Zekeriya BEYAZ = Flört sevaptır

SaYa

Well-known member
:D
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesinde yayınlanan bu açıklamaları ve yapılan tartışmalara Prof. Dr. Zekeriya Beyaz açıklık getirdi:
"Flört Avrupai bir tabirdir. Avrupa gibi yerlerde orada tecrübe anlamına gelir. Yani bay ve bayanlar arasında birbirini tecrübe etmek anlamına geliyor. Ancak oradaki tecrübenin sınırı bizim için geçerli değildir.
Fakat Türkiye
’de flört denildiği zaman ergenlik yaşını geçmiş, yani ergenlik yaşına ulaşmış bay ve bayanların evlenme maksadıyla tanışmaları, konuşmaları anlamına geliyor. İleri gidip anormal ilişkilerin içerisinde bulunmadığı sürece gençlerin birbirleriyle konuşmaları, özellikle elenmeyi düşünerek birbirilerini tanımaları dinene hiçbir sakıncası yoktur
Aksine sevaptır, neden sevaptır? Aile kurmak dinimizin temel emirlerinden birisidir. Bugün o türlü okulda birbirleriyle işyerinde, şurada, burada tanışıp da evlenen milyonlarca insan vardır.
Öyle birbiriyle konuşup, tanışıp anlaşıp uzun süre böyle birbiriyle yakın bulunup ve üzerine evlenip çoluk çocuk sahibi olan milyonlarca insan vardır. Bunları böyle zina yaptı falan gibi saçma sapan laflarla lekelemek, karalamak bunlar akılla bağdaşmaz. Bunlar asla dini değildir
Bunlar tamamen bir takım bağnaz düşüncelerin yansımasıdır. Bakınız bugün görücülük usulü diye bir konu kalmamıştır. Yani insanlar erkek evlatlarına gelin bulmak için kapı kapı dolaşıp kız aramıyorlar. Buna imkân da kalmamıştır, apartmanda kimse birbirini tanımıyor.
Dolayısıyla bugünün yenidünyanın şartları özellikle evlenecek kişilerin birbirlerini tanımaları ve birbirilerini anlamaları esasınsa dayanıyor. Çünkü evlenme konusu sadece dış görünüşten ibaret değildir bugün, beyinsel, kültürel evlenme vardır. Bilgi, görgü bakımından birebirini tanıma söz konusudur.
Onun için böyle baktım vaziyetine de işte görünümü boy, pos yerindedir annem beğenmiş ben de aldım geçti bu dönem artık. Onun için yenidünyanın şartlarına göre hükümler konulması gerekir. Bugünkü gazetelerde, internet sitesinden alınan çıktılarda anlatılanların hiçbirisi Kuran-ı Kerim’e dayanmamaktadır.

töbe

medine gülü

Well-known member
şaşırmadım böyle demesine beklerim yani ondan:D ya aklıma gecenlerde bir kardeşimizin yolladığı msj geldi.. bizim kardeşler alemdir biraz... güzel uydurmuşlar ama he:D şöyle diyordu msj da;
şeytan taşlama sırasında zekeriyya beyazda şeytana taş atıyomuş tam o sırada şeytan çıkmış ve demiş ki sende mi zekeriyya:D:D:D:D

Eyvàh!

Well-known member
sayam ne gulersin aaaaa simdi Zekeriyya hocayi daha iyi anliyorum.
bu adam muhtesem biri ya

Zekeriyya hoca gibi insanlar ulkemize gereklidir
50 tane boyle insan olsun Turkiyede muslumanlarin sorunu cozulur

boyle hocalarimiz varken islam denen bir sey kalmaz o zamanda insanlarin islami yasama problemleri veya dertleride olmaz ne guzel dimi ^

flort sevaptir de get isine hoca.
"Flört Avrupai bir tabirdir. Avrupa gibi yerlerde orada tecrübe anlamına gelir. Yani bay ve bayanlar arasında birbirini tecrübe etmek anlamına geliyor. Ancak oradaki tecrübenin sınırı bizim için geçerli değildir.

bi kere flort ne demektir tecrubeden kastin ne hocaaaa

hem avrupai oldugunu soylersin hem sevaptir dersin avrupadakilerin tecrubesini yan komsumda gordum simdi bi cocugu var ve hala evli degil avrupai tabir iste boyle hoca sen kalk avrupai tabiri sevap yap

bir erkek bir bayani gorur veya bir bayan bir erkegi gorur efendim hosuna gidebilir ondan sonra bu bayani ve erkegi arastırmak aile buyuklerine duser
ya birde gorucu usulu kalmadi diyor nasil kalsin sen flortu sevap de sonra kalmadi de

beyaz hocam avrupaya gel sen bi flort tanismakmiymis flort avrupada zinaya acilan kapi

flort iyi birsey hocama gore dinde kolaylik adi altinda devamli fetva verdiginden gencler neyin haram veya neyin helal neyin zina olup olmadigini karistirtiriyorlar
faizin kar payi oldugunun kabullenilmesi gibi flortu de sevap olarak kabullendiriliyor
ya hu kardesim asirlar once yasak olan konu gunumuzde nasil sevap olur

zamanin degismesi ile ile insanlarin yasamlarininda degismesi soz konusudur ama bu degisimde insanlar islamdan odun vermemeleri ve asirlar once dogru olmayan bir konuyu zaman a getirip bu sevaptir de masallah hocama

flort her iki ayri cinsinde biribirilerine cazibeleri ile yaklasimidir
kelime madem avrupadan geliyor birakalimda avrupalilar yasasin flortu hocam

Eyvàh!

Well-known member
şaşırmadım böyle demesine beklerim yani ondan:D ya aklıma gecenlerde bir kardeşimizin yolladığı msj geldi.. bizim kardeşler alemdir biraz... güzel uydurmuşlar ama he:D şöyle diyordu msj da;
şeytan taşlama sırasında zekeriyya beyazda şeytana taş atıyomuş tam o sırada şeytan çıkmış ve demiş ki sende mi zekeriyya:D:D:D:D

:D:D:D:D

Eyvàh!

Well-known member
ehh zamane cocuklari deyimi varya bunlarda zamane hocalari:p

bu fetvada verilen onem islam degil insanlarin yasam tarzlari ciddiye alinmis oyle evrilmis bir fetva

ebrar172

Well-known member
bu ve benzeri haberler normalleşti artık...beyaz ve benzeri insanlar moda neyi gerektiriyorsa ona göre fetva veriyorlar ne yazıkki...benim anlam veremediğim..bu insanlar kuran'ı biliyor anlamıyla okuyabiliyor fakat mutaala edemiyor...hanyayı konya ,konyayı hanya yapıyorlar...iyide insan bu kadar kuran bilirken bunu nasıl yapar...bir harf eksiltmek veya eklemek perişanlığa sebebken...bu insanlar değil harf ayetleri kendi fikirlerine göre tanzim ediyorlar...bunun cezasını bilipte bunu nasıl yapabiliyorlar anlayamıyorum...:cool:

huve

Well-known member
Ne çok olumsuz harekete kapı açmış böyle söylemekle....
Kimse kulak asmasa ne ala; halk hala itimat ediyor ona yazık..

GuLSerbeti

Well-known member
bu ve benzeri haberler normalleşti artık...beyaz ve benzeri insanlar moda neyi gerektiriyorsa ona göre fetva veriyorlar ne yazıkki...benim anlam veremediğim..bu insanlar kuran'ı biliyor anlamıyla okuyabiliyor fakat mutaala edemiyor...hanyayı konya ,konyayı hanya yapıyorlar...iyide insan bu kadar kuran bilirken bunu nasıl yapar...bir harf eksiltmek veya eklemek perişanlığa sebebken...bu insanlar değil harf ayetleri kendi fikirlerine göre tanzim ediyorlar...bunun cezasını bilipte bunu nasıl yapabiliyorlar anlayamıyorum...:cool:

:( anlayamamakta yalniz degilsin sanirim... Allah diledigine hidayet verir.. Boyle kimseler O'na havale...Allah hidayet versin...

Her ilim sahibi Alim sayilmiyor sanirim...
Ulema (alim) olmanin sartlarindan; Allah korkusu da var; ki asil Marifet bu olsa gerek...

.

Lemalar

New member
Allah hidayet versin...

İslamyette kaide bir kişinin sözleri kaale alınacaksa onun hangi sıfatla konusduğuna bakılmalı kendi şahsi fikirlerinimi sölüyor yoksa bu fikirleri ayet ve hadis ışığında mı sölüyor . İşde o zaman o kişinin sözleri kaale alınabilir. Zekerriya beyazın tabişri caizse sosyete imamı olduğu ve magazin konulu açıklamalar yapdığı hepimizce malumdur.Bizler ancak bunlar gibi kendilerini ilahiyatcı zannedenlere Allah hidayet versin diyebiliriz...

SaYa

Well-known member
Allah hidayet versin...

İslamyette kaide bir kişinin sözleri kaale alınacaksa onun hangi sıfatla konusduğuna bakılmalı kendi şahsi fikirlerinimi sölüyor yoksa bu fikirleri ayet ve hadis ışığında mı sölüyor . İşde o zaman o kişinin sözleri kaale alınabilir. Zekerriya beyazın tabişri caizse sosyete imamı olduğu ve magazin konulu açıklamalar yapdığı hepimizce malumdur.Bizler ancak bunlar gibi kendilerini ilahiyatcı zannedenlere Allah hidayet versin diyebiliriz...

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

_vatan_

Well-known member
hacılar şeytan taşlama sırasında zekeriyya beyazda şeytana taş atıyomuş tam o sırada şeytan çıkmış ve demiş ki sende mi zekeriyya:d:d:d:d

eyvah eyvah konu dehşet bu söz daha dehşet.
bu adama hayranım ama sevmiyorum ne zaman programı olsa kaçırmadan seyrediyorum komedi niyetine çok güldüryo beni yahu

Bu alana bir cevap yazın...