testin sonunda net bir sonuç çıkmıyor. çocuğun iç dünyası hakkında genel bir fikir elde edilmiş oluyor
Bence bu tip psikolojik testlerin amacı insanın o anki ruh halini anlamaktan öteye geçmez. İnsan ruhu çok derin ve karmaşık. Yetişme şartları insanları şekillendirse de "İlahi ilham" dünya da bir çok defa büyük devrimler yarattı. Hem bu devrimlerin önderleri çoğu zaman (Psikologlar tarafından sorunlu olabilecekler çocuklar kısmında değerlendirilen) öksüz yada fakir halk tabakasından geldi. İşte bu durum insan ruhunun karmaşıklığını ve "belirli kalıplara asla sığdırılamayacağının" ispatıdır. Ancak bence genede karşısındaki kişiyi tanımak adına faydalıdır sanırım.
inşallah ileride daha ciddiye alınan bir meslek haline gelir.
Genelde İnsanlar iki gruptur. İnananlar ve inanmayanlar. Hangi iş-sorun olursa olsun sadece "inanan" insanlar başarılı olur. İnanan sıkıntılara karşıda dayanıklı olur. İnanmak insana büyük bir kuvvet verir. Misal buna mucize bir örnekte Plesebo etkisidir.
Ben İnsanın da Yüce Rabbin bir ayeti-delili olduğunu düşünüyorum. Onu okumak-incelemek gerek ancak onun beyin kısmını okuyacak asıl bilim dalı Nöroloji dir. Biraz okuduğuma göre Akli rahatsızlıkların dahi neredeyse tümünün Nörolojik kökeni vardır. Örneğin Dopamin hormonu v.b. hormonlar yada beyindeki bazı kısımlardaki organik bozukluklar-gelişmemişlikler gibi.
Yazık ki okuduğum bazı makalelerden edindiğim izlenim Psikologların bir çoğunun İlahi bir Yüce varlığa inanmanın dengesizlik olduğunu düşündükleridir. Bana kızmazsınız İnşaallah. :037: Size selam ve başarılar dilerim İnşaallah.
Bu nedenle mi yoksa hayatta bazı yaşadıklarımdan mı hatta yoksa kadere itikadımdan mı bilmem ben Nörolojiyi daha üstün tutarım.
Ne bileyim bence İnsan ruhuna verilmiş bir özgür irade var. O anki kişilik durumu ruh hali önemli ama insan hep aynı da durmuyor çok zaman da değişiyor. Hem Yüce Rabbimiz alemlerin terbiye edicisidir.
Saygılar..