Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Yusuf'un hikayesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="genc_kalem" data-source="post: 154370" data-attributes="member: 15919"><p><strong><em><span style="color: #003300"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">"Rüya'yı sadıka, hiss-i kablelvukuun fazla inkişafıdır.</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #003300"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Hiss-i kablelvuku ise, herkeste cüz-i külli vardır.</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #003300"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Hatta hayvanlarda dahi vardır. </span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #003300"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ehl-i dalalet ve ehl-i felsefe, o gayr-ı meşhur hislere;</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #003300"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">-hata ederek ahmakçasına 'sevk-i tabii' diyorlar. </span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #003300"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Haşa, sevk-i tabii değil, belki bir nevi ilham-ı fıtri olarak </span></span></em></strong><strong><em><span style="color: #003300"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">insan ile hayvanı kader-i ilahi sevkediyor." <span style="color: red">Bediüzzaman</span></span></span></em></strong></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Kanallarında kuğuların, martıların ve ördeklerin gezindiği, güvercinlerin bu gezintiye kıyılardan eşlik ettiği,</span></span><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">yemyeşil meralarında mübarek hayvanların tesbih ederek dolaştıkları bir köy kadar şirin küçük bir ülke olan</span></span></p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Hollanda'da Müslüman olmuş bir Hollandalı ile tanıştık.</span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Yeşil gözleri, beyaz teni ve kumral saçlarıyla tipik bir Hollandalıyı, pırıl pırıl bir çehreyle görmek pek alışılmış</span></span></p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">bir şey değildir. Bir arkadaşın evindeki sohbette karşılaştığımız bu "milyonda bir" talihliyle konuşmaya başladık:</span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">- İsminiz?</span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">- Yusuf.</span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">- Maşaallah... Peki, niçin bu ismi tercih ettiniz?</span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">- Yusuf Aleyhisselam-ı kuyuya atmışlar. Annem babam da beni 15 yaşımda sokağa attı.</span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bir anne ve babanın hayatlarını daha iyi yaşamak için evlatlarına tekmeyi yapıştırmalarını biz istesek de</span></span></p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">anlayamayız. Ama o böyle şeylerde çok karşılaştığını ima edercesine, dudağında acı bir tebessüm,</span></span><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">bir tekme işareti yaparak anlatıyordu nasıl evden atıldığını.</span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">- Peki ya sonra?</span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">- Sonra ben çok kötü işlere girdim, hapishaneye düştüm. Allah'a dua ediyordum, "Allah'ım ne olur kurtar</span></span></p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">beni, hangi din güzelse onu seçtir bana" diye. Havasının soğuk, binaların soğuk, insanların soğuk olduğu bu</span></span></p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">ülkede böyle bir manzarayla karşılaşmak, sarp yamaçlarda tek tük biten çiçeklerle karşılaşmak kadar hayret</span></span><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">vericiydi. Hapisten çıktıktan sonra dinleri araştırmaya başladım.</span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bir gün Müslümanlar'ın daveti üzerine gittiğim bir sohbette masanın üzerinde Kur'an-ı gördüm.</span></span></p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Kur'an adeta konuşuyor, "Oku, oku beni" diyor, bir mıknatıs gibi beni kendisine çekiyordu. Daha sonra</span></span></p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">aldığım Kur'an mealini okudukça gözüm gönlüm açıldı ve hidayet bana nasip oldu.</span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Yusuf Müslüman olduktan sonra İslam'ı yaşamak için çok gayret sarf etmiş; fakat maalesef etrafındaki eski</span></span></p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">kötü arkadaşları onun peşini bırakmamışlar. Yalnız kalan Yusuf eski günahlara meyleder gibi olmuş.</span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">İçine tekrar düştüğü zulmetlerden nasıl bir ikazla çıkarıldığını Yusuf şöyle anlattı:</span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">- Tekrar günah işlemeye başladığım zaman kendimi ateşin içine düşmüş gibi hissettim. </span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Sanki vücudum yanıyordu. Garip şeyler duymaya başlamıştım: "İnneke fi zulümat" (Sen karanlıklardasın) sesi</span></span><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">kulaklarımda yankılanıyordu. Ne zaman gözüm harama kaysa "İnnallahe semian basira" (Allah herşeyi işiten</span></span><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">ve görendir.) sesini duyuyordum.</span></span></p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bundan sonra Yusuf bu çevreyi terk etmesi gerektiğine karar verir.</span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bu arada bir gün, terasa bıraktığı motosikletinin üzerine komşusunun çocuğu çıkar, çocuk düşer ve ayağını</span></span></p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">incitir. Yusuf ise evde her şeyden habersiz, yeni sünnet olmuş, yalnız başına kalmaktadır:</span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">- Birden yine bir ses işittim: "Yusuf, kalk Allah'a dua et, seni öldürmeye geliyorlar." Ben de dua ettim:</span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">"Allah'ım, şu şu arkadaşları benim evime gönder" dedim.</span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Psikolojik rahatsızlıkları olan komşusu, birkaç kişiyi yanına alıp elinde bir zincirle kapıya dayanmış.</span></span><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Tam o sırada isim isim saydığı o arkadaşları gelmiş, kendisini kurtarmışlar.</span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Yusuf, hayatının düzene girmesi için Müslüman birisiyle evlenmesi gerektiğini düşünmüş. O sıralarda</span></span><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">evliliğiyle alakalı üç rüya görmüş. Birincisinde bir arkadaşıyla birlikte uçakla Türkiye'ye gidiyorlar.</span></span></p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">İkincisinde hanımının evini, kendisini ve isminin Fatma veya Fadime olduğunu, üçüncüsünde ise hanımıyla</span></span></p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">babası arasında bir tartışma görüyor.</span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Aradan bir müddet geçtikten sonra bir Türk arkadaşı, evlilik hususunda kendisine yardımcı olmak </span></span></p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">istediğini söylüyor ve birlikte uçakla Türkiye'ye gidiyorlar. Konya'da birkaç kişiyle görüşüyor, </span></span><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">fakat Yusuf rüyasındaki evi ve hanımını bulamıyor. Daha sonra bir köyden bir ailenin kızıyla görüştürmeye</span></span><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">karar veriyorlar. </span></span></p><p></p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Yusuf arabayla köye geliyor ve daha arabadan inmeden kızın ismini soruyor. Fatma</span></span><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">olduğunu, bazen de Fadime diye diye hitap ettiklerini öğrenince sevincinden "Allahu Ekber!" deyip sıçrıyor.</span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Evde, müstakbel gelinin ikram ettiği kahveyi içerken çok utandığını, buram buram terlediğini söyledi.</span></span></p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Eski hayatını düşününce, onu değiştiren dinamiklerin ne kadar sağlam olduğunu bir kez daha tasdik ettik.</span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Evlilikten sonra gördüğü rüyalardan hanımına da bahsetmiş. Hatta babasıyla aralarında geçen tartışmayı</span></span></p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">bile cümle cümle nakletmiş. Hanımı da: "Sen nereden biliyorsun bunları" diye şaşkınlığını ifade etmiş.</span></span></p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Kaderin garip bir cilvesi olarak kendisi de hep Avrupalı bir Müslüman'la evlenmek için dua edermiş.</span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Yusuf başından geçen bir hadiseyi daha anlattı:</span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">- Bir gün Almanya'daki bir arkadaşımı çok özledim. Fakat bende adresi yoktu. Yine de Almanya'ya gittim.</span></span></p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bir taksiye bindim ve taksiciye beni herhangi bir camiye götürmesini söyledim. Caminin önünde inip kaldırımda</span></span></p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">yürürken arkamdan bir ses işittim: "Yusuf, ne arıyorsun burada?" Arkadaşım bana sesleniyordu.</span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bu tür garip hadiselerden ve daha önceleri duyduğu seslerden oldukça etkilenmiş olmalı ki, bir ara</span></span></p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">doktoruna bunların sebebini sormuş. Doktor, halüsinasyon deyip geçiştirmiş. Bize de sebebini sordu:</span></span></p><p></p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">"Samimiyet ve ihlas" dedik.</span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Samimiyette çevresine de oldukça tesir etmiş. Bir gün bir Türk arkadaşına: "Sen cuma Müslümanısın" demiş.</span></span></p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Arkadaşı böyle bir şeyi, sonradan Müslüman olmuş birinden işitince vurulmuşa dönmüş.</span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Aradan çok geçmeden o da beş vakit namaz kılmaya başlamış.</span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bir gece rüyasında şeytanı görmüş, şöyle anlattı rüyasını: </span></span></p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">- Elinde süslü süslü yüzükler vardı. İnsanlar sıraya girmiş elini öpüyordu. Ama ben öpmedim.</span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Yusuf, dünyanın süri ve fani güzelliklerinin insanı tatmin edemeyeceğini idrak etmiş. Şimdi dünyaya değil,</span></span></p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Allah'a teslim olmuş kardeşlerini hararetle kucaklıyor.</span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Hayatın geçmiş ve gelecek aynaları arasındaki yansımaları kaderi cilveler halinde tezahür etmiş.</span></span></p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">İlkokula giderken Arapça harfleriyle "Allah", "Allah" yazdığını şimdilerde fark ettiğini söyledi. <em>(Yusuf Alan)</em></span></span></p><p></p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em>*<span style="font-size: 10px"><span style="color: blue">Hadiselerin İbret Dili isimli eserden alınmıştır.</span></span></em></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="genc_kalem, post: 154370, member: 15919"] [B][I][COLOR=#003300][FONT=Comic Sans MS]"Rüya'yı sadıka, hiss-i kablelvukuun fazla inkişafıdır.[/FONT][/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#003300][FONT=Comic Sans MS]Hiss-i kablelvuku ise, herkeste cüz-i külli vardır.[/FONT][/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#003300][FONT=Comic Sans MS]Hatta hayvanlarda dahi vardır. [/FONT][/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#003300][FONT=Comic Sans MS]Ehl-i dalalet ve ehl-i felsefe, o gayr-ı meşhur hislere;[/FONT][/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#003300][FONT=Comic Sans MS]-hata ederek ahmakçasına 'sevk-i tabii' diyorlar. [/FONT][/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#003300][FONT=Comic Sans MS]Haşa, sevk-i tabii değil, belki bir nevi ilham-ı fıtri olarak [/FONT][/COLOR][/I][/B][B][I][COLOR=#003300][FONT=Comic Sans MS]insan ile hayvanı kader-i ilahi sevkediyor." [COLOR=red]Bediüzzaman[/COLOR][/FONT][/COLOR][/I][/B] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Kanallarında kuğuların, martıların ve ördeklerin gezindiği, güvercinlerin bu gezintiye kıyılardan eşlik ettiği,[/FONT][/COLOR][COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]yemyeşil meralarında mübarek hayvanların tesbih ederek dolaştıkları bir köy kadar şirin küçük bir ülke olan[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Hollanda'da Müslüman olmuş bir Hollandalı ile tanıştık.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Yeşil gözleri, beyaz teni ve kumral saçlarıyla tipik bir Hollandalıyı, pırıl pırıl bir çehreyle görmek pek alışılmış[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]bir şey değildir. Bir arkadaşın evindeki sohbette karşılaştığımız bu "milyonda bir" talihliyle konuşmaya başladık:[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]- İsminiz?[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]- Yusuf.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]- Maşaallah... Peki, niçin bu ismi tercih ettiniz?[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]- Yusuf Aleyhisselam-ı kuyuya atmışlar. Annem babam da beni 15 yaşımda sokağa attı.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Bir anne ve babanın hayatlarını daha iyi yaşamak için evlatlarına tekmeyi yapıştırmalarını biz istesek de[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]anlayamayız. Ama o böyle şeylerde çok karşılaştığını ima edercesine, dudağında acı bir tebessüm,[/FONT][/COLOR][COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]bir tekme işareti yaparak anlatıyordu nasıl evden atıldığını.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]- Peki ya sonra?[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]- Sonra ben çok kötü işlere girdim, hapishaneye düştüm. Allah'a dua ediyordum, "Allah'ım ne olur kurtar[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]beni, hangi din güzelse onu seçtir bana" diye. Havasının soğuk, binaların soğuk, insanların soğuk olduğu bu[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]ülkede böyle bir manzarayla karşılaşmak, sarp yamaçlarda tek tük biten çiçeklerle karşılaşmak kadar hayret[/FONT][/COLOR][COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]vericiydi. Hapisten çıktıktan sonra dinleri araştırmaya başladım.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Bir gün Müslümanlar'ın daveti üzerine gittiğim bir sohbette masanın üzerinde Kur'an-ı gördüm.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Kur'an adeta konuşuyor, "Oku, oku beni" diyor, bir mıknatıs gibi beni kendisine çekiyordu. Daha sonra[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]aldığım Kur'an mealini okudukça gözüm gönlüm açıldı ve hidayet bana nasip oldu.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Yusuf Müslüman olduktan sonra İslam'ı yaşamak için çok gayret sarf etmiş; fakat maalesef etrafındaki eski[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]kötü arkadaşları onun peşini bırakmamışlar. Yalnız kalan Yusuf eski günahlara meyleder gibi olmuş.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]İçine tekrar düştüğü zulmetlerden nasıl bir ikazla çıkarıldığını Yusuf şöyle anlattı:[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]- Tekrar günah işlemeye başladığım zaman kendimi ateşin içine düşmüş gibi hissettim. [/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Sanki vücudum yanıyordu. Garip şeyler duymaya başlamıştım: "İnneke fi zulümat" (Sen karanlıklardasın) sesi[/FONT][/COLOR][COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]kulaklarımda yankılanıyordu. Ne zaman gözüm harama kaysa "İnnallahe semian basira" (Allah herşeyi işiten[/FONT][/COLOR][COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]ve görendir.) sesini duyuyordum.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Bundan sonra Yusuf bu çevreyi terk etmesi gerektiğine karar verir.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Bu arada bir gün, terasa bıraktığı motosikletinin üzerine komşusunun çocuğu çıkar, çocuk düşer ve ayağını[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]incitir. Yusuf ise evde her şeyden habersiz, yeni sünnet olmuş, yalnız başına kalmaktadır:[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]- Birden yine bir ses işittim: "Yusuf, kalk Allah'a dua et, seni öldürmeye geliyorlar." Ben de dua ettim:[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]"Allah'ım, şu şu arkadaşları benim evime gönder" dedim.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Psikolojik rahatsızlıkları olan komşusu, birkaç kişiyi yanına alıp elinde bir zincirle kapıya dayanmış.[/FONT][/COLOR][COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Tam o sırada isim isim saydığı o arkadaşları gelmiş, kendisini kurtarmışlar.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Yusuf, hayatının düzene girmesi için Müslüman birisiyle evlenmesi gerektiğini düşünmüş. O sıralarda[/FONT][/COLOR][COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]evliliğiyle alakalı üç rüya görmüş. Birincisinde bir arkadaşıyla birlikte uçakla Türkiye'ye gidiyorlar.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]İkincisinde hanımının evini, kendisini ve isminin Fatma veya Fadime olduğunu, üçüncüsünde ise hanımıyla[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]babası arasında bir tartışma görüyor.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Aradan bir müddet geçtikten sonra bir Türk arkadaşı, evlilik hususunda kendisine yardımcı olmak [/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]istediğini söylüyor ve birlikte uçakla Türkiye'ye gidiyorlar. Konya'da birkaç kişiyle görüşüyor, [/FONT][/COLOR][COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]fakat Yusuf rüyasındaki evi ve hanımını bulamıyor. Daha sonra bir köyden bir ailenin kızıyla görüştürmeye[/FONT][/COLOR][COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]karar veriyorlar. [/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Yusuf arabayla köye geliyor ve daha arabadan inmeden kızın ismini soruyor. Fatma[/FONT][/COLOR][COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]olduğunu, bazen de Fadime diye diye hitap ettiklerini öğrenince sevincinden "Allahu Ekber!" deyip sıçrıyor.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Evde, müstakbel gelinin ikram ettiği kahveyi içerken çok utandığını, buram buram terlediğini söyledi.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Eski hayatını düşününce, onu değiştiren dinamiklerin ne kadar sağlam olduğunu bir kez daha tasdik ettik.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Evlilikten sonra gördüğü rüyalardan hanımına da bahsetmiş. Hatta babasıyla aralarında geçen tartışmayı[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]bile cümle cümle nakletmiş. Hanımı da: "Sen nereden biliyorsun bunları" diye şaşkınlığını ifade etmiş.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Kaderin garip bir cilvesi olarak kendisi de hep Avrupalı bir Müslüman'la evlenmek için dua edermiş.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Yusuf başından geçen bir hadiseyi daha anlattı:[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]- Bir gün Almanya'daki bir arkadaşımı çok özledim. Fakat bende adresi yoktu. Yine de Almanya'ya gittim.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Bir taksiye bindim ve taksiciye beni herhangi bir camiye götürmesini söyledim. Caminin önünde inip kaldırımda[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]yürürken arkamdan bir ses işittim: "Yusuf, ne arıyorsun burada?" Arkadaşım bana sesleniyordu.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Bu tür garip hadiselerden ve daha önceleri duyduğu seslerden oldukça etkilenmiş olmalı ki, bir ara[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]doktoruna bunların sebebini sormuş. Doktor, halüsinasyon deyip geçiştirmiş. Bize de sebebini sordu:[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]"Samimiyet ve ihlas" dedik.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Samimiyette çevresine de oldukça tesir etmiş. Bir gün bir Türk arkadaşına: "Sen cuma Müslümanısın" demiş.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Arkadaşı böyle bir şeyi, sonradan Müslüman olmuş birinden işitince vurulmuşa dönmüş.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Aradan çok geçmeden o da beş vakit namaz kılmaya başlamış.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Bir gece rüyasında şeytanı görmüş, şöyle anlattı rüyasını: [/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]- Elinde süslü süslü yüzükler vardı. İnsanlar sıraya girmiş elini öpüyordu. Ama ben öpmedim.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Yusuf, dünyanın süri ve fani güzelliklerinin insanı tatmin edemeyeceğini idrak etmiş. Şimdi dünyaya değil,[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Allah'a teslim olmuş kardeşlerini hararetle kucaklıyor.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Hayatın geçmiş ve gelecek aynaları arasındaki yansımaları kaderi cilveler halinde tezahür etmiş.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]İlkokula giderken Arapça harfleriyle "Allah", "Allah" yazdığını şimdilerde fark ettiğini söyledi. [I](Yusuf Alan)[/I][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS][I]*[SIZE=2][COLOR=blue]Hadiselerin İbret Dili isimli eserden alınmıştır.[/COLOR][/SIZE][/I][/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Yusuf'un hikayesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…