Yoğurt, bebeklerde antibiyotik özelliği sağlıyor

Denis

Well-known member
2012-04-25_080803.jpg




Bebeklerde tabiî olarak başlanacak ilk besinin yoğurt olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu gıdanın bebeklerde ishali önlediğine dikkat çekiyor. Yoğurt, bazı bakterilere karşıda antibiyotik özelliği gösteriyor.


Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Öztürk, bebeklerin ilk tüketecekleri tabiî besinin yoğurt olmasını istedi. Yeni doğan uzmanı olan Prof. Öztürk, yoğurdun bebek için önemli bir besin kaynağı olduğunu, bağırsakta bağışıklık sistemini uyararak ishali önlediğini belirtti.


Hatta ishal olan bebeklerde, yoğurt tüketimiyle birlikte ishal süresinin kısaldığına işaret eden Öztürk, yoğurdun sağladığı faydaların çok olduğunu anlatarak, “Bazı bakterilere karşı ürettiği laktobasillus türü bakterilerle antibiyotik özelliği gösterir. Ayrıca, bebeklerde alerji riskini azaltmakta ve sindirim kolaylığı sağlamaktadır” dedi.


Yeni Asya Gazetesi
 
Üst