Ben cevaplayamam ama yine de bir yorum yazayım.Diger abiler belki daha detaylı cevap yazarlar.Ben kendi adıma çok şeyde bu şekilde bakmaya çalışıyorum.Dodrudan cevap olmasa da kısmen ilgili bir yer.vakar ' Alıntı:iki gündür aklıma takıldı.
şimdi cenab-ı hakın yaratığı her şey güzeldir.
peki bu necis görülen bazı hayvanlar var, veya haram.
başta domuz, köpek, gibi varıklar
bunların hikmeti nedir. risale-i nur'da varsa açıklama yazarsanız sevinirim
Sergerdan ' Alıntı:Biraz daha dersimi çalışayım mı Vakar kardeş,birkaç yer daha var zannedersem konuyla ilgili olabilecek.
Sungurlu ' Alıntı:-Teveccüh-ü nâs istenilmez, belki verilir. Verilse de onunla hoşlanılmaz. Hoşlansa ihlâsı kaybeder, riyâya girer.
-Ey Fahre meftun,medhe düşkün,şöhrete müptela,hodbinlikte bihemta sersem nefsim.
Bu noktayı nazardan hüsnü zannınızı hakiki sahibi olan Risale-i Nur'a tevcih ediyoruz.
T@LH@ ' Alıntı:Yaratılanı severiz Yaratandan ötürü ^o)
istiğna ' Alıntı:cevabı kendınde vermıssın ya yaradandan ötürü
O zaman cevap yok,zorlamanız lazım kelimelerivakar ' Alıntı:Düşündüğüm şeyi nasıl ifade ederim bilmiyorum ama. başka bişi var sanki kelimeye dökemediğim.
Bakalım zamanla açılır. birde Risale-i nurdan aldığınız hakikatlerin yerlerini yazsanız sevinirim deferime not ediyorumda.
Sergerdan ' Alıntı:O zaman cevap yok,zorlamanız lazım kelimeleri
Bide deminki yerler 15.söz ikinci nokta ile,11,lem'a yedinci nüktede geçiyor.
vakar ' Alıntı:Düşündüğüm şeyi nasıl ifade ederim bilmiyorum ama. başka bişi var sanki kelimeye dökemediğim.
Bakalım zamanla açılır. birde Risale-i nurdan aldığınız hakikatlerin yerlerini yazsanız sevinirim deferime not ediyorumda.
vakar ' Alıntı:Biz onlarda tecelli eden esmayı sevmeliyiz. aslında her kapı buna açılıyor. bakalım bende araştırırım inşallah