Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
Zekat ve Salebe
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="PIRLANTA" data-source="post: 102951" data-attributes="member: 7333"><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 18px"> ZEKAT VE SALEBE</span></span></strong></p><p></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">Efendimiz’in arkasında beş vakit namazlarını kılan Salebe adında bir zat, devamlı namazdan sonra hemen evine giderdi. Salebe’nin mali durumu çok zayıftı, gayet fakir ve yoksuldu.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">Bir gün gelip Efendimiz’e:</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">-Ya Resulullah! Dua buyurun da Allah bize biraz dünyalık, zenginlik versin, dedi. Resul-i Ekrem(sav):</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">-Haline şükret ya Salebe! dedi. Salebe:</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">-Şükrediyorum ya Resulullah! Ama biraz da zekat vererek, sadaka vererek sevap kazanmak istiyorum, dedi. Resulullah (sav):</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">-Şükrü ödenen az mal, şükrü ödenmeyen çok maldan daha hayırlıdır, buyurdu. Salebe ısrarla:</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">-Ya Resulullah! Bir tek entarimiz var, doğru dürüst namaz kılmak için. Ben camiye gelirken giyiyorum. Cemaatten sonra hemen eve gidiyorum. Ben çıkartıp ailem giyip namaz kılıyor, dedi.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">Resulullah (sav), devamlı haline şükretmesini tavsiye etmesine rağmen Salebe ısrar ediyordu.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">Bir gün Resul-i Ekrem (sav), Salebe’ye bir koyun al, buyurdu. Salebe bir koyun aldı. Resulullah (sav) dua etti.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">Salebe az zamanda çok zengin oldu. Yavaş yavaş vakit namazlarına gelemez oldu. Resulullah (sav), Salebe nerde? Ne oldu bizim Salebe’ye? diye soruyordu. Ashab:</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">-Ya Resulullah! Salebe çok zengin oldu, koyunları Medine’de sığmaz oldu. Salebe, Medine dışına çıktı, orada karargah kurdu, dediler. Resulullah (sav):</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">-Yazık oldu Salebe’ye, buyurdular.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">(Bundan önce Salebe mescit meleği olarak adlandırılırdı.)</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">“Ekimussalah ve atüzzekah” ayeti nazil oldu. Her zengin Müslüman hem namaz kılacak, hem zekat verecek emri gelince, Resul-i Ekrem (sav) zekat memurlarını Salebe’ye gönderdi. Memurlar, Salebe’ye malının kırkta birini zekat olarak vereceksin, dediler.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">Salebe düşündü; kırkta bir verirse şu kadar koyun eder, dedi. Salebe, memurlara çıkıştı:</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">-Biliyor musunuz siz? Ben bu koyunları ne zor kazandım. Bu kadar zekat veremem, dedi. Memurlar:</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">-Allah’ın emri bu, dediler. Salebe:</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">-Ben gelip Resulallah’la konuşurum, dedi.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">Memurlar gelmeden, Cebrail (as), Resulullah’a geldi. Cenab-ı Hak Resul’üne bildirdi.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">“Habibim önce Allah bize verse biz de şöyle hayır yaparız, böyle hayır yaparız, derler de Allah fazlından, kereminden verince cimrilik yaparlar. Bu gibi adamların mallarında zekat almanı menederim.” Buyurdu.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">Salebe, sonra kendine geldi. Gafletten kurtuldu. Hemen Resulullah’a koştu. Malımın zekatını al, dedi; fakat Resulullah (sav) almadı. Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer devrinde yaşadı. Hiç biri Salebe’nin zekatını kabul etmedi. Resulullah’ın almadığı maldan biz zekat alamayız, dediler.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">Salebe, başını taştan taşa vura vura helak olup gitti. </span></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="PIRLANTA, post: 102951, member: 7333"] [B][FONT=Arial Black][SIZE=5] ZEKAT VE SALEBE[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=3]Efendimiz’in arkasında beş vakit namazlarını kılan Salebe adında bir zat, devamlı namazdan sonra hemen evine giderdi. Salebe’nin mali durumu çok zayıftı, gayet fakir ve yoksuldu.[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=3]Bir gün gelip Efendimiz’e:[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=3]-Ya Resulullah! Dua buyurun da Allah bize biraz dünyalık, zenginlik versin, dedi. Resul-i Ekrem(sav):[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=3]-Haline şükret ya Salebe! dedi. Salebe:[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=3]-Şükrediyorum ya Resulullah! Ama biraz da zekat vererek, sadaka vererek sevap kazanmak istiyorum, dedi. Resulullah (sav):[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=3]-Şükrü ödenen az mal, şükrü ödenmeyen çok maldan daha hayırlıdır, buyurdu. Salebe ısrarla:[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=3]-Ya Resulullah! Bir tek entarimiz var, doğru dürüst namaz kılmak için. Ben camiye gelirken giyiyorum. Cemaatten sonra hemen eve gidiyorum. Ben çıkartıp ailem giyip namaz kılıyor, dedi.[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=3]Resulullah (sav), devamlı haline şükretmesini tavsiye etmesine rağmen Salebe ısrar ediyordu.[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=3]Bir gün Resul-i Ekrem (sav), Salebe’ye bir koyun al, buyurdu. Salebe bir koyun aldı. Resulullah (sav) dua etti.[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=3]Salebe az zamanda çok zengin oldu. Yavaş yavaş vakit namazlarına gelemez oldu. Resulullah (sav), Salebe nerde? Ne oldu bizim Salebe’ye? diye soruyordu. Ashab:[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=3]-Ya Resulullah! Salebe çok zengin oldu, koyunları Medine’de sığmaz oldu. Salebe, Medine dışına çıktı, orada karargah kurdu, dediler. Resulullah (sav):[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=3]-Yazık oldu Salebe’ye, buyurdular.[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=3](Bundan önce Salebe mescit meleği olarak adlandırılırdı.)[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=3]“Ekimussalah ve atüzzekah” ayeti nazil oldu. Her zengin Müslüman hem namaz kılacak, hem zekat verecek emri gelince, Resul-i Ekrem (sav) zekat memurlarını Salebe’ye gönderdi. Memurlar, Salebe’ye malının kırkta birini zekat olarak vereceksin, dediler.[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=3]Salebe düşündü; kırkta bir verirse şu kadar koyun eder, dedi. Salebe, memurlara çıkıştı:[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=3]-Biliyor musunuz siz? Ben bu koyunları ne zor kazandım. Bu kadar zekat veremem, dedi. Memurlar:[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=3]-Allah’ın emri bu, dediler. Salebe:[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=3]-Ben gelip Resulallah’la konuşurum, dedi.[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=3]Memurlar gelmeden, Cebrail (as), Resulullah’a geldi. Cenab-ı Hak Resul’üne bildirdi.[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=3]“Habibim önce Allah bize verse biz de şöyle hayır yaparız, böyle hayır yaparız, derler de Allah fazlından, kereminden verince cimrilik yaparlar. Bu gibi adamların mallarında zekat almanı menederim.” Buyurdu.[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=3]Salebe, sonra kendine geldi. Gafletten kurtuldu. Hemen Resulullah’a koştu. Malımın zekatını al, dedi; fakat Resulullah (sav) almadı. Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer devrinde yaşadı. Hiç biri Salebe’nin zekatını kabul etmedi. Resulullah’ın almadığı maldan biz zekat alamayız, dediler.[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=3]Salebe, başını taştan taşa vura vura helak olup gitti. [/SIZE][/FONT][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
Zekat ve Salebe
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…