söyleme. Sonra mahçup olursun. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">3. <span style="color: #FF0000">Biz Allah’a hesap vereceğiz.</span> Allah bizi hesaba çekecek, unutma. İnsanları kandırabiliriz, ama Allah’ı asla! </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #FFFFFF">vanasyanur</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Geneva'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">(İbrahim Kaygusuz'un “Zübeyir Gündüzalp” kitabından alınmıştır)</span></span> </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ali Said, post: 243704, member: 8283"] [FONT=Geneva][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Selâhaddin Şafak anlatıyor: [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Geneva][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] Zübeyir Ağabey, daima Risâle-i Nur’a dikkat çekerek onun bitmez tükenmez bir hazine olduğunu dile getirirdi. Bu eserlerin mutlaka değişik tabakalara tanıtılması gerektiğini söyler, iyi istifade etmenin yollarını araştırmamızı isterdi. [COLOR=#FF0000]“Aç insan nasıl yemeğe koşuyorsa, sizler de Risâle-i Nur’lara öyle koşacaksınız” [/COLOR]derdi. [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Geneva][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]1970 yılının Şubat’ında gazete çıkmaya başladı. Ben yine Tahir Ağabeyin yanında Sabahattin Aksakal ve İsmail Yazıcı ile birlikteydim. Sabahattin Ağabey, o zaman gazetenin yazı işleri müdürü olmuştu. Bir süre sonra M. Nezihi Polat rahmetli olunca, Kutlular Ağabey benden, birkaç kere gazeteye gelmemi, orada kendileriyle birlikte çalışmamı istedi. Ben de bu işe kendimin karar veremeyeceğimi, Zübeyir Ağabeyin izni olursa gelebileceğimi söyledim. Zira o yıllarda ben tamamen hizmetle uğraşmak, “vakıf” olarak kalmak istiyordum. [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Geneva][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Bir gün Nurtaşı’ndaki dershanede bulunuyordum. Kardeşlerden biri, “Selâhaddin Kardeş, Zübeyir Ağabey üst katta seni istiyor” dedi. Ben üst kata çıktım. Zübeyir Ağabey, yanında Mehmet Fırıncı Ağabey de vardı, bana hitaben, “Kardeşim Selâhaddin! Kutlular ve Fırıncı Ağabeyler, senin gazeteye gitmeni ve orada istihdam olmanı istiyorlar. Ne dersin?” dedi. [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Geneva][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Ben de, “Siz ne derseniz, nasıl isterseniz ben elimden geldiği kadar en iyi şekilde o işi yapmaya çalışırım ağabey” dedim. [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Geneva][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]O zaman bana döndü ve “Kardeşim, gazetede büyük bir hizmet var. Sen de bu işi yapabilirsin. Bizim orada kendi adamımız yok. Sen şimdi git, kaydını gazetecilik yüksek okuluna yaptır ve gazetede de çalışmaya başla. Bu ağabeylerimize yardımcı ol. Allah yardımcın olsun” dedi. [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Geneva][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Ben o zaman lise mezunu olarak bir önceki sene üniversite sınavına girmiş, fakat herhangi bir üniversiteye kayıt olmamıştım. Bu görüşmeden sonra gazetecilik yüksek okuluna kayıt yaptırıp gazetede çalışmaya başladım. Bu tamamen Zübeyir Ağabeyin isteği ve talimatıyla oldu. [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Geneva][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]1.8.1970’de bizim gazetecilik maceramız başlamış oldu. Bu arada daha önce de İttihat ve Yeni Asya’yı camilerde birçok ağabeyle birlikte sattığımız da olmuştur. Hatta hiç unutmam o zaman gazete de, “Zottirik Adasında Kral Benim!” diye bir yazı dizisi çıkmıştı. Mehmet Fırıncı Ağabey ile birlikte, Fatih’ten Beşiktaş’a kadar afiş yapıştırmıştık. [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Geneva][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]*** [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Geneva][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Zübeyir Gündüzalp deyince, hâzâ Kur’ân, hâzâ dâvâ, hâzâ Risâle-i Nur ve Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri aklıma geliyor. Her zaman, her an, sadece dâvâsını ve hizmetini düşünen bir insan. Sadece Risâle-i Nur ve hizmet için yaşayan dâvâ adamı. Hayatta tek hedefi, hakaik-ı imaniye ve Kur’âniye’ye hizmet etmekti. Başka bir düşüncesi yoktu. Bana Zübeyir Ağabey şunu öğretti: [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Geneva][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]“Ben, risâlelere herkesten ziyade muhtacım. Ben, ümmet-i Muhammed’i sahil-i selâmete çıkaran geminin hademesiyim. Minnetimi sadece Allah’a duyarım. Hayatımı sadece Allah rızası için Kur’ân’a ve Risâle-i Nur’a feda ederim...” [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Geneva][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Bana derdi ki: [/SIZE][/FONT][/FONT] [COLOR=#FF0000][FONT=Geneva][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]“Herkes derdini size anlatacak. Ama siz derdinizi sadece Allah’a anlatacaksınız.” [/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [FONT=Geneva][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Ben o zaman yaşça küçük olduğum halde, hizmetlerin içinde bulunmam hasebiyle Zübeyir Ağabeyden çok fazla teşvik, teselli ve iltifat aldım. Zira Tahirî Ağabeyin yanında kalıyordum, zaman zaman da Bekir Ağabeyin yanına giderek—Fırıncı, Birinci, Kutlular ve Abdulvahit Ağabeyler Bekir Ağabeyin yazıhanesinde beraber kalıyorlardı—oradaki yazı işine yardım ediyordum. [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Geneva][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]O yıllarda hizmet demek Zübeyir Ağabey demekti. Her konuda disiplinli ve dirayetli idi. Bir mesele olunca Tahirî, Sungur ve Bayram Ağabeyler gibi Üstadın talebelerini toplar ve tek ses, tek vücut olarak camianın görüşünü dile getirirdi. İttihadı en güzel şekilde temin ederdi... [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Geneva][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Risâle-i Nur ve Üstaddan hiç taviz vermezdi. Zübeyir Ağabeyin bu tutumu ve tavrı sonucu o zaman Risâle-i Nur Talebeleri, cemiyete yön veren, kamuoyu oluşturan bir gruptu. [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Geneva][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Zübeyir Ağabeyin en büyük özelliği, herkesin bardağını kabiliyetine göre doldururdu. Onun ihtiyacı olanı ona ders verirdi. En güzel tarzda dâvâsını anlatırdı. Hizmet söz konusu olduğunda, hastalık dahil hiçbir şey onu durduramazdı. Nerede bir hizmet varsa orada olurdu. [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Geneva][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]*** [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Geneva][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]O yıllarda MSP hareketi başlamıştı. AP’de senatör ve milletvekili olan ağabeyler bu hareketle ilgili müracaat ettikleri zaman, müthiş kızarak şöyle dediğini hatırlıyorum: [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Geneva][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]“Kardeşim, ben sizleri Ankara’da, ‘mebus dershanesinde’ hizmetlerle alâkadar biliyordum. Siz parti kurma işiyle mi meşguldünüz?” [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Geneva][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Hatta o zaman Kutlular Ağabey aktarmıştı. Erbakan’ın, parti kurma meselesinde, şeyhi hakkındaki sadakatini duyunca Zübeyir Ağabey yerinde duramamış ve şunları söylemiş: [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Geneva][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]“Allah senden razı olsun, Hacı Tevfik! Bana Üstadıma sadakat dersi öğrettin. O, bir şeyh efendiye bu kadar sadakat gösteriyorsa, bizim ondan çok daha fazla bu asrın en büyük Müceddidine sadakat göstermemiz gerekmez mi? Bu konuda çok büyük ders aldım!” [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Geneva][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Bana göre Nur Talebesi olmak isteyene Zübeyir Ağabey en büyük örnektir. O, 24 saat dâvâsını, hizmetini düşünen, yaşayan ve anlatan gerçek bir Nur Talebesi idi. [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Geneva][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]En büyük üzüntüm, böyle bir ağabeyden daha güzel, daha iyi istifade edemememdir. Zira o Üstadımızın gerçek bir veziri idi. Zübeyir Ağabeyin bize verdiği üç nasihatle sözlerimi bitirmek isterim: [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Geneva][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]1. [COLOR=#FF0000]İhtiyata dikkat et.[/COLOR] İhtiyatlı konuş. Kırmızı kaplı kitapların içindekileri oku. Başka şeyleri değil. [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Geneva][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]2. [COLOR=#FF0000]Konuştuklarına dikkat et.[/COLOR] Bir insanın yüzüne söyleyemeyeceğin hiçbir şeyi arkasından söyleme. Sonra mahçup olursun. [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Geneva][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]3. [COLOR=#FF0000]Biz Allah’a hesap vereceğiz.[/COLOR] Allah bizi hesaba çekecek, unutma. İnsanları kandırabiliriz, ama Allah’ı asla! [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Geneva][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#FFFFFF]vanasyanur[/COLOR] (İbrahim Kaygusuz'un “Zübeyir Gündüzalp” kitabından alınmıştır)[/SIZE][/FONT] [/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur Talebeleri
Zübeyir Gündüzalp
Yirmi dört saat dâvâsını düşünen adam : Zübeyir Gündüzalp
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…