Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
Hikaye Bahçesi
Zor Zamanda Yapılan Yardım
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="genc_kalem" data-source="post: 172049" data-attributes="member: 15919"><p><strong><span style="color: #003300"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">"Uyku nasıl ki için rüya-yı sadıka cihetinde </span></span><span style="color: #003300"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">bir mertebe-i velayet hükmündedir. Öyle de, umum için,</span></span><span style="color: #003300"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">gayet güzel ve muhteşem bir sinema-ı Rabbaniyenin </span></span><span style="color: #003300"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">seyrangahıdır</span></span><span style="color: #003300"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">. Fakat güzel ahlakı, güzel düşünür.</span></span></strong></p><p><strong><span style="color: #003300"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Güzel düşünen, güzel levhaları görür, fena ahlaki fena </span></span><span style="color: #003300"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">düşündüğünden, fena levhaları görür." <span style="color: red">Bediüzzaman</span></span></span></strong></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong>İran- Irak Savaşı'nda kaybettiği kocasının biriktirmiş olduğu imkanları da çoktan tüketmiş, bir gün aç, bir gün tok yaşar hale gelmişlerdi. Kendi neyse de geride kalan üç çocuk yokluk bilmiyor, acıkınca feryadı basıyorlardı.</strong></span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong>Kerkük'ün sokaklarında ise sefalet kol geziyordu. </strong></span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong>Kim kime yardım edecek, destek olacaktı?..</strong></span></span></p><p> </p><p><strong><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bir yanı yıkılmaya yüz tutmuş evceğizinin camından yola doğru ümitsizce bakarken bir taksinin durduğunu,</span></span><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">içinden bir yolcunun da indiğini görmüştü. Demek ki taksi şoföründe az çok para olacaktı. Çünkü müşteri </span></span><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">indirmişti. Bütün cesaretini ve ümidini toplayarak yola koştu. Yaklaşıp direksiyonun başında arabasını hareket </span></span><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">ettirmek üzere olan şoföre seslendi:</span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">- Sakın beni dilenci falan zannetmeyin. Üç çocuğumla üç gündür aç beklemekteyim. Bu gidişle namusumun </span></span><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">lekelenmesinden korkmaya başladım. Allah rızası için yardımda bulunun. Ben açlıktan ölmeye razıyım.</span></span></strong></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong>Fakat çocuklarımın çığlıklarına tahammül edemiyorum...</strong></span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong>Beklemedik bir anda gelen bu Allah rızası için yardım talebi zaten kıt kanaat geçinen şoförü şaşırtmıştı.</strong></span></span></p><p> </p><p><strong><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Düşünmeye başladı.</span></span><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Cebinde bir miktar parası vardı var olmasına. Ancak bu parayı aylardır biriktiriyordu. Çünkü taksinin dört </span></span><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">lastiği de eskimişti. Onları değiştirmek için çırpınıyordu. Zaten akşamları eve gelince hanım devamlı ikaz </span></span><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">etmekten geri kalmıyordu:</span></span></strong></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong>-<span style="color: red"> Ne zaman değiştireceksin bu lastikleri? Birazcık geç kalsan aklıma kötü şeyler geliyor. </span></strong></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red"><strong>Acaba bir kaza mı yaptı kabak lastiklerle? diye korku içinde bekliyorum.</strong></span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong>O an için nefsi ve şeytani birlik olup vesvese vermeye başladılar:</strong></span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong>- Sen zaten zor geçinen kimsenin. Yardım edecek durumda değilsin. Bas gaza, git yoluna.</strong></span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong>Fakat imanı ve vicdanı da sesleniyorlardı:</strong></span></span></p><p> </p><p><strong><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">- Para dediğin şey böyle gün için lazım olur. Belli olmaz Allah'ın rızasını nerede olduğu. Biriktirdiğin parayı bu </span></span><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">muhtaç hanıma vermelisin. Tam yeridir!</span></span></strong></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong>Nihayet nefsini ve şeytanını yenmiş, cebindeki parayı tümüyle uzatarak:</strong></span></span></p><p> </p><p><strong><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">- Al bacım, sen namusunla yaşa. Bu para bir müddet idare eder. Sonrasına da Allah başka sebepler yaratır </span></span><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">demiş, minnet etmemek için de hemen gaza basıp oradan uzaklaşırken, kadının:</span></span></strong></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong>- Sen benim ihtiyacımı karşıladın, Allah da senin ihtiyacını karşılasın... duasını duymuş, gün boyunca kulaklarında çınlayan bu duaya hep (amin) deyip durmuştu. Akşam eve gelince beklediği soruya yine </strong></span></span><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong>muhatap oldu:</strong></span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong>- <span style="color: red">Hâlâ değiştirmemişsin arabanın lastiklerini?</span></strong></span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong>Adam, hiçbir şey hissettirmeden:</strong></span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong>- Bir lastikçiyle anlaştım. Yeni lastikler gelince hemen değiştirecek... diyerek geçiştirdi.</strong></span></span></p><p> </p><p><strong><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bu geçiştirme işi birkaç gün devam ettiği için bir akşam yine eve gelirken iyice sıkılmış, bu defa ne diyeceğim </span></span><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">diye düşünürken hiç beklenmedik bir durumla karşılaşmıştı.</span></span></strong></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong>Hanım bu defa kendisine adres yazılı bir kağıt uzatmış, sonra da şöyle demişti:</strong></span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: red">- Bugün lastikçi geldi, şu adresi verdi. Yarın bana gelsin lastiklerini değiştireceğim, deyip gitti. Al bu adresi,</span> dedi.</strong></span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong>Belli etmemişse de bunun izahını yapamamıştı. Çünkü böyle bir lastikçi ile konuşmamıştı. Merakla sabahı bekledi.</strong></span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong>İlk işi kâğıttaki adrese gitmek oldu. Garipliğe bakın ki tamirciyi hayatında hiç görmemiş, buraya hiç gelmemişti.</strong></span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong>Elindeki kâğıdı uzatınca bir şaşkınlık iki tarafta da yaşandı. Adam:</strong></span></span></p><p> </p><p><span style="color: #000066"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong>- <span style="color: red"><em>Sen o musun, deyip boynuna sarıldı, başladı hıçkıra hıçkıra ağlamaya. Sonra da şöyle devam etti:</em></span></strong></span></span></p><p> </p><p><strong><span style="color: red"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">- Tam üç gündür Resülullah Aleyhisselam rüyama giriyor ve bana, "şu adresteki şoförün lastiklerini değiştir,</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">ücret olarak da benim şefaatime nail ol" buyuruyor. Allah için söyle. Sen ne türlü bir iyilik ettin,</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">nasıl bir hayır dua aldın ki, Resülullah Aleyhisselam üç gündür beni ikaz ediyor, senin lastiğini değiştirmem için </span></em></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red"><em>beni vazifelendiriyor?</em></span><span style="color: #000066"> <em><span style="color: red">(Ahmed Şahin)</span></em></span></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="genc_kalem, post: 172049, member: 15919"] [B][COLOR=#003300][FONT=Comic Sans MS]"Uyku nasıl ki için rüya-yı sadıka cihetinde [/FONT][/COLOR][COLOR=#003300][FONT=Comic Sans MS]bir mertebe-i velayet hükmündedir. Öyle de, umum için,[/FONT][/COLOR][COLOR=#003300][FONT=Comic Sans MS]gayet güzel ve muhteşem bir sinema-ı Rabbaniyenin [/FONT][/COLOR][COLOR=#003300][FONT=Comic Sans MS]seyrangahıdır[/FONT][/COLOR][COLOR=#003300][FONT=Comic Sans MS]. Fakat güzel ahlakı, güzel düşünür.[/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=#003300][FONT=Comic Sans MS]Güzel düşünen, güzel levhaları görür, fena ahlaki fena [/FONT][/COLOR][COLOR=#003300][FONT=Comic Sans MS]düşündüğünden, fena levhaları görür." [COLOR=red]Bediüzzaman[/COLOR][/FONT][/COLOR][/B] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS][B]İran- Irak Savaşı'nda kaybettiği kocasının biriktirmiş olduğu imkanları da çoktan tüketmiş, bir gün aç, bir gün tok yaşar hale gelmişlerdi. Kendi neyse de geride kalan üç çocuk yokluk bilmiyor, acıkınca feryadı basıyorlardı.[/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS][B]Kerkük'ün sokaklarında ise sefalet kol geziyordu. [/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS][B]Kim kime yardım edecek, destek olacaktı?..[/B][/FONT][/COLOR] [B][COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Bir yanı yıkılmaya yüz tutmuş evceğizinin camından yola doğru ümitsizce bakarken bir taksinin durduğunu,[/FONT][/COLOR][COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]içinden bir yolcunun da indiğini görmüştü. Demek ki taksi şoföründe az çok para olacaktı. Çünkü müşteri [/FONT][/COLOR][COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]indirmişti. Bütün cesaretini ve ümidini toplayarak yola koştu. Yaklaşıp direksiyonun başında arabasını hareket [/FONT][/COLOR][COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]ettirmek üzere olan şoföre seslendi:[/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]- Sakın beni dilenci falan zannetmeyin. Üç çocuğumla üç gündür aç beklemekteyim. Bu gidişle namusumun [/FONT][/COLOR][COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]lekelenmesinden korkmaya başladım. Allah rızası için yardımda bulunun. Ben açlıktan ölmeye razıyım.[/FONT][/COLOR][/B] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS][B]Fakat çocuklarımın çığlıklarına tahammül edemiyorum...[/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS][B]Beklemedik bir anda gelen bu Allah rızası için yardım talebi zaten kıt kanaat geçinen şoförü şaşırtmıştı.[/B][/FONT][/COLOR] [B][COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Düşünmeye başladı.[/FONT][/COLOR][COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Cebinde bir miktar parası vardı var olmasına. Ancak bu parayı aylardır biriktiriyordu. Çünkü taksinin dört [/FONT][/COLOR][COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]lastiği de eskimişti. Onları değiştirmek için çırpınıyordu. Zaten akşamları eve gelince hanım devamlı ikaz [/FONT][/COLOR][COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]etmekten geri kalmıyordu:[/FONT][/COLOR][/B] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS][B]-[COLOR=red] Ne zaman değiştireceksin bu lastikleri? Birazcık geç kalsan aklıma kötü şeyler geliyor. [/COLOR][/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=red] [/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][B]Acaba bir kaza mı yaptı kabak lastiklerle? diye korku içinde bekliyorum.[/B][/COLOR][/FONT] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS][B]O an için nefsi ve şeytani birlik olup vesvese vermeye başladılar:[/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS][B]- Sen zaten zor geçinen kimsenin. Yardım edecek durumda değilsin. Bas gaza, git yoluna.[/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS][B]Fakat imanı ve vicdanı da sesleniyorlardı:[/B][/FONT][/COLOR] [B][COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]- Para dediğin şey böyle gün için lazım olur. Belli olmaz Allah'ın rızasını nerede olduğu. Biriktirdiğin parayı bu [/FONT][/COLOR][COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]muhtaç hanıma vermelisin. Tam yeridir![/FONT][/COLOR][/B] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS][B]Nihayet nefsini ve şeytanını yenmiş, cebindeki parayı tümüyle uzatarak:[/B][/FONT][/COLOR] [B][COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]- Al bacım, sen namusunla yaşa. Bu para bir müddet idare eder. Sonrasına da Allah başka sebepler yaratır [/FONT][/COLOR][COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]demiş, minnet etmemek için de hemen gaza basıp oradan uzaklaşırken, kadının:[/FONT][/COLOR][/B] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS][B]- Sen benim ihtiyacımı karşıladın, Allah da senin ihtiyacını karşılasın... duasını duymuş, gün boyunca kulaklarında çınlayan bu duaya hep (amin) deyip durmuştu. Akşam eve gelince beklediği soruya yine [/B][/FONT][/COLOR][COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS][B]muhatap oldu:[/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS][B]- [COLOR=red]Hâlâ değiştirmemişsin arabanın lastiklerini?[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS][B]Adam, hiçbir şey hissettirmeden:[/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS][B]- Bir lastikçiyle anlaştım. Yeni lastikler gelince hemen değiştirecek... diyerek geçiştirdi.[/B][/FONT][/COLOR] [B][COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]Bu geçiştirme işi birkaç gün devam ettiği için bir akşam yine eve gelirken iyice sıkılmış, bu defa ne diyeceğim [/FONT][/COLOR][COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS]diye düşünürken hiç beklenmedik bir durumla karşılaşmıştı.[/FONT][/COLOR][/B] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS][B]Hanım bu defa kendisine adres yazılı bir kağıt uzatmış, sonra da şöyle demişti:[/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=red]- Bugün lastikçi geldi, şu adresi verdi. Yarın bana gelsin lastiklerini değiştireceğim, deyip gitti. Al bu adresi,[/COLOR] dedi.[/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS][B]Belli etmemişse de bunun izahını yapamamıştı. Çünkü böyle bir lastikçi ile konuşmamıştı. Merakla sabahı bekledi.[/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS][B]İlk işi kâğıttaki adrese gitmek oldu. Garipliğe bakın ki tamirciyi hayatında hiç görmemiş, buraya hiç gelmemişti.[/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS][B]Elindeki kâğıdı uzatınca bir şaşkınlık iki tarafta da yaşandı. Adam:[/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000066][FONT=Comic Sans MS][B]- [COLOR=red][I]Sen o musun, deyip boynuna sarıldı, başladı hıçkıra hıçkıra ağlamaya. Sonra da şöyle devam etti:[/I][/COLOR][/B][/FONT][/COLOR] [B][COLOR=red][I][FONT=Comic Sans MS]- Tam üç gündür Resülullah Aleyhisselam rüyama giriyor ve bana, "şu adresteki şoförün lastiklerini değiştir,[/FONT][FONT=Comic Sans MS]ücret olarak da benim şefaatime nail ol" buyuruyor. Allah için söyle. Sen ne türlü bir iyilik ettin,[/FONT][FONT=Comic Sans MS]nasıl bir hayır dua aldın ki, Resülullah Aleyhisselam üç gündür beni ikaz ediyor, senin lastiğini değiştirmem için [/FONT][/I][/COLOR][FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][I]beni vazifelendiriyor?[/I][/COLOR][COLOR=#000066] [I][COLOR=red](Ahmed Şahin)[/COLOR][/I][/COLOR][/FONT][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
Hikaye Bahçesi
Zor Zamanda Yapılan Yardım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…