Herbir üye kardeşimin cuması mübarek olsun

NuruAhsen

Sonsuz Temâþâ
b-236792-hay%C4%B1rl%C4%B1_cumalar.gif

cuma günü salavat getirmenin önem ve faziletini anlatmaktadır. Mesela, Evs b. Evs (ra)’dan rivayet edildiğine göre Efendimiz şöyle buyurmuştur:“Günlerinizin en değerlisi Cuma günüdür. O günde Adem yaratılmış ve o günde ruhu kabzedilmiştir. Sûra üfürme o gündür, kıyamet o gündür. O günde bana çokça salavat getirin. Zira sizin salavatınız bana arzolunur.” Ashap Efendilerimiz buyurdular ki: Ya Resulallah! Sen çürümüş olacaksın, bizim salavatımız sana nasıl arzolunur? Buyurdu ki: “Allah peygamberlerin cesetlerini yemeyi toprağa haram kılmıştır”
Aişe (ra)’dan rivayet edildiğine göre:
“Kim Cuma günü bana salavat getirirse, kıyamet gününde ona şefaatim hak olur”
Enes’den rivayet edildiğine göre:
“Cuma günü bana bolca salavat getirin. Çünkü Cebrail bana az önce geldi ve Rabbisinden şu bilgileri getirdi: Yeryüzünde bir müslüman sana bir kez salavat getirirse, ben ve meleklerim ona on kez salat ederiz”.
“Cuma günü bana çokça salavat getirin. Çünkü, Cuma, meleklerin şehadet ettiği şahitli bir gündür. Bana salavat getiren bir kulun sesi, nerede olursa olsun bana ulaşır.”
Şu rivayet edilen hadisler hepsi sıhhatli olan hadislerdir.
إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَاأَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا()
إِنَّ الَّذِينَ يُؤْذُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ لَعَنَهُمْ اللَّهُ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَأَعَدَّ لَهُمْ عَذَابًا مُهِينًا()
el-Ahzâb suresi, 56. Ayet.

sadsad

Well-known member
herkesin cuması mübarek olsun...banada dua ediniz...:)
ne güzel ramazan geliyor die içimde bi heyecan var siz de de oluo mu ? :) çok mutluyum........

_bamteli_

Well-known member
[VIDEO]http://parkingmusic.com/files/03 - Secret Garden.mp3[/VIDEO]

Bütün Kardeslerimin Cumasi Mubarek Olsun.

Senden ümidimizi kesmiyoruz Ya Rabbi !

Bizden razı olarak canlarımızı al

Bize Resulünle olmayı nasip et

Bize Habibinle kalmayı nasip et

Sen şahit ol ki ;

Biz Resululalah'ı (Selatu Selam Üzerine Olsun.) kavuştur

Kavuştur YA RABBİ !

Amin!

Cumamiz Mubarek olsun!...

bardak

Well-known member
klmgb8.jpg
CUMA Rabb’den kula bir büşra,
Büşraya sevinmek var…
CUMA da bir an, o anki açılır perde,
Perde aralığından girmek var…
Ümmeti Ümmeti diye inciler döken YAR,
Ümmetinden de SENİ arzulayan var…
Yanmayı bilmeden yandı yüreklerimiz YAR,
Gelirsen bu CUMA bize bayram var…
EFENDİM canımdan öte CANSIN SEN,
Kelimelerime mana veren YARsın SEN,
Gel bu gözler görsün SENİ de varsın kör olsun,
Gönül gözü görene, baş gözünü unutturan YARsın SEN…
ALLAHümme salli âlâ Seyyidina Muhammedin ve âlâ âli Seyyidina Muhammed…

Cumamız Mübarek Olsun…

zeyhak_

Well-known member
Cumanın hakikatinin, alemde tecellisine vesile olabilecek şuurla ittihad edecek neslin; hizmetkarı olabilmeyi Cenab-ı Feyyaz-ı Mutlak'dan niyaz ederim.
Alem-i İslamın perişaniyeti içinde; ulaşmak şerefine bir kez daha eriştiğimiz Cuma gününüzü tebrik ederim.
b-236792-hay%C4%B1rl%C4%B1_cumalar.gif

NuruAhsen

Sonsuz Temâþâ
cumaislamcokguzelicknetws7.jpg

Ebû Hüreyre -radıyallahu anh-dan rivâyet olunduğuna göre Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem-Efendimiz Hazretleri buyurmuşlardır ki:
"Cum'a gününde bir saat vardır. Allah'ın kullarından bir müslim namazda ve kıyamda iken Allah Teâlâ'dan niyâz ile bir şey isteyip duâsı o saate tesadüf ederse Allah teâlâ Hazretleri o kimsenin dileğini verir." Böyle buyurduktan sonra mübarek küçük parmağının ucuna işaret buyurdu. (11)
Cum'a gününün içindeki saat, küçük parmağına nisbetle parmağın ufak ucu ne kadar ise, güne nis-betle o kadar az bir müddetdir ki o saat içinde her halde duâ müstecâb olur demektir.
Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Hazretleri:
111_1.gif

- 'Cum'a günü, ibâdet ve ezkâr ile mü'minle-rin kalbi mesrûr olacak bir bayram günüdür' (12) buyurmuşlardır.

-"Size bir sûre haber vereyim mi ki, azameti semâ ile arz arasını doldurmuş, onu yetmişbin melek teşyî' etmiştir? O sûre Kehf süresidir. Kim cum'a günü bu sûreyi okursa Allah onu öteki cum'aya kadar bu sûre ile mağfiret eder, sonunda üç gün de ziyâdesi vardır. Ve semâya ulaşan bir nûr verilir ve Deccal'in fitnesinden muhafaza edilir. Yatacağı vakit bu sûrenin sonundan beş âyet okuyan hıfz olunur ve gecenin istediği vaktinde kaldırılır." (13)
"Ey Rabbim! Perşembe günü ümmetimin erkenden yaptığı işleri bereketli kıl." (14)
Hadîsin şerhinde deniliyor ki, bugünün evvelinde bir ihtiyacını tedarik etmek, nikâh akdetmek ve bunun gibi mühim işler sünnettir.
"Cum'a gününde; Yani perşembeyi cumaya bağlayan gece iki rek'at namaz kılıp Fâtiha'dan sonra onbir defa Zilzâl Sûresini okuyan kimseyi Allah Teâlâ kabir azâbından ve kıyâmet korkularından emin kılar. " (15)
"Şu duâ ile cum'a günü herhangi bir saatte dua edilirse sâhibine muhakkak icâbet olunur." (16)
112_1.gif

"Cum'a gününde bir saat vardır, mü'min bir kul namazda duâ ederken Allah 'dan bir şey ister ve o saate denk gelirse Allah muhakkak ona icâbet eder. Ashab-ı kirâm: 'Bu saat hangi saatdir yâ Resûlellah" dediklerinde: "İkindi namazı ile güneş batması arasındaki vakittir." buyurdular.
"Cum'a namazından sonra daha oturduğu yerden kalkmadan yüz defa
113_1.gif

diyen kimsenin yüzbin günâhını, ana ve babasının da yirmidörtbin günâhını Allah mağfiret eder." (17)

bardak

Well-known member
Cevap: Cumaniz mübarek olsun

595.gif

Ey Kapıları açan ALLAHım,

Bize kapıların en hayırlısını aç,

Ey halden hale çeviren Rabbim,

Halimizi en güzel hale çevir.

Ey kalbleri döndüren ALLAHım,

Kalplerimizi dinin ve taatin üzere sabit kıl..

Ya Rabbi !..

Sen çokça affeden çokça bağışlayansın sen hep merhameti bol olansın..

Bizleri senden, dilimizi duadan, kalbimizi Kur'an dan, amellerimizi hayırdan ayırma..

Razı geleceğin şekilde yaşat ve haşr et..

Kalbimizidekileri hayreyle, hakkımızda hayreylediklerini kalbimize nail eyle rahmetinden cümlemize lutfeyle..

Amin.

Hayırlı CUMALAR cumleten..

1035.gif