Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Zengin Babanın Son Vasiyeti....
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Muvahhid1" data-source="post: 257706" data-attributes="member: 1003203"><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">Zengin bir işadamımız, Ölüm döşeğindeyken çağırır oğlunu,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">Mahsun bir şekilde boynunu bükerek, Evladım artık ben ölüyorum;</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">Son durağa geldim, toprağı görüyorum....</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">-Aman babacığım ALLAH korusun.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">Sözümü kesme bitirmeden; Bunca zaman yaşadım fazladan, Bir vasiyetim var sana,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">Yerine getireceğine söz ver bana.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">-Emrin olur; buyur babacığım.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">Söz mü?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">-Söz...</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">Sana, üzeri yazılı iki zarf vereceğim,Birincisi ölünce hemen açacaksın.İkincisini toprağa verip, eve geldikten sonra açacaksın.Sıraları kesinlikle karıştırmayacaksın.Ben ölmeden zarfları açmayacaksın.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">-Emrin olur babacığım.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">Ağlama evladım, her canlı ölümü tadacak,Vakti gelen bu dünyadan gidecek....</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">Adam ölür...Arkasından gözyaşları sel olur;Evinden alınıp, camii morguna götürülür.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">Oğulu birinci zarfı açar,Şaşırarak içindeki yazıya bakar!</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">[Beni çoraplarımla gömün..]</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">Babanın vasiyeti emirdir,Oğulu yerine getirmelidir.Mefta yıkanır;</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">Oğulu, çorapları babasına giydirir;</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">Hoca şaşırarak sorar:Ne yapıyorsun?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">-Babamın vasiyetini yerine getiriyorum.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">Hemen çıkart çorapları!</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">-Doğru konuş, benim kim olduğumu biliyor musun?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">Hiç farketmez, dinimizce herkes birdir,Mezarda insanlar sadece kefenlidir.Bu vasiyet dinimizce geçersizdir....</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">-Ben yinede çorapları giydirmek istiyorum!</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">Ben de sana bu iş olmaz diyorum!</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">-Ama neden?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">ALLAH'ın emride ondan.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">Oğulu ne yaptıysa giydiremedi çorapları,bir kat daha arttı acıları,Çok zor oldu, sonsuz ayrılıkları....</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">Defin edip babasını, geldi evine,Hemen açtı ikinci zarfıda,Yine şaşırdı; içinden çıkan yazıya!</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">(Gördün ya götüremedim bir çift çorabı,kendine çekidüzen ver, unutma bu hayatı! ÖLÜM VAR ÖLÜM...Akıllı ol..Zenginlik döndermesin başını.)</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">Oğlu uzun süre ağladı; Babasının son vasiyetini sakladı.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">Alıntı.. </span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Muvahhid1, post: 257706, member: 1003203"] [SIZE=3][COLOR=#2f4f4f]Zengin bir işadamımız, Ölüm döşeğindeyken çağırır oğlunu, Mahsun bir şekilde boynunu bükerek, Evladım artık ben ölüyorum; Son durağa geldim, toprağı görüyorum.... -Aman babacığım ALLAH korusun. Sözümü kesme bitirmeden; Bunca zaman yaşadım fazladan, Bir vasiyetim var sana, Yerine getireceğine söz ver bana. -Emrin olur; buyur babacığım. Söz mü? -Söz... Sana, üzeri yazılı iki zarf vereceğim,Birincisi ölünce hemen açacaksın.İkincisini toprağa verip, eve geldikten sonra açacaksın.Sıraları kesinlikle karıştırmayacaksın.Ben ölmeden zarfları açmayacaksın. -Emrin olur babacığım. Ağlama evladım, her canlı ölümü tadacak,Vakti gelen bu dünyadan gidecek.... Adam ölür...Arkasından gözyaşları sel olur;Evinden alınıp, camii morguna götürülür. Oğulu birinci zarfı açar,Şaşırarak içindeki yazıya bakar! [Beni çoraplarımla gömün..] Babanın vasiyeti emirdir,Oğulu yerine getirmelidir.Mefta yıkanır; Oğulu, çorapları babasına giydirir; Hoca şaşırarak sorar:Ne yapıyorsun? -Babamın vasiyetini yerine getiriyorum. Hemen çıkart çorapları! -Doğru konuş, benim kim olduğumu biliyor musun? Hiç farketmez, dinimizce herkes birdir,Mezarda insanlar sadece kefenlidir.Bu vasiyet dinimizce geçersizdir.... -Ben yinede çorapları giydirmek istiyorum! Ben de sana bu iş olmaz diyorum! -Ama neden? ALLAH'ın emride ondan. Oğulu ne yaptıysa giydiremedi çorapları,bir kat daha arttı acıları,Çok zor oldu, sonsuz ayrılıkları.... Defin edip babasını, geldi evine,Hemen açtı ikinci zarfıda,Yine şaşırdı; içinden çıkan yazıya! (Gördün ya götüremedim bir çift çorabı,kendine çekidüzen ver, unutma bu hayatı! ÖLÜM VAR ÖLÜM...Akıllı ol..Zenginlik döndermesin başını.) Oğlu uzun süre ağladı; Babasının son vasiyetini sakladı. Alıntı.. [/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Zengin Babanın Son Vasiyeti....
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…