Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Tasavvuf
Mevlana ve Mevlevilik
Yürek Yangınları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="nurhadimi" data-source="post: 141390" data-attributes="member: 526"><p><strong>Yürek Yangınları</strong></p><p></p><p></p><p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple">[FONT=&quot]Bir zamanlar yaşlı bir adam ah çekmeyi, gözyaşı dökmeyi âdet edinmişti. Bir dostu ona bunun sebebini sordu. O da anlattı[/FONT]</span><span style="color: Purple"><span style="font-family: 'Times New Roman'">:</span></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span><span style="color: Purple">[FONT=&quot]Ben bir köle tüccarıydım. İstanbul'da, 300 liraya bir cariye satın almıştım. Yüzü aydan aydın, dudağı şekerden tatlı bir dilberdi. İşve ve naz mesleğinde onu yetiştirdim. Çok emek çektim. Çok gayret sarf ettim[/FONT]</span><span style="color: Purple"><span style="font-family: 'Times New Roman'">. </span></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span><span style="color: Purple">[FONT=&quot]Pazara götürdüğümde pazar kızıştı, müşteri çoğaldı, fiyat yükseldi. [/FONT]</span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span><span style="color: Purple">[FONT=&quot]Satmadım, bekledim[/FONT]</span><span style="color: Purple"><span style="font-family: 'Times New Roman'">. </span></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span><span style="color: Purple">[FONT=&quot]İkindi bereketi, silahlar kuşanmış karayağız bir delikanlı atının üstünde çıkageldi. Benim kölemi görünce atından indi, yanına yaklaştı, gülümsedi ve: [/FONT]</span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span><span style="color: Purple">[FONT=&quot]"Adın ne?" dedi. Kölemin de ona gülümsediğini gördüm. Delikanlı bana döndü ve fiyatını sordu. "Kendisi tam ayar altın bebektir ve tam ayar bin altın eder." dedim. Hiçbir şey söylemedi. Oralarda biraz gezinip oyalandı. Sonra kölenin avucuna gizlice bir şey verip gitti[/FONT]</span><span style="color: Purple"><span style="font-family: 'Times New Roman'">. </span></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span><span style="color: Purple">[FONT=&quot]Akşam olunca bunun yüz altın olduğunu gördüm. Şaşırmıştım[/FONT]</span><span style="color: Purple"><span style="font-family: 'Times New Roman'">. </span></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span><span style="color: Purple">[FONT=&quot]Ertesi gün kölemin değeri daha da arttı. Ben satmayı geciktiriyordum[/FONT]</span><span style="color: Purple"><span style="font-family: 'Times New Roman'">. </span></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span><span style="color: Purple">[FONT=&quot]O gün ikindi vakti o delikanlı yine geldi[/FONT]</span><span style="color: Purple"><span style="font-family: 'Times New Roman'">. </span></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span><span style="color: Purple">[FONT=&quot]Yine kızın avucuna bir şey bıraktı. Baktım, yüz altın daha[/FONT]</span><span style="color: Purple"><span style="font-family: 'Times New Roman'">. </span></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span><span style="color: Purple">[FONT=&quot]Böyle dört gün devam etti. Beşinci gün delikanlıyı takip ettim. Kaldığı yeri öğrendim[/FONT]</span><span style="color: Purple"><span style="font-family: 'Times New Roman'">. </span></span><span style="color: Purple">[FONT=&quot]Sordum, soruşturdum. En son atını satmış. Altıncı gün köle pazarına yine geldi[/FONT]</span><span style="color: Purple"><span style="font-family: 'Times New Roman'">. </span></span><span style="color: Purple">[FONT=&quot]Lakin köleyi yalnızca uzaktan seyretti. O gece kızın elinden tutup delikanlının evine götürdüm[/FONT]</span><span style="color: Purple"><span style="font-family: 'Times New Roman'">. </span></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span><span style="color: Purple"><span style="font-family: 'Times New Roman'">"</span></span><span style="color: Purple">[FONT=&quot]Benim bu gece acil bir işim çıktı. Bu köleyi sana emanet bıraksam yarına kadar kollayıp gözetir misin?" dedim[/FONT]</span><span style="color: Purple"><span style="font-family: 'Times New Roman'">. </span></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span><span style="color: Purple">[FONT=&quot]Önce kabul etmek istemedi, sonra razı oldu[/FONT]</span><span style="color: Purple"><span style="font-family: 'Times New Roman'">. </span></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span><span style="color: Purple">[FONT=&quot]Ben kaldığım hana döndüm. Gece aralarında nasıl geçer, beraberlikleri ne şekilde yürür diye düşünerek yatağıma oturdum. Gece yarısına doğru kapım şiddetle yumruklanmaya başladı. Açtım. Kölem ağlıyor ve titriyordu[/FONT]</span><span style="color: Purple"><span style="font-family: 'Times New Roman'">. </span></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span><span style="color: Purple"><span style="font-family: 'Times New Roman'">"</span></span><span style="color: Purple">[FONT=&quot]Sana ne oldu; o genç ile aranızda ne geçti?" dedim. Ağlaması durmuyordu. Neden sonra mırıldandı[/FONT]</span><span style="color: Purple"><span style="font-family: 'Times New Roman'">:</span></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span><span style="color: Purple"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-</span><strong>[FONT=&quot]O genç öldü[/FONT]</strong><strong><span style="font-family: 'Times New Roman'">.</span></strong></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span><span style="color: Purple"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-</span></span><span style="color: Purple">[FONT=&quot]Bu nasıl oldu peki[/FONT]</span><span style="color: Purple"><span style="font-family: 'Times New Roman'">?</span></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span><span style="color: Purple"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-</span></span><span style="color: Purple">[FONT=&quot]Sen ayrılınca beni iç odaya aldı. Bana yemek getirdi. Ben yerken o oturup beni seyretti. Elimi yıkamam için leğen getirdi. Sonra bir yatak serdi. Üzerime misk ve gülsuyu serpti. Bana gözlerimi yummamı söyledi. Yumdum. Parmağını yanağıma koydu[/FONT]</span><span style="color: Purple"><span style="font-family: 'Times New Roman'">. </span></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span><span style="color: Purple"><span style="font-family: 'Times New Roman'">"</span><strong>[FONT=&quot]Subhanallah! Bu ne güzel sevgili; ne etkileyici bir güzellik!"[/FONT]</strong></span><span style="color: Purple">[FONT=&quot] diyor, bunu tekrarlayıp duruyordu[/FONT]</span><span style="color: Purple"><span style="font-family: 'Times New Roman'">. </span></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span><span style="color: Purple">[FONT=&quot]Sonra birden<strong>, "Allah'ım hata ettim, haddi aştım, affet beni!"</strong> dedi ve sonra: [/FONT]<strong>[FONT=&quot]</strong></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"><strong></strong></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"><strong>"İnna lillahi ve inna ileyhi raciun" </strong></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"><strong>[/FONT]</strong><strong>[FONT=&quot]</strong></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"><strong>"Allah'a aitiz ve ona döneceğiz!"[/FONT]</strong></span><span style="color: Purple">[FONT=&quot] ayetini okuyarak haykırdı, düştü. </span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple">Gözümü açıp vücudunu sarstım<strong>. Canını Allah'a teslim etmişti</strong>[/FONT]<strong><span style="font-family: 'Times New Roman'">.</span></strong></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"><strong>[FONT=&quot]Kölem bunları anlattıktan sonra sabaha kadar ağladı ve gün doğarken o gencin adını sayıklayarak ruhunu teslim etti[/FONT]</strong><strong><span style="font-family: 'Times New Roman'">. </span></strong></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span><span style="color: Purple">[FONT=&quot]İşte benim bütün bu ağlamalarım günahtan kaçınarak sevgilerine leke getirmeyen o iki âşıkın anısınadır[/FONT]</span><span style="color: Purple"><span style="font-family: 'Times New Roman'">. </span></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"></span></em></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><em><span style="color: Purple"><strong>[FONT=&quot]O iki temiz ve zarif genç gibisini belki bir gün bir yerde buluveririm diye dünyada dolanıp durmadayım[/FONT]</strong><strong><span style="font-family: 'Times New Roman'">. </span></strong><strong>[FONT=&quot]Yaşadıkça bu arayışımı sürdürecek ve böyle öleceğim[/FONT]</strong><strong><span style="font-family: 'Times New Roman'">.</span></strong></span></em></span> </p> <p style="text-align: left"></p><p><span style="color: #999999">[FONT=&quot]İskender Pala[/FONT]</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nurhadimi, post: 141390, member: 526"] [B]Yürek Yangınları[/B] [LEFT][SIZE=4][I][COLOR=Purple][FONT="]Bir zamanlar yaşlı bir adam ah çekmeyi, gözyaşı dökmeyi âdet edinmişti. Bir dostu ona bunun sebebini sordu. O da anlattı[/FONT][/COLOR][COLOR=Purple][FONT=Times New Roman]:[/FONT] [/COLOR][COLOR=Purple][FONT="]Ben bir köle tüccarıydım. İstanbul'da, 300 liraya bir cariye satın almıştım. Yüzü aydan aydın, dudağı şekerden tatlı bir dilberdi. İşve ve naz mesleğinde onu yetiştirdim. Çok emek çektim. Çok gayret sarf ettim[/FONT][/COLOR][COLOR=Purple][FONT=Times New Roman]. [/FONT] [/COLOR][COLOR=Purple][FONT="]Pazara götürdüğümde pazar kızıştı, müşteri çoğaldı, fiyat yükseldi. [/FONT] [/COLOR][COLOR=Purple][FONT="]Satmadım, bekledim[/FONT][/COLOR][COLOR=Purple][FONT=Times New Roman]. [/FONT] [/COLOR][COLOR=Purple][FONT="]İkindi bereketi, silahlar kuşanmış karayağız bir delikanlı atının üstünde çıkageldi. Benim kölemi görünce atından indi, yanına yaklaştı, gülümsedi ve: [/FONT] [/COLOR][COLOR=Purple][FONT="]"Adın ne?" dedi. Kölemin de ona gülümsediğini gördüm. Delikanlı bana döndü ve fiyatını sordu. "Kendisi tam ayar altın bebektir ve tam ayar bin altın eder." dedim. Hiçbir şey söylemedi. Oralarda biraz gezinip oyalandı. Sonra kölenin avucuna gizlice bir şey verip gitti[/FONT][/COLOR][COLOR=Purple][FONT=Times New Roman]. [/FONT] [/COLOR][COLOR=Purple][FONT="]Akşam olunca bunun yüz altın olduğunu gördüm. Şaşırmıştım[/FONT][/COLOR][COLOR=Purple][FONT=Times New Roman]. [/FONT] [/COLOR][COLOR=Purple][FONT="]Ertesi gün kölemin değeri daha da arttı. Ben satmayı geciktiriyordum[/FONT][/COLOR][COLOR=Purple][FONT=Times New Roman]. [/FONT] [/COLOR][COLOR=Purple][FONT="]O gün ikindi vakti o delikanlı yine geldi[/FONT][/COLOR][COLOR=Purple][FONT=Times New Roman]. [/FONT] [/COLOR][COLOR=Purple][FONT="]Yine kızın avucuna bir şey bıraktı. Baktım, yüz altın daha[/FONT][/COLOR][COLOR=Purple][FONT=Times New Roman]. [/FONT] [/COLOR][COLOR=Purple][FONT="]Böyle dört gün devam etti. Beşinci gün delikanlıyı takip ettim. Kaldığı yeri öğrendim[/FONT][/COLOR][COLOR=Purple][FONT=Times New Roman]. [/FONT][/COLOR][COLOR=Purple][FONT="]Sordum, soruşturdum. En son atını satmış. Altıncı gün köle pazarına yine geldi[/FONT][/COLOR][COLOR=Purple][FONT=Times New Roman]. [/FONT][/COLOR][COLOR=Purple][FONT="]Lakin köleyi yalnızca uzaktan seyretti. O gece kızın elinden tutup delikanlının evine götürdüm[/FONT][/COLOR][COLOR=Purple][FONT=Times New Roman]. [/FONT] [/COLOR][COLOR=Purple][FONT=Times New Roman]"[/FONT][/COLOR][COLOR=Purple][FONT="]Benim bu gece acil bir işim çıktı. Bu köleyi sana emanet bıraksam yarına kadar kollayıp gözetir misin?" dedim[/FONT][/COLOR][COLOR=Purple][FONT=Times New Roman]. [/FONT] [/COLOR][COLOR=Purple][FONT="]Önce kabul etmek istemedi, sonra razı oldu[/FONT][/COLOR][COLOR=Purple][FONT=Times New Roman]. [/FONT] [/COLOR][COLOR=Purple][FONT="]Ben kaldığım hana döndüm. Gece aralarında nasıl geçer, beraberlikleri ne şekilde yürür diye düşünerek yatağıma oturdum. Gece yarısına doğru kapım şiddetle yumruklanmaya başladı. Açtım. Kölem ağlıyor ve titriyordu[/FONT][/COLOR][COLOR=Purple][FONT=Times New Roman]. [/FONT] [/COLOR][COLOR=Purple][FONT=Times New Roman]"[/FONT][/COLOR][COLOR=Purple][FONT="]Sana ne oldu; o genç ile aranızda ne geçti?" dedim. Ağlaması durmuyordu. Neden sonra mırıldandı[/FONT][/COLOR][COLOR=Purple][FONT=Times New Roman]:[/FONT] [/COLOR][COLOR=Purple][FONT=Times New Roman]-[/FONT][B][FONT="]O genç öldü[/FONT][/B][B][FONT=Times New Roman].[/FONT][/B] [/COLOR][COLOR=Purple][FONT=Times New Roman]-[/FONT][/COLOR][COLOR=Purple][FONT="]Bu nasıl oldu peki[/FONT][/COLOR][COLOR=Purple][FONT=Times New Roman]?[/FONT] [/COLOR][COLOR=Purple][FONT=Times New Roman]-[/FONT][/COLOR][COLOR=Purple][FONT="]Sen ayrılınca beni iç odaya aldı. Bana yemek getirdi. Ben yerken o oturup beni seyretti. Elimi yıkamam için leğen getirdi. Sonra bir yatak serdi. Üzerime misk ve gülsuyu serpti. Bana gözlerimi yummamı söyledi. Yumdum. Parmağını yanağıma koydu[/FONT][/COLOR][COLOR=Purple][FONT=Times New Roman]. [/FONT] [/COLOR][COLOR=Purple][FONT=Times New Roman]"[/FONT][B][FONT="]Subhanallah! Bu ne güzel sevgili; ne etkileyici bir güzellik!"[/FONT][/B][/COLOR][COLOR=Purple][FONT="] diyor, bunu tekrarlayıp duruyordu[/FONT][/COLOR][COLOR=Purple][FONT=Times New Roman]. [/FONT] [/COLOR][COLOR=Purple][FONT="]Sonra birden[B], "Allah'ım hata ettim, haddi aştım, affet beni!"[/B] dedi ve sonra: [/FONT][B][FONT="] "İnna lillahi ve inna ileyhi raciun" [/FONT][/B][B][FONT="] "Allah'a aitiz ve ona döneceğiz!"[/FONT][/B][/COLOR][COLOR=Purple][FONT="] ayetini okuyarak haykırdı, düştü. Gözümü açıp vücudunu sarstım[B]. Canını Allah'a teslim etmişti[/B][/FONT][B][FONT=Times New Roman].[/FONT][/B] [B][FONT="]Kölem bunları anlattıktan sonra sabaha kadar ağladı ve gün doğarken o gencin adını sayıklayarak ruhunu teslim etti[/FONT][/B][B][FONT=Times New Roman]. [/FONT][/B] [/COLOR][COLOR=Purple][FONT="]İşte benim bütün bu ağlamalarım günahtan kaçınarak sevgilerine leke getirmeyen o iki âşıkın anısınadır[/FONT][/COLOR][COLOR=Purple][FONT=Times New Roman]. [/FONT] [B][FONT="]O iki temiz ve zarif genç gibisini belki bir gün bir yerde buluveririm diye dünyada dolanıp durmadayım[/FONT][/B][B][FONT=Times New Roman]. [/FONT][/B][B][FONT="]Yaşadıkça bu arayışımı sürdürecek ve böyle öleceğim[/FONT][/B][B][FONT=Times New Roman].[/FONT][/B][/COLOR][/I][/SIZE] [/LEFT] [COLOR=#999999][FONT="]İskender Pala[/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Tasavvuf
Mevlana ve Mevlevilik
Yürek Yangınları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…