Erzurum fıkraları...

Tarihci

Marmara Tarih
evet bencede, ne guzel... ogretmenlerimiz varmis burada... ogretmenlerin verdigi hakikatler, ne olursa olsun unutulmuyor...

Ne mutlu size... imrendim dogrusu... :rolleyes:
Allah muvaffak etsin cumlemizi...

yoo öğretmen diyelim,, şayet ben de kastedilmişsem tabi.. :) ben öğretmen olmayacağım hayırlısıyla.. ben cemaat ortamında anlatmayı seviyorum, veya yazmayı.. veya evimize gelen çocuklara anlatmayı seviyorum hakkaten de çocuklara hakikatleri öğretmenin tadı çok başka, düşünün ki ondan sonraki kooca hayatıyla o hakikatlerle amel edecek,, bize böyle güzel getirenlerden Allah razı olsun..

þualar

Active member
yoo öğretmen diyelim,, şayet ben de kastedilmişsem tabi.. :) ben öğretmen olmayacağım hayırlısıyla.. ben cemaat ortamında anlatmayı seviyorum, veya yazmayı.. veya evimize gelen çocuklara anlatmayı seviyorum hakkaten de çocuklara hakikatleri öğretmenin tadı çok başka, düşünün ki ondan sonraki kooca hayatıyla o hakikatlerle amel edecek,, bize böyle güzel getirenlerden Allah razı olsun..
Aynen katılıyorum, cocuklarla aldığım lezzeti büyüklerle almıyorum.Her cumartesi sabah ortaokullarla ayrı,ilkokul kesimi ile ayrı dersim var.Müthiş acılıyor dersler.Rabbim onlar gibi safi olmayı nasib etsin.

Tarihci

Marmara Tarih
aminnn,, bir de onların bembeyaz zihinlerine işliyorsunya onun da ayrı bi tadı var.. :) karakterlerine işliyor anlatılanlar..

þualar

Active member
evet hala devam etmekte maaleseff
geçen ay Afrika'dan konuşmacı geldi,
orada kolejler dışında farklı okulların da varolduğundan bahsetti tekrar,
5 yaşındaki çocuklara Hz. Muhammed!in s.a.v. nasıl tanıtıldığını dehşet içinde dinledik..

çocuklar çikolata hayranı orada..
okulda diyalog şöyle "evet çocuklr kapatın gözlerinizi"
masaların üzerlerine çikolata koyuyorlar bu esnada
"açın gözlerinizi çocuklar"
"evet işte bunları size Hz. İsa getirdi" deniliyor..
ve devam ediyorlar ..
"tekrar kapatın gözlerinizi"
şimdi de çikolataları sessizce topluyorlarr, ve tüyler ürperten o konuşma!
"açın gözlerinizi çocuklar, evet şimdi çikolatalarınızı buradan Muhammed aldı götürdü" ..............
bu yüzden çok çalışmak lazım, oraya gidenlerden Allah razı olsunn, vesile olandan...
Dehşetle okudum bu yorumu,Rabbim muhafaza etsin kücük zihinleri bu şerirlerden...

huve

Well-known member
bir türlü açılamayan kısım üniversite sanırım..
arkadaşlardan dinlediğim kadarıyla da çocuklar daha iyi alıyor verileni hakikaten,
daha şevkle dinliyorlar, kırılmasın aşkları inş

þualar

Active member
bir türlü açılamayan kısım üniversite sanırım..
arkadaşlardan dinlediğim kadarıyla da çocuklar daha iyi alıyor verileni hakikaten,
daha şevkle dinliyorlar, kırılmasın aşkları inş
Ben kendi müşahedemi söyliyeyim;
ünv. kısmının ekseriyetinin ,ruhu,kalbi felsefi meselelerle ile ziyade yara aldığından hakikatı hemen massedemiyor.Ünv.liyi gectim, liselilerde döktüğümüz teri anlatamam.Tamamen iman esasları noktasından geliyor sorular.Rabbim yardımcımız olsun ama tamir hakikaten zor iş.

Tarihci

Marmara Tarih
bu da neki, bizim ilk okullarda yapılanlar da bunlardan aşağı değildii. öretmen diyor çocuklar evde hiç dua ediyormusunuz Allah a,, çocuklar evet diyr.. diyorki ki peki Allah istediklerinizi veriyor mu.. çocuklar susuyor.. öretmen diyorki şimdi gözlerinizi kapatın, dua edin bakalım Allah tan şeker isteyin.. çocuklar ellerini açıyor ve şeker isteyip ellerini yüzüne sürüyor.. şimdi gözlerinizi açın diyor öretmen.. tabi ortalıkta şeker yok.. öretmen burda diyorki,, bakın gördünüz mü görmediğiniz aslında olmayan (haşa) bişey size hiçbişey veremez... ve cebinden şekerleri çıkartıp ama ben veririm diyor ve şekeleri çocuklara uzatıyr.. bu çocukların yarısından fazlasının zihnini sadece bir gun de bi derste bozaup bulandırıyor.. Allah böyle insan(!) lardan tüm insanları uzak tutsun..

huve

Well-known member
aminn aminn..
dediğiniz gibi zor üniversite,
bir şekilde doğru ya da yanlış kafalarda oturmuş meseleler
insanlara Allah diyemiyorsunuz, durum bu yani
nerede kalmış başka esaslar..