hadi bakalım bilebilicekmisiniz??????

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
Buyur memluk hocam soru böyle sorulur..

Herkeze kolay gelsin...

Üç kişi para birleştirip bir bisiklet almaya gidiyorlar.
30 lira olan bisiklet için herkes 10'ar lira birleştiriyor ve bisikleti alınıyor. Fakat sonra tezgahtar bisikletin indirime girdiğini ve 25 liraya düştüğünü hatırlıyor.
Çırağına 5 lira verip, para üstünü iade etmesi için gönderiyor. Çırak 5 lirayı 3 kişiye bölüştüremeyeceğini düşünüp 2 lirayı cebine atıyor ve 3 lirayı 3 kişi arasında bölüştürüyor.
Böylece bisikleti 9'ar liraya almış oluyorlar.

Şimdi: 10X3=30 lira verilmişti.
iadeden sonra 9x3=27 lira verilmiş oldu.
2 lira da çırakta kaldı 27+2=29

Soru Geri kalan 1 liraya ne oldu?

memluk

Hatim Sorumlusu
Buyur memluk hocam soru böyle sorulur..

Herkeze kolay gelsin...

Üç kişi para birleştirip bir bisiklet almaya gidiyorlar.
30 lira olan bisiklet için herkes 10'ar lira birleştiriyor ve bisikleti alınıyor. Fakat sonra tezgahtar bisikletin indirime girdiğini ve 25 liraya düştüğünü hatırlıyor.
Çırağına 5 lira verip, para üstünü iade etmesi için gönderiyor. Çırak 5 lirayı 3 kişiye bölüştüremeyeceğini düşünüp 2 lirayı cebine atıyor ve 3 lirayı 3 kişi arasında bölüştürüyor.
Böylece bisikleti 9'ar liraya almış oluyorlar.

Şimdi: 10X3=30 lira verilmişti.
iadeden sonra 9x3=27 lira verilmiş oldu.
2 lira da çırakta kaldı 27+2=29

Soru Geri kalan 1 liraya ne oldu?

eğer verdiğiniz rakamlarla çözmeye kalkarsak hiç cevab bulamayız:)

Şimdi adamaların 3.9=27 adamalrın cebinden 27 lira çıkmış.Karıştırdığımız yer burası.Satıcı 27 almadı adamalrın cebinden 27 çıktı. Satıcı + Çırak:27 lira ceblerindne çıktı 3 de geri dağıtıldı.27+3=30.

doğrumu doğrumu:)

memluk

Hatim Sorumlusu
ya bune akşam akşam sinirim bozuldu :026::035:hocam evdeki dehalarla çözmeye çalıştık ama cx bulamadık galiba bu soru kelime oyunu ,hem ben size zor sorumu sordum hemde çok cömert cevabı olan bir soru sormuştum :(:029:

Hüzün Rüzgarý

Well-known member
burda önemli olan toplam para yani 30 lira. bu 30 lira ile bisiklet alındı ama bisiklet 25 liraydı doğal olarak 5 lira arttı ama çırak onlara 3 lira verdi şimdi burda önemli olan taksim edilen para değil toplam para 25+3=28 bide çırakta 2 lira vardı 28+2 = 30 artan para yok.. bumudur??? ayyy yoruldum.. :(

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
Neye uzatmayalim..cevabiniz mantiken dogru ama söyle bir sasirtma var.En toplamında 27 lira verildiadamlar zaten toplamda 30 lira vermiyor ki. En toplamında 27 lira veriyorlar. Bunun 25 lirası patronda 2 lirası çırakta. Yani 27 liranın üstüne 2 lira eklemek de şaşırtmaca. 2 lira zaten 27 liranın içinde 3 lirada geri aldilar toplam 30 lira yani...:D

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
Evet simdi format degistirelim hem soralim hem ögrenelim...

ilk soru benden. . . . .Kur'an-ı Kerim 114 sureden oluşmaktadır. İlk inen ayetler hangi surede yer almaktadır.

cevabi yazan kardesimiz sorusunu sorsun insallah

memluk

Hatim Sorumlusu
Evet simdi format degistirelim hem soralim hem ögrenelim...

ilk soru benden. . . . .Kur'an-ı Kerim 114 sureden oluşmaktadır. İlk inen ayetler hangi surede yer almaktadır.

cevabi yazan kardesimiz sorusunu sorsun insallah

Abdullah hocam benim cevaba itirazım var ama neresi hala onu bulamadım:)
işte bu yüzden ben bu soruya cvb veryorum:)
Alak süreisinin ilk beş ayeti inmiştir..

şimdi ben soruyorum...

hz Yusuf zinda kaç sene kaldı?

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
Memluk hocam format degisti itiraz hakkiniz kalmadi üzgünüm. yeni formatda basarilar dilerim..

cevap..Hz yusuf 7 sene zindanda kalmistir..

Sorum..İçenlere ölümsüzlüğü ve ebedi hayatı kazandıran suyun adıdır. ondan içip ölümsüzlük kazanan,
Hz. Musa (a.s.) ile de meşhur yol arkadaşlığı olan kişinin adları nelerdir?

memluk

Hatim Sorumlusu
Memluk hocam format degisti itiraz hakkiniz kalmadi üzgünüm. yeni formatda basarilar dilerim..

cevap..Hz yusuf 7 sene zindanda kalmistir..

Sorum..İçenlere ölümsüzlüğü ve ebedi hayatı kazandıran suyun adıdır. ondan içip ölümsüzlük kazanan,
Hz. Musa (a.s.) ile de meşhur yol arkadaşlığı olan kişinin adları nelerdir?

su ab-ı hayat suyu yol arkadaşı hızır as...
benim sorumda..hz Nuh a s mesleği neydi?

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
Hz Nuh peygamber marangozdu..

Sorum
Binlerce ölünün dirilmesine şahit olmuş olan bir peygamberdir. Hz. Musa (a.s.)’ın damadı Hz. Kalip (a.s.)’dan sonra Ben-i İsrail’e peygamber olmuştur. Annesinin duası sonucu olduğu için (ve annesi çok yaşlı olduğu için) “İbnül Acuz” Kocakarının oğlu diye anılan peygamber kimdir?

Hüzün Rüzgarý

Well-known member
cevap: Hz. Hızkıl (a.s.).

buda benim sorum olsun
Hz. Musa (a.s.)’ın damadı olan ve Hızır (a.s.) ile yolculuğa çıktığında halkını emanet ettiği bir peygamberdir.

Hz. Yuşa (a.s.)’dan sonra Beni İsrail’e peygamber olmuş olan kimdir?