Cevap: Kardeşlerim...Aklı bulanmış kişilerle dolu bir site RİSALE_İ Nuru be
Selamın aleyküm;
katılıyorum anlatmak gerek, "emri bil maruf nehyi anil münker" görevimiz ama böyle siteler misyonerlerin bir çalışması olarak duymuştum, bu sitede onlardan biri olabilir.
"emri bil maruf nehyi anil münker" yani iyiliği emredip kötülükten alıkoymak.. Kur'ana inanmanın özüdür.. Ancak İyilik emredilen ve Kötülükten alı koyulan toplum İslam toplumudur. İnanmayan İslam dışı bir toplumu biz istesek te alı koyamayız.. Çünkü kötülükten uzaklaşmanın tek yolu halis Mü'minler olmaktır.. Bakalım diğerleri hakkında Kur'an bize ne bildiriyor..
Eğer Rabbin dileseydi, elbette (tüm) insanları ümmet-i vahide (tek bir inanca sahip toplum) yapardı! Oysa karşıt görüşe dayalı inançlar sürüp gidecektir. Hud - 118
Yüce Rabbin dediği olur.. Kıyamete kadar hiç bir zaman dünya da tek bir görüş olmayacaktır. Ancak hak yol olan Tevhid den sapmamış tüm Müslümanlar tek bir toplum=ümmet tir. İnanç kardeşidir. Yani bu demektir ki bu Tevhid toplumunun karşısında her zaman birileri olacaktır.
Bence İslam toplumu çağımız için kendini savunma mekanizmaları geliştirmeli. Bu yüzden de ben
elmaskalem ve
_zynp_ arkadaşların dediğine katılıyorum.. Çünkü "emri bil maruf nehyi anil münker"i İslam toplumunu ve Hak inancı "savunmaya" yönelik olarak algılıyorum. Hemde benim inancıma göre son Resul Hz. Muhammed (s.a.s) rabbine kavuştuğu için artık Tebliğ vazifesi onun bizlere miras bıraktığı Kur'an a aittir.
İmam'ın bir hediye olduğunu kabul ediyorsak. Cehenneminde hak olduğunu kabul ediyorsak. Şükretmemiz gerek. Çünkü Yüce Rabb bilmek=tanımak ve hesap günü utanmamak bir mü'min için en değerli şeydir. Hatta Bence Cennet ten bile değerlidir.. Bunun için onlarla karşılaştığımızda Şükretsek yeter..
Tabii bir de bana kalırsa her kitap okunabilir.. Her görüş incelenebilir.. Bel ki de bu yürekten inananların inancını daha da arttırır.. ? Tabii savunma sistemini devre dışı bırakmadan :dft012: