Necmi Abi'yle Şinasi
"Öldükten sonra dirilmeyi çok ilkel görüyorum!" "Neden böyle düşünüyorsun?" "Öldükten sonra atomlarım, moleküllerim toprağa karışacak Artık ben toprağım!" "Evet, sen topraksın!" "Zamanla toprağımda otlar çıkacak!" "Doğru, çıkar!" "Derken tarla olacak, arsa olacak, koyunlar otlayacak!" "Doğru!" "Sonra bir inek gelecek, atomlarımı yiyecek, atomlarım ineğe geçecek ve inekte devam edecek; benim atam koyun yiyecek, koyunda devam edecek; keçi yiyecek, atomlarım başka bir canlıda vazife görmeye başlayacak" "Doğru söylüyorsun! Sen şimdi kaç yaşındasın?" "25 yaşındayım!" "26 sene evvel neredeydin?" "Yoktum!" "Vardın!" "Nasıl yani?" "Hatırlamıyorsun ama sen bir ıspanaktın, inektin, keçiydin, koyundun" "Nasıl?" "Baban o ıspanağı yedi, ineğin köftesini yedi, keçinin kızartmasını yedi; sonra babanın damarında sperm oldu, ardından annene intikal etti, annen hoşaf yedi, börek yedi, Kayseri-'den gelen pastırmayı yedi, Simav'dan gelen fasulyeyi yedi, ABD'den gelen neskafeyi içti, sen annenin karnında güzel bir Ali oldun! Haberin oldu mu?" "Olmadı!" "O kadar dağınık yerden seni toplayıp güzel bir Ali yapan Allah yine dağıtır, günü geldiği zaman yine toplar Bir işi birinci defa mı yapmak zor, yoksa 2 defa mı?" "Tabiî 1 defa!" "1 defa yaratan Allah 2 defa da yaratır Zaten onun için her şey çok kolaydır!" "Teşekkürler, beni gayet iyi aydınlattınız!"
:gül: