Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
Hikaye Bahçesi
zengin ile fakir adam
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ziyakarababa" data-source="post: 196899" data-attributes="member: 8628"><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"><a href="http://hikaye.muhabbetullah.com/zengin_ile_fakir_adam_.html" target="_blank"><strong><span style="color: black"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">zengin ile fakir adam </span></span></span></strong></a><span style="font-size: 15px"> </span></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 15px">2</span></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 15px"></span></span></span><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><span style="font-family: 'Verdana'">zamanın birinde zengin bir adam,uzun bir yolculuğa çıkmış.az gitmiş,uz gitmiş.dere tepe düz gitmiş;uzun bir yolculuktan sonra ağaçlık bir yer görünce dinlenmeye karar vermiş.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><span style="font-family: 'Verdana'">atıyla ağçlığa yaklaşmış.gölgeliği ve suyu güzel bir yer burayı sevmiş.atını bağlamış.suyun başına oturup heybesindeki lezzetli yemeğini çıkarmış ve yemeğe başlamış.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><span style="font-family: 'Verdana'">tam o sırada üstünden başından fakir olduğu anlaşılan bir adam yaklaşmış tanışıp beraberce suyun başında yemek yemişler.sohbetleri koyulaşınca birbirilerini daha yakından tanımışlır.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><span style="font-family: 'Verdana'">fakir olan adam,oradaki gölgeliğe uzanıp uyuyuvermiş.derin bir uykuya dalan fakir adamı süzen zengin adam,bir türlü uyuyamamış.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><span style="font-family: 'Verdana'">"ya ben uykudayken biri atımı çalarsa..."endişesinden bir türlü gözlerine uyku girmiyormuş.bu yüzdende fakiri kıskanmış.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><span style="font-family: 'Verdana'">daha fazla dayanamayıp onu dürtmüş,uyandırmış.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><span style="font-family: 'Verdana'">-kalk,demişhaydi kalk!karanlık çökmeden biraz daha yol alalım.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><span style="font-family: 'Verdana'">zenginin neden kendisini uyandırdığını fakir adam tahmin ediyormuş.bu sebeple ona bir ders vermek gerektiğini düşünmüş.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><span style="font-family: 'Verdana'">-beni niye uyandırdın,demiş.ne güzel rüya görüyordum.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><span style="font-family: 'Verdana'">zengin adam merakla sormuş:</span></span> </span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"><a href="http://hikaye.muhabbetullah.com/index-5.php##" target="_blank">http://hikaye.muhabbetullah.com/index-5.php##</a></span></span> </p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><span style="font-family: 'Verdana'">²hayrola,ne görüyordu?</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><span style="font-family: 'Verdana'">-sorma!çok zengin olmuştum.köşklerim,saraylarım,hizmetçilerim vardı.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><span style="font-family: 'Verdana'">zengin adam alaylı bir tavırla sormuş:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><span style="font-family: 'Verdana'">"Eee!peki,şimdi ne oldu o mallarına?</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><span style="font-family: 'Verdana'">-ne olacak gözlerimi açınca,hepsi kayboldu.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><span style="font-family: 'Verdana'">zengin adam gülmüş:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><span style="font-family: 'Verdana'">-ne anladık o zaman ,demiş.ne yapayım ben öyle zenginliği.gözlerin açılınca hepsi kayboldu.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><span style="font-family: 'Verdana'">bu defa fakir adam ona sormuş:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><span style="font-family: 'Verdana'">-iyi de sen ölünce malların kaybolmayacakmı sanki?</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><span style="font-family: 'Verdana'">-kaybolacak elbet.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><span style="font-family: 'Verdana'">fakir adam beklediği cevabı alınca,taşı gediğine koymuş:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><span style="font-family: 'Verdana'">-o zaman,demiş.farkımız ne?benim zenginliğim gözlerimi açınca kayboldu.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><span style="font-family: 'Verdana'">senin zenginliginise gözlerini kapayınca kaybolacak...</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><span style="font-family: 'Verdana'">fakir adamın bu ders verici cevabı karşısında zengin adam konuşacak bişey bulamamış.</span></span><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Verdana'">ALLAH hiç bir zaman dünya malına tamah ettirmesin.</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyakarababa, post: 196899, member: 8628"] [COLOR=black][FONT=Verdana][URL="http://hikaye.muhabbetullah.com/zengin_ile_fakir_adam_.html"][B][COLOR=black][FONT=Tahoma][SIZE=4]zengin ile fakir adam [/SIZE][/FONT][/COLOR][/B][/URL][SIZE=4] 2 [/SIZE][/FONT][/COLOR][SIZE=4][COLOR=purple][FONT=Verdana]zamanın birinde zengin bir adam,uzun bir yolculuğa çıkmış.az gitmiş,uz gitmiş.dere tepe düz gitmiş;uzun bir yolculuktan sonra ağaçlık bir yer görünce dinlenmeye karar vermiş. atıyla ağçlığa yaklaşmış.gölgeliği ve suyu güzel bir yer burayı sevmiş.atını bağlamış.suyun başına oturup heybesindeki lezzetli yemeğini çıkarmış ve yemeğe başlamış. tam o sırada üstünden başından fakir olduğu anlaşılan bir adam yaklaşmış tanışıp beraberce suyun başında yemek yemişler.sohbetleri koyulaşınca birbirilerini daha yakından tanımışlır. fakir olan adam,oradaki gölgeliğe uzanıp uyuyuvermiş.derin bir uykuya dalan fakir adamı süzen zengin adam,bir türlü uyuyamamış. "ya ben uykudayken biri atımı çalarsa..."endişesinden bir türlü gözlerine uyku girmiyormuş.bu yüzdende fakiri kıskanmış. daha fazla dayanamayıp onu dürtmüş,uyandırmış. -kalk,demişhaydi kalk!karanlık çökmeden biraz daha yol alalım. zenginin neden kendisini uyandırdığını fakir adam tahmin ediyormuş.bu sebeple ona bir ders vermek gerektiğini düşünmüş. -beni niye uyandırdın,demiş.ne güzel rüya görüyordum. zengin adam merakla sormuş:[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR][/SIZE] [COLOR=black][FONT=Verdana][URL="http://hikaye.muhabbetullah.com/index-5.php##"][B][COLOR=black][FONT=Tahoma][SIZE=4][/SIZE][/FONT][/COLOR][/B][/URL][B][FONT=Tahoma][/FONT][/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR][SIZE=4][COLOR=purple][FONT=Verdana]²hayrola,ne görüyordu? -sorma!çok zengin olmuştum.köşklerim,saraylarım,hizmetçilerim vardı. zengin adam alaylı bir tavırla sormuş: "Eee!peki,şimdi ne oldu o mallarına? -ne olacak gözlerimi açınca,hepsi kayboldu. zengin adam gülmüş: -ne anladık o zaman ,demiş.ne yapayım ben öyle zenginliği.gözlerin açılınca hepsi kayboldu. bu defa fakir adam ona sormuş: -iyi de sen ölünce malların kaybolmayacakmı sanki? -kaybolacak elbet. fakir adam beklediği cevabı alınca,taşı gediğine koymuş: -o zaman,demiş.farkımız ne?benim zenginliğim gözlerimi açınca kayboldu. senin zenginliginise gözlerini kapayınca kaybolacak... fakir adamın bu ders verici cevabı karşısında zengin adam konuşacak bişey bulamamış.[/FONT][/COLOR][COLOR=blue][FONT=Verdana]ALLAH hiç bir zaman dünya malına tamah ettirmesin.[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=4] [/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
Hikaye Bahçesi
zengin ile fakir adam
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…