Herşey Güzeldir Ya Necis Olanlar ?

Sergerdan

Well-known member
Şualar ' Alıntı:
Bencede kendin araştır burda bazılarına soru sormaya gelinmiyor :(
Soru sorma konusu açılmışken artık herkes bir sürü soru sorsun inş,yeni abilerimizde aramıza katıldıgı için cevaplanır diye umud ediyorum.Hep bir elden araştırırız.

Vakar

Member
Sergerdan ' Alıntı:
Soru sorma konusu açılmışken artık herkes bir sürü soru sorsun inş,yeni abilerimizde aramıza katıldıgı için cevaplanır diye umud ediyorum.Hep bir elden araştırırız.

çok doğru bu abilerin gelişini fark etğim için soru soruyorum zati ;D

Garib

Well-known member
Herşeyde, hattâ en çirkin görünen şeylerde, hakiki bir hüsün ciheti vardır. ya kendisi güzeldir yada perdenin arkasındaki hikmeti güseldir.yane iki türlü de ...he buarada hoşgeldim demi:(

Vakar

Member
h.altınbaşak ' Alıntı:
Herşeyde, hattâ en çirkin görünen şeylerde, hakiki bir hüsün ciheti vardır. ya kendisi güzeldir yada perdenin arkasındaki hikmeti güseldir.yane iki türlü de ...he buarada hoşgeldim demi:(

çok doğru
hoş geldiniz sefalar getirdiniz :)
bu arda sizin nik en çok beğendiğim niklerden.

nerden esinlendğinizi yamıştınız . ordan biliyorum.

Garib

Well-known member
;)evet adıyla sanıyla ahmet hüsrev altınbaşak abim r.h. bütün abileri seviyorum ama hüsrev abimle zübeyir abi bi başka seviom :D

Vakar

Member
h.altınbaşak ' Alıntı:
;)evet adıyla sanıyla ahmet hüsrev altınbaşak abim r.h. bütün abileri seviyorum ama hüsrev abimle zübeyir abi bi başka seviom :D

hepsi bir başkada bence adıyla bide sanıyla( KULLUĞUN İÇİNDE BİR SULTAN) Tahiri mutlu benim için bir başka. tam bir takva insanı.

istiðna

Active member
ben son bı sey yazmak ıstıyorum
sizin dediğiniz gibi gayrı müslimlere ise insanlık haysiyetinden dolayı sadece yani insan olmaları hasebiyle bir muhabbet beslenebilir
kanaatindeyim
onun haricindede bir muhabbet beslenmesine gerek yoktur
birde hidayetlerine dua ederek şefkat babında bir muhabbet olabilir...
acizane fikrim budur..

Sungurlu

Member
İkinci Mesele ki, kudret melekûtiyet-i eşyaya taallûk eder. Evet, kâinatın, ayna gibi, iki yüzü var: Biri mülk ciheti ki, aynanın renkli yüzüne benzer; diğeri melekûtiyet ciheti ki, aynanın parlak yüzüne benzer. Mülk ciheti ise, zıdların cevelângâhıdır; güzel, çirkin, hayır, şer, küçük, büyük, ağır, kolay gibi emirlerin mahall-i vürûdudur. İşte şunun içindir ki, Sâni-i Zülcelâl, esbâb-ı zâhirîyi, tasarrufât-ı kudretine perde etmiştir; tâ Dest-i Kudret, zâhir akla göre, hasis ve nâlâyık emirlerle bizzat mübâşereti görünmesin. Çünkü, azamet ve izzet, öyle ister. Fakat, o vesâit ve esbâba hakiki tesir vermemiştir; çünkü, Vahdet-i Ehadiyet öyle ister. Melekûtiyet ciheti ise her şeyde parlaktır, temizdir; teşahhusâtın renkleri, müzahrafâtları, ona karışmaz.
O cihet, vâsıtasız kendi Hâlıkına müteveccihtir.