dişler

diþlerinizi kaç kere fýrçalarsýnýz lütfen gerçekleri konuþalým :)

• günde 2 kez

Kullanılan: 0 0.0%
  • bir yere gideceðim zaman..

• fýrçalamam doðallýktan yanayým..;)

• aklýma gelince artýk ayda birmi olur haftada birmi biþey demiyeyim yalan olmasýn..

• Kullanılan toplam oy
    2
tarihçi bey yorumlarınıza malesef katılmıyorum diş bakımı peygamberimizin çok önem verdiği bir şey ve misvağını hep yanında taşırmış şimdi günümüzde bu mümkün değil tabi birde toplumların genel alışkanlıkları var o zaman insanlar her yerde misvaklarını çıkarıp dişlerini misvaklarlarmış ama günümüzde bu hiç de hoş olmuyor ben bir gün durakta dişlerini misvaklayan birini gördüm sonra misvağı cebine koydu benim midem biraz hassas olduğu için çok fena oldum .en güzeli bence sabahları fırçalayıp namaz için abdest alırkende misvaklamak.asıl abartı bence bunu kapitalizme bağlamanız burda niyet hem diş sağlığınız ,hem insanlara karşı bir saygı göstergesi en önemliside sünnete tabi olmanın güzelliği.keşke şu kapitalizm düşmanını her yerde hatırlasakta şu israf günahından bir nebze kurtulsak.

T

Tarihci19

Misafir
ben misvak kullanımına bişey demiyorum, efendimiz in sünneti başımızın üstüne, lakin misvak ı gunde 3 değil 10 defa da kullansak her kullanımda para kaybetmiyoruz, ancak diş fırcası, macun ve suyu her fırcalamada kullanıyoruz, ve herkes gerektiği kadar fırcalamalı diyorum, bana sabah bir kez fırcalamak kafi geliyor akşam uyumadan evvel bile dişlerim sararmış olmuyor ancak gece sararıyor ve sabah fırçalamam iktiza ediyor, ancak başkasının da dişleri gunde iki kez fırcalamayı gerektiebilir oda fırcalasın başkasının da belki 4 kez gerektirir o da 4 kez fırcalasın ancak reklamlarda sölendiği gibi herkesin gunde EN AZ GUNDE 3 DEFA VE EN AZ 3 DAKİKA fırcalaması gibi bişey söz konusu değildir, bu sağlık hassasiyetini kullanarak üretilen macunu ve fırcaları satmaktır satılanların bu çok kullanımla cabuk aşınmasını sağlamak ve tekrar satmaktır.. bu da bildiğimiz üzere kapitalist bir yaklaşımdır..

iyinesil

Well-known member
mühim bir hatırlatma..
Efendimiz her namazdan önce mübarek dişlerini misvaklarmış..
hatta vefatı anını hatırlayınız lütfen..

hulusi

Well-known member
iyinesil ' Alıntı:
mühim bir hatırlatma..
Efendimiz her namazdan önce mübarek dişlerini misvaklarmış..
hatta vefatı anını hatırlayınız lütfen..
Allah razı olsun hocam hatırladığınız için..Rabbim efendımıze yakın etsin sizi ve tüm sevdalılarını dua ile

Bu alana bir cevap yazın...