Herbir üye kardeşimin cuması mübarek olsun

nimet06

Well-known member
bütün müslüman kardeşlerime hayırlı ve bereketli Cumalar

cuma4rb.jpg

genc_kalem

Okumak,Yaþamaktýr
7566cuma1.gif

(Efendimiz(S.A.V) 'in İlk Cuma Hutbesi)

Cuma namazında hazır olun ve imama da yakın bulunun. Zira insan Cuma'dan geri kalmakla, Cennet ehli olduğu halde, Cennetten geri kalmış olur.

Ravi: Hz. Semure (r.a.)

:037:
Allah (z.c.hz)'nin, her cuma günü hepsi cehennemi hak etmiş oldukları halde, oradan azad ettiği altıyüz bin azadlısı vardır.
Ravi: Hz. Enes (r.a.)

Tüm tevhidgen Ailesine Hayırlı Cumalar... Selam ve dua ile...

NuruAhsen

Sonsuz Temâþâ
cuma2vk1iz2.jpg

Enes b. Malik’ten rivayet edildiğine göre; Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim bana (bir kere) salat okursa Allah da ona on salat okur ve on günahını affeder, (mertebesini) on derece yükseltir." (Yine Nesai`de Ebu Talha (ra)`dan gelen bir rivayet şöyle: "Bir gün Resulullah (sav), yüzünde bir sevinç olduğu halde geldi. Kendisine: "Yüzünüzde bir sevinç görüyoruz!" dedik. "Bana melek geldi ve şu müjdeyi verdi: "Ey Muhammed! Rabbin diyor ki: "Sana salavat okuyan herkese benim on rahmette bulunmam, selam okuyan herkese de benim on selam okumam sana (ikram olarak) yetmez mi?")

Kütübü Sitte/Dua Bölümü/1897

Hayirli cumalar :gül:

ent

Well-known member
cuma_islamcokguzel.gif

Ayet-i Kerime:Bismillahirrahmanirrahim

Şübhesiz:"Bizim Rabbimiz Allah'dir, deyip sonra dogru bir istikamet tutturanlar (yok mu), artik onlar icin korku yoktur ve onlar, mahzun olmayacaklardir.
Işte onlar, cennet halkidir, yaptıklarına karşılik olmak üzere, icinde ebedi olarak kalacaklardir."
( Ahkaf Suresi/ 13-14)

Biliyoruz Mücrimiz,geldik dayandık kapına Ya RAB!
Biliriz ne denli bir bataklık sarmış benligimizi,bir buz cölünde ilerliyoruz, ne yol belli ne akibet. Ya RAHMAN; istikametini sasirmis bu Mücrim kullarina merhamet et... Korku var elbet yüregimizde; Lakin Rahmetinin umudu daha da yükseklerde... Gazabin hak, ancak Rahmetin daha da yükseklerde...Ey Dualara icabet eden , EL AFüV olan adinin hürmetine bagisla bizleri...sen affetmeyi seversin... Affet Bizleri... Allah'im; bizleri CaN EFENDiMiZ (S.A.V)'in Ahlaki ile Ahlaklandir, Kur'an-i hakiminin izzetiyle sereflendir... Mücrim de olsak, günaha da batsak gidecek baska yol yok... Siginacak tek kapimiz sensin... Bizleri yolundan ayirma ve bizleri ve tüm sana iman etmis kardeserimi koru Ya RAB!!...
Dualarimizi izzeti dergahinda kabul buyur ne olur Ya RAB...
Affet bizleri...
Amin...Amin... Amin…