İsterseniz nacizane ben de bir kaç söz söylemek isterim,
Cenab-ı Hakk Arş-ı Ala'ya " Rahmetim Gazabımı Geçti" yazısını yazdırdığını buyurmuştur. O yüzden Cenab-ı Hakk hakkında her zaman hüsnü zan da bulunmalı. ayrıca Cenab-ı Hakk " Ben kulumun zannı üzereyim" buyuruyor. O yüzden hüsn-ü zannı hiç bir zaman kaybetmeyelim inşaAllah. Ayrıca Allah u tealadan Ümit kesmek Büyük günahlardan sayılmıştır . Ve Allah tan sadece kafir kimseler ümidini keser ikazını da unutmayalım.
Bu dünya imtihan dünyası... Musibetler,belalar, En çok Peygamberlere, Kamil kimselere ve derecesine göre de diğer insanlara gelir.. Öyle büyük islam alimleri vardır ki yaşamları işkencelerle , sürgünlerle geçmiş. Oğulları öldürülmüş, Ailece idam edilmişler , Derileri yüzülmüş, Elleri ayakları kesilmiş ve hakeza .... Bilmem ki biz bunları okuduğumuz kıssalar, menkıbeler dışında gördük mü, ya da duyduk mu? ve bunların binde birini Cenab-ı Hakk bizlere yaşattı mı ? O yüzden şimdiki halimize şükredelim ...
Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim de Bakara Suresinin son ayetinde " Allah kimseye gücünün yeteceğinden fazlasını yüklemez" buyuruluyor. Demek ki bize verilen sıkıntılar bizi aşacak kadar değildir.
Peygamber Efendimiz (S.A.V) sıkıntılı zamanlarda Salavat-ı Şerifler getirmemizi buyurur.
Ayrıca çokca tövbe-istiğfar getirmek de inşaAllah ruhi sıkıntılarımızı bertaraf eder. Çünkü "İyiliği Haktan , kötülüğü nefsinizden biliniz" buyuruluyor. Hata yapmış olabiliriz ama elh. yaşıyorsak telafisi var demektir. ki Kaldı ki Peygamberimiz (S.A.V) günde kimi kaynaklara göre 70 kimi kaynaklara göre 100 defa tövbe ve istiğfar ettiği buyuruluyor , ve hiç günahı olmadığı halde. Peygamberler Günahsızdırlar..
Yine Kur'an-ı Kerimde "Kalpler ancak Allah-ı zikretmekle mutmain olur" buyuruluyor. O yüzden zikir de inşaAllah ruhi sıkıntılarımızı hiçe indirir....
Ve son olarak ben de Hüseyni abim gibi size " Risale-i Nur Kulliyatı"nı okumanızı tavsiye ederim. O eser hem akıl, hem kalp, hem nefis, hem ruh ve sair latifelere hitab ettiği için inşaAllah hakiki saadet yolunda çok önemli bir vesile olacaktır ve maddi , manevi her türlü sıkıntılarımıza bir Lokman-ı Hekim gibi yetişecektir inşaAllah..
Selam ve dua ile..