Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Risale-i Nur'da Geçen Ansiklopedik Bilgiler
Zeynep binti hâris
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 235617" data-attributes="member: 1004566"><p></p><p></p><p></p><p>Tam adı Zeynep binti Hâris’tir. Hayber Yahudilerinden Sellâm ibni Mişkem’in karısıdır. Yahudiler Peygamber Efendimizle (a.s.m.) savaş kararını onun kocasının evinde almışlardı. Savaşta Zeynep’in kocası da kardeşi de öldürüldü. Bunun üzerine Zeynep, Resul-i Ekrem Efendimizden (a.s.m.) ve Müslümanlardan intikam almak amacıyla bir keçi kızartarak içine zehir katmış ve onlara takdim etmişti. Resul-i Ekrem Efendimiz (a.s.m.) kızarmış etten bir lokma aldıktan sonra ağzından çıkardı ve Sahabelere <strong>“Bu keçi zehirlidir, yemeyiniz”</strong> buyurdular. Ancak Bişr ibni Berâ (r.a.) bir lokma yutmuş ve zehirin tesiriyle hastalanmış bir müddet sonrada vefat etmişti. Bu olay üzerine Efendimiz (a.s.m.) Zeynep binti Hâris’i çağırarak <strong>“Bu keçiyi zehirledin mi?”</strong> diye sordu. </p><p>Kadın: <strong>“Bunu sana kim bildirdi?” </strong>dedi. </p><p>Efendimiz (a.s.m.): <strong>“Elimdeki şu kol”</strong> buyurdu. </p><p>Kadın: <strong>“Evet, zehirlemiştim.” </strong>diye itiraf etti. </p><p>Efendimiz (a.s.m.): <strong>“Niçin bunu yaptın?”</strong> buyurdular. </p><p>Kadın: <strong>“Anlamak istedim, eğer sen gerçekten bir peygamber isen bu sana zarar vermez, yok eğer değilsen bununla insanları senden kurtarmak istedim.”</strong></p><p></p><p>Bunun üzerine bir rivayete göre kadın Müslüman olmuş ve affedilmiş, diğer bir rivayete göre ise Bişr ibni Berâ’ya (r.a.) karşılık, kısas uygulanarak öldürülmüştür.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 235617, member: 1004566"] [B] [/B] Tam adı Zeynep binti Hâris’tir. Hayber Yahudilerinden Sellâm ibni Mişkem’in karısıdır. Yahudiler Peygamber Efendimizle (a.s.m.) savaş kararını onun kocasının evinde almışlardı. Savaşta Zeynep’in kocası da kardeşi de öldürüldü. Bunun üzerine Zeynep, Resul-i Ekrem Efendimizden (a.s.m.) ve Müslümanlardan intikam almak amacıyla bir keçi kızartarak içine zehir katmış ve onlara takdim etmişti. Resul-i Ekrem Efendimiz (a.s.m.) kızarmış etten bir lokma aldıktan sonra ağzından çıkardı ve Sahabelere [B]“Bu keçi zehirlidir, yemeyiniz”[/B] buyurdular. Ancak Bişr ibni Berâ (r.a.) bir lokma yutmuş ve zehirin tesiriyle hastalanmış bir müddet sonrada vefat etmişti. Bu olay üzerine Efendimiz (a.s.m.) Zeynep binti Hâris’i çağırarak [B]“Bu keçiyi zehirledin mi?”[/B] diye sordu. Kadın: [B]“Bunu sana kim bildirdi?” [/B]dedi. Efendimiz (a.s.m.): [B]“Elimdeki şu kol”[/B] buyurdu. Kadın: [B]“Evet, zehirlemiştim.” [/B]diye itiraf etti. Efendimiz (a.s.m.): [B]“Niçin bunu yaptın?”[/B] buyurdular. Kadın: [B]“Anlamak istedim, eğer sen gerçekten bir peygamber isen bu sana zarar vermez, yok eğer değilsen bununla insanları senden kurtarmak istedim.”[/B] Bunun üzerine bir rivayete göre kadın Müslüman olmuş ve affedilmiş, diğer bir rivayete göre ise Bişr ibni Berâ’ya (r.a.) karşılık, kısas uygulanarak öldürülmüştür. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Risale-i Nur'da Geçen Ansiklopedik Bilgiler
Zeynep binti hâris
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…